GASZTRO

A bodzaszörpön túl is van élet – így készül a bodzás almalekvár

A bodzáról mindenkinek a bodzaszörp vagy a bodzás italok jutnak eszébe, pedig lekvárt is lehet készíteni belőle. Nem is akármilyet!

Link másolása

Hasonló recept már van bodzás almalekvár néven, de az szörpből készült.

Hozzávalók:

10 bodzavirág

1 biocitrom

2 alma

25 dkg cukor

1 vaníliáscukor

3-4 dl víz

1 dzsemfix 3:1

Elkészítés

A virágok szirmait tépkedjük vagy vágjuk le, és a felkarikázott citromokkal meg a vízzel keverjük össze egy edényben, és egy éjszakára tegyük hideg helyre. Másnap jól nyomkodjuk ki a levét, legjobb a krumplinyomó erre a célra.

Le kellene szűrni, de én még inkább tettem bele egy kevés szirmot a látvány miatt is, és éppen ezért nem is turmixoltam. A lébe reszeljük bele a meghámozott almákat. A dzsemfixet keverjük össze a cukrokkal, és az egészet a forrástól számítva 5 percig főzzük. Töltsük üvegekbe, és állítsuk fejre 5 percre. Száraz dunsztra nincs szükség.

A recept forrása.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
Cheddaros, kesudiós spirál
Ez a finomság olyan egyszerű, hogy akár egy váratlan vendég felbukkanásakor is elkészíthetitek.

Link másolása

A cheddar aromája és a kesudió teszi különlegessé ezt a spirált, ami tökéletes kiegészítője egy pohár bornak, baráti sörözgetésnek vagy a gyereknek tízóraira. Pillanatok alatt elkészül és nem biztos, hogy elég lesz egy tepsivel... ;)

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta

8 dkg kesudió

5 dkg cheddar sajt

1 db tojás

1 evőkanál tej

törött bors

sajtos3

Elkészítés

A kesudiót késsel durvára vágjuk, összekeverjük a tojásfehérjével, sóval, borssal ízesítjük. A kinyújtott tésztát megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával. Felére rákenjük a kesudiós masszát.

elk1

elk2

Ráreszeljük a sajtot, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, kissé összenyomkodjuk. A tésztából 1,5 centis csíkokat vágunk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk őket úgy, hogy kettőt csavarunk rajtuk.

Lekenjük a spirálokat a maradék tojásos keverékkel, majd 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük őket.

elk4

sajtos2

Nyomj egy lájkot, ha szívesen kipróbálnád!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk