A tészta, amiért a fél világ meg van őrülve - kipróbáltuk!
A Tik Tokon már rég nem csak táncos és éneklős videók futnak. A humor, a művészetek és a gasztronómia is nagyon megy. És vannak olyan videók, amik akkora divathullámot indítanak el, hogy a Tik Tokon kívül is híressé válnak.
A legújabb trendet @feelgoodfoodie indította el ezzel a videóval:
@feelgoodfoodieBaked feta pasta with cherry tomatoes!! Recipe on blog • Inspired by @grilledcheesesocial ? #tiktokpartner #learontiktok #fetapasta #recipes♬ original sound - Feel Good Foodie
A videó mostanra már 8.5 milliós megtekintésnél tart, és rengetegen elkészítették és megosztották a saját verziójukat is. De arra a kérdésre, hogy jogos-e a hype, mindenki csak a kóstolás után adhat hiteles választ.
Az biztos, hogy nem egy bonyolult recept, de magyar pénztárcához viszonyítva nem is túl költséghatékony. A koktélparadicsom ugyanis jelenleg elég drága mulatság, csakúgy mint az eredeti, görög feta. Ráadásul a friss bazsalikom sem szedhető jelenleg a kertben.
Ennek ellenére azt javaslom, hogy ha nekiálltok, mindenképpen friss és jó minőségű alapanyaggal dolgozzatok. Krémfehér sajttal és szárított bazsalikommal nem lesz az igazi...
250 g koktélparadicsom
150 g feta sajt (ez a kisebb tömb)
6 gerezd fokhagyma
olíva olaj
só
bors
friss bazsalikom
Egy sütőtálba beledobáltam a paradicsomokat, a hámozott fokhagymát és a fetát. (Az eredeti receptben a fokhagymát nem sütik meg, hanem a végén adják hozzá nyersen, de így barátságosabb az illata fogyasztás közben és fogyasztás után is.). Öntöttem rá olajat, sóztam (csak óvatosan, mert a feta is sós!), borsoztam, és 180 fokos sütőben kb 25 percig sütöttem.
Amikor kész lett, egy villával összenyomkodtam a paradicsomot, a fokhagymát és a fetát.
A végén a friss, összetépkedett bazsalikomleveleket is hozzákevertem, majd annyi főtt tésztát, amennyit felvett.
Az eredmény ízlett mindkettőnknek, de volt egy kis hiányérzetem. Nem volt elég krémes, szaftos a végeredény. Én két adagra terveztem vele, de egy kicsit kevés is lett ez a mennyiség.
És mivel félsikerrel nem érem be, még egyszer nekifutottam, és változtattam egy picit a recepten.
Na így már szuper lett!
-ha 2-3 adagot akarunk kihozni belőle, nem szabad sajnálni se a paradicsomot (500 g), se a fetát (250 g)
-a bazsalikom lehet szárított is, nem érdemes a frissre annyi pénzt pazarolni
-mivel a paradicsomok az évnek ebben a szakában pont nem túl ízletesek, a sütőtálba nem csak sót és borsot (meg persze olajat és fokhagymát), hanem 1 ek cukrot is érdemes szórni
-ha megsült a szósz, 100 ml tejszínt is érdemes hozzá önteni, és a tészta főzővizéből se baj ha kerül bele pár kanállal
-és ne spagettivel egyétek! minden más jobb hozzá! pl. fussilli
Happy End