A bodzaszörpön túl is van élet – így készül a bodzás almalekvár
Hasonló recept már van bodzás almalekvár néven, de az szörpből készült.
10 bodzavirág
1 biocitrom
2 alma
25 dkg cukor
1 vaníliáscukor
3-4 dl víz
1 dzsemfix 3:1
A virágok szirmait tépkedjük vagy vágjuk le, és a felkarikázott citromokkal meg a vízzel keverjük össze egy edényben, és egy éjszakára tegyük hideg helyre. Másnap jól nyomkodjuk ki a levét, legjobb a krumplinyomó erre a célra.
Le kellene szűrni, de én még inkább tettem bele egy kevés szirmot a látvány miatt is, és éppen ezért nem is turmixoltam. A lébe reszeljük bele a meghámozott almákat. A dzsemfixet keverjük össze a cukrokkal, és az egészet a forrástól számítva 5 percig főzzük. Töltsük üvegekbe, és állítsuk fejre 5 percre. Száraz dunsztra nincs szükség.