hirdetés

GASZTRO

Gubakenyér

Ideális lehet reggelire is, de akár egy téli vacsorára is elkészíthetitek. Elengedhetetlen kísérője: egy bögre forró tea.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2012. november 27.

hirdetés

Ha valaki arra számít, hogy az alábbiakban a mákos guba receptjét fogja olvasni, akkor csalódást kell okoznunk. Mai receptünk különlegessége az egyszerűségében rejlik. Ideális lehet reggelire is, de akár egy téli vacsorára is elkészíthetitek. Elengedhetetlen kísérője: egy bögre forró tea.

Kenessey Alexandra receptje az Alexandra Gasztroblogja Sydneyből blogon

A gubakenyér egy békés megyei specialitás. Egyszerű paraszti ételről van szó; nincs benne más, mint tojás és kenyér, mint a bundás kenyérnél. De a hozzávalókon kívül semmi másban nem emlékeztet rá.

Hozzávalók (2 személyre):

hirdetés

4 db tojás

1-2 db két-három napos kenyér (attól függ, mekkorák a szeletek)

só-bors ízlés szerint

Tippek az elkészítéshez

Ha túl száraz a kenyér, akkor nem lehet vágni, helyette törni fog. Ha túl puha a kenyér, akkor túl sok olajat fog magába szívni a sütéskor, így az sem jó. Ha nincs megfelelően száraz kenyér kéznél, érdemes előbb felkockázni és egy kicsit kiszárítani a sütőben. Kenyérpirítóban nem jó, mert abban csak a külseje fog száradni, a belseje puha marad.


Elkészítés

A kenyeret kb.1x1 cm-es kockákra vágjuk. A tojásokat felverjük. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a kenyérkockákat, majd ráöntjük a felvert tojást. Folyamatosan kevergetjük, hogy a tojás ne álljon össze, hanem szépen rátapadjon a kenyérre.

Ha a tojás láthatóan megsült (pár perc), ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, melegen tálaljuk.

Extraként még forrón meg lehet szórni reszelt sajttal, ami pillanatokon belül ráolvad a gubakenyérre. Tea és friss paradicsom illik hozzá.

Alexandra többi receptjéért katt: Alexandra gasztroblogjára!

Ha szívesen megkóstolnád, nyomj egy lájkot! :)



hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk