A répa-dog lett az Év Strandétele
A balatonfenyvesi Konyhám répa-dog nevű étele nyerte a Balatoni Kör által idén hetedik alkalommal meghirdetett Év Strandétele versenyt - írta meg a Gusto.
A döntőben hét étel versengett a címért, ezeket kedden kóstolta végig a zömmel gasztronómiai szakújságírókból álló zsűri, amely idén Bíró Lajos sztárséffel egészült ki. Kardos Gábor, a verseny ötletgazdája szerint minden eddiginél erősebb voA Napraforgó lett az ország tortája idénlt az idei mezőny.
Végül A Konyhám répa-dogját szavazták meg a legjobbnak. Értékelésük szerint
Kiemelték, hogy a hangsúly inkább a zöldségre, mint a panírozásra kerül ízben, hiszen a pankóhoz hasonló rusztikus hazai morzsa nem szívja magába az olajat. A tálalást és az ízeket sült bacon, egy majonézes-tejfölös pesto krém, marinált gyömbér és szárított hagyma teszi teljessé. A Konyhám különleges strandétele 1690 forintba kerül.
Az Év Felfedezettje díjat a balatonvilágosi Tarow bisztró vegán bundáskenyere nyerte el. Ebben a tojást a csicseriborsó liszt, mandulatej és kurkuma bundával váltja ki, a tojásra jellemző "kénes" ízt pedig a feketesó adja hozzá. Feltétnek avokádót, paradicsomos salsát, savanyított lilahagymát és friss zöldfűszereket tesznek rá. A különlegességet 2350 forintért lehet megkósolni.