GASZTRO

A répa-dog lett az Év Strandétele

Az Év Felfedezettje díjat pedig a vegán bundáskenyér nyerte el.

Link másolása

A balatonfenyvesi Konyhám répa-dog nevű étele nyerte a Balatoni Kör által idén hetedik alkalommal meghirdetett Év Strandétele versenyt - írta meg a Gusto.

A döntőben hét étel versengett a címért, ezeket kedden kóstolta végig a zömmel gasztronómiai szakújságírókból álló zsűri, amely idén Bíró Lajos sztárséffel egészült ki. Kardos Gábor, a verseny ötletgazdája szerint minden eddiginél erősebb voA Napraforgó lett az ország tortája idénlt az idei mezőny.

Végül A Konyhám répa-dogját szavazták meg a legjobbnak. Értékelésük szerint

a rusztikus morzsában kisütött répa különlegesen finom, könnyen elkészíthető és abszolút egészséges strandétel.

Kiemelték, hogy a hangsúly inkább a zöldségre, mint a panírozásra kerül ízben, hiszen a pankóhoz hasonló rusztikus hazai morzsa nem szívja magába az olajat. A tálalást és az ízeket sült bacon, egy majonézes-tejfölös pesto krém, marinált gyömbér és szárított hagyma teszi teljessé. A Konyhám különleges strandétele 1690 forintba kerül.

Az Év Felfedezettje díjat a balatonvilágosi Tarow bisztró vegán bundáskenyere nyerte el. Ebben a tojást a csicseriborsó liszt, mandulatej és kurkuma bundával váltja ki, a tojásra jellemző "kénes" ízt pedig a feketesó adja hozzá. Feltétnek avokádót, paradicsomos salsát, savanyított lilahagymát és friss zöldfűszereket tesznek rá. A különlegességet 2350 forintért lehet megkósolni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
Cheddaros, kesudiós spirál
Ez a finomság olyan egyszerű, hogy akár egy váratlan vendég felbukkanásakor is elkészíthetitek.

Link másolása

A cheddar aromája és a kesudió teszi különlegessé ezt a spirált, ami tökéletes kiegészítője egy pohár bornak, baráti sörözgetésnek vagy a gyereknek tízóraira. Pillanatok alatt elkészül és nem biztos, hogy elég lesz egy tepsivel... ;)

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta

8 dkg kesudió

5 dkg cheddar sajt

1 db tojás

1 evőkanál tej

törött bors

sajtos3

Elkészítés

A kesudiót késsel durvára vágjuk, összekeverjük a tojásfehérjével, sóval, borssal ízesítjük. A kinyújtott tésztát megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával. Felére rákenjük a kesudiós masszát.

elk1

elk2

Ráreszeljük a sajtot, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, kissé összenyomkodjuk. A tésztából 1,5 centis csíkokat vágunk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk őket úgy, hogy kettőt csavarunk rajtuk.

Lekenjük a spirálokat a maradék tojásos keverékkel, majd 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük őket.

elk4

sajtos2

Nyomj egy lájkot, ha szívesen kipróbálnád!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk