GASZTRO

Ezek voltak 2021 legjobb borai - Átadták a Vince Díjakat

A díjra jelölt és díjazott tételeket november 5-én és 6-án bárki megkóstolhatja a Marriott Hotelben.

Link másolása

A Vince Díj szeptember 23. és október vége között futó közönségszavazásán Magyarország legkiválóbb boraira, párlataira és borbárjaira szavazhattunk.

A szakmai és közéleti zsűri mellett a borfogyasztók is lehetőséget kaptak arra, hogy 33 kategóriában voksoljanak kedvenceikre.

November 5-én közel 7000 szavazat alapján ünnepélyes keretek között hirdették ki a 2021-es év legjobbjait.

Ikonikus borvidékek és fajták

A közönségszavazás eredményei is jól mutatják, hogy a borfogyasztók fejében az ikonikus borvidékek összeforrtak bizonyos szőlőfajtákkal. Jó példa, hogy furmintból és hárslevelűből tokaji borok kerülnek leggyakrabban a fogyasztók poharába, míg a testesebb vörösborokat Villányból és Szekszárdról választják legyszívesebben. Bikavér csak Egerben és Szekszárdon készülhet, és bár a házasításra vonatkozó szabályozás eltér a két borrégióban és teljesen más stílusok alakulhatnak így ki, a markáns, fűszeres karakter és a gyümölcsös jegyek jellemzik.

Az egri borvidéken található St. Andrea Szőlőbirtok és Borászat nem csak a közönségkedvenc bikavérnek járó elismerést hozhatta el 2017-es Merengő névre keresztelt tételével, de a legjobb borbár- és borétterem díjával is büszkélkedhet a St. Andrea Wine&Sky Bar révén.

Fehérborok

A közönségszavazásból kirajzolódó érdekes tendencia, hogy a fehérborok versenyében a nyertesek inkább a szőlőfajtákhoz köthetőek és nem borrégiókhoz. Az Alföldön toronymagasan a Frittmann testvérek 2020-as Irsai Olivérjét, Etyeken pedig az Etyeki Kúria Savignon Blanc 2019-et szeretik a legjobban - ez a két tétel mind a közönség, mind a szakmai zsűri, mind pedig a Vince Klub tagjai által megítélt díjjal büszkélkedhet. A sauvignon blanc esetében különösen nagy volt a verseny, hiszen ez az a szőlőfajta valamennyi magyar borvidéken megtalálható.

Rozé

Magyarországon az első szó, ami a rozé kapcsán eszünkbe jut: Szekszárd. A borfogyasztók döntése szerint idén a Lajvér Borbirtok Prémium Rosé 2020 bizonyult a mezőny legjobbjának. Ez a halvány lazac színű bor a syrah és kékfrankos válogatásából készült rozsdamentes tartályban, reduktív térben történő alkoholos erjesztéssel. A 6 hónapos fajtánkénti érlelést követően kortyolhatjuk az ország kedvenc rozéját poharunkból.

Vörösborok

A vörösborok mezőnyében továbbra is Villány és Szekszárd foglalja el a legelőkelőbb helyeket. A Vylyan pincészet Mandolás Cabernet Franc Válogatás 2016 lett kategóriájának győztese, melybe kortyolva komplex ízhatást érezhetünk csöppnyi étcsokoládés kesernyével, fahéjas, cédrusos fűszerességgel. Gere Attila Solus Merlot 2016 tétele sós, ásványos, gyümölcsös jegyeivel és egyszerre édes fűszeres ízével nyerte el a fogyasztók elismerését. A cabernet sauvignonok versenyében a 27 hektáros birtokkal rendelkező Vesztergombi Pince nyert Szekszárdi Bodzás Cabernet Sauvignon 2017 borával, a kékfrankosoknál pedig a Takler Borbirtok Szentahegyi Kékfrankos 2016 került a legjobbak közé.

Pezsgők és buborékok

Alig 7 éve, 2014-ben készült el az első palack Kreinbacher pezsgő, mára hazánk egyik abszolút kedvence lett. A Brut Classic a szakmai ítészek és közönség szerint is mindent vitt. Egyéb buborékos kategóriában az Etyeki Kúria Pláne Frizzante rozé tételét díjazták. Az Etyek-Budai borvidék sajátos ökológiai viszonyai szépen megmutatkoznak ebben a tételben, a magas mésztartalmú talaj és a szeles fennsík ugyanis ideális a nagy savtartalmú szőlő termesztéséhez, ami a pezsgőgyártás alapanyaga.

Tokaj aranya

A természetes édes borok kategóriában abszolút Tokaj a listavezető. A szakmai zsűri és a közönség is egyöntetűen egyetértett abban, hogy a Szepsy Pincészet 2013-as 6 Puttonyos Aszúja a kategória legjobbja. Joggal büszke a régióra és az innen származó borokra minden magyar, hiszen a tokaji aszú a világ egyik legkülönlegesebb, a legnagyobb nevű borszakértők által is sokra értékelt édes bora, idővel talán nem csak a karácsonyi ünnep családi asztalának, hanem a hétköznapoknak kincse is lesz.

További elismerések

A hazai közönség a legkiválóbb borásznak járó életműdíjat idén Bock Józsefnek ítélte. A Bock család 1850 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal a Villányi borvidéken és vált a régió meghatározó nevévé.

A legjobb borászat díját a 18 éve alapított Pannonhalmi Főapátság pincészete kapta, amely négy kategóriában is szerepelt a listán, kettőt meg is nyert.

November 5-én és 6-án a Vínce Díjra jelölt és díjazott tételeket bárki megkóstolhatja a Marriott Hotelben, aki jegyet vált a kétnapos gálarendezvényre.

A 2021-es VINCE DÍJ közönségszavazás nyertesei:

1. Fehérbor / Sauvignon blanc - Etyeki Kúria Sauvignon blanc 2019

2. Fehérbor / Szürkebarát - Bussay Pince Kövecs Pinot Gris 2018

3. Fehérbor / Hárslevelű - Gróf Degenfeld Szőlőbirtok Terézia Hárslevelű 2018

4. Fehérbor / Olaszrizling - Figula Pincészet Sóskút Olaszrizling 2018

5. Fehérbor / Rajnai rizling - Cseri Pincészet VII. Septimus Pannonhalmi Rajnai rizling 2017 S

6. Fehérbor / Chardonnay - Kovács Nimród Borászat Chardonnay Battonage 2016

7. Fehérbor / Furmint - Szepsy István Úrágya Furmint 2017

8. Fehérbor / Irsai Olivér - Frittmann Borászat Irsai Olivér 2020

9. Fehérbor / Sárgamuskotály - Tokaj Nobilis Sárgamuskotály 2020

10. Fehérbor / Cuvée - Pannonhalmi Apátsági Pincészet Hemina 2020

11. Fehérbor / Egyéb fehérbor - Tornai Pincészet Top Selection Aranyhegy Juhfark 2019

12. Rozé - Lajver Borbirtok Premium Rosé 2020

13. Vörösbor / Kadarka - Balla Géza Sziklabor Kadarka 2017

14. Vörösbor / Kékfrankos - Takler Borbirtok Szentahegyi Kékfrankos 2016

15. Vörösbor / Cabernet sauvignon - Vesztergombi Pince Szekszárdi Bodzás Cabernet sauvignon 2017

16. Vörösbor / Cabernet franc - Vylyan Szőlőbirtok Mandolás Cabernet Franc válogatás 2016

17. Vörösbor / Merlot - Gere Attila Solus Merlot 2018

18. Vörösbor / Pinot noir - Pannonhalmi Apátsági Pincészet Pinot Noir 2020

19. Vörösbor / Bikavér - St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet Merengő 2017

20. Vörösbor / Syrah - Takler Borbirtok Syrah Prémium 2017

21. Vörösbor / Cuvée - Gere Attila Kopar 2017

22. Vörösbor / Egyéb vörösbor - Heimann Pincészet Barbár 2017

23. Buborékos / Tradicionális eljárással készült pezsgő - Kreinbacher Birtok Brut Classic

24. Buborékos / Egyéb buborékos - Etyeki Kúria Pláne Frizzante Rosé

25. Természetes édes borok (késői szüretelésű borok, szamorodnik) - Balassa Pincészet Betsek Édes Szamorodni "Kvarc" 2017

26. Aszú - Szepsy István Aszú 2013

27. Párlat / Pálinka - Egy CSEPP Pálinka Feketecseresznye-Málna pálinka

28. Párlat / Gin - Seven Hills Tokaj

29. Borász életműdíj - Bock József

30. A legjobb borcímke - Bolyki Egri Csillag 2020

31. A legjobb borbár / borétterem - St. Andrea Wine & Sky Bar

32. A legjobb borászat, pincészet - Pannonhalmi Főapátság Pincészete

33. A legjobb bor-/szeszesital-kereskedés - Bortársaság

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
Újra van 2 Michelin-csillagos étterem Magyarországon! – Ráadásul rögtön kettő, amiből az egyik vidéki
Ezek lettek Magyarország legjobb, Michelin-csillagos éttermei.
Vass Adrienn - szmo.hu
2022. november 03.


Link másolása

Újabb mérföldkőhöz érkezett el ma este a magyar gasztronómia. Idén először egész Magyarországról közölt étteremlistát a MICHELIN GuideNational Selection of Hungary néven.

Tavaly már kaptunk egy önálló kiadványt hazai éttermekről (Michelin Guide Budapest 2021), de akkor csak budapesti éttermek kerülhettek a legjobbak közé. Idén azonban a vidékiek is versenybe szálltak.

Megvan az első kétcsillagos, vidéki Michelin-csillagos étterem

Idén kétcsillagos éttermeknek is örülhetünk, amiből az egyik szintén vidéki:

2 Stars MICHELIN

Platán Gourmet, Pesti István (Tata)

Stand Restaurant, Széll Tamás és Szulló Szabina (Budapest)

Egy Michelin-csillagos éttermek

Nagy meglepetésre az egycsillagos éttermek közé is került vidéki, méghozzá a 42 Restaurant Esztergomból, Barna Ádám vezetésével.

1 Stars MICHELIN

42 Restaurant & Bar - Barna Ádám

Babel - Kaszás Kornél

Borkonyha - Sárközi Ákos

Costes - Koppány Levente

Essência Restaurant - Tiago Sabarigo

Rumour - Rácz Jenő

SALT - Tóth Szilárd

További díjak és díjazottak:

Az ár-érték alapján kitüntetett éttermek közé is került több vidéki étterem:

Bib Gourmand díjasok: Anyukám Mondta, Casa Christa, Kistücsök, Macok, Mór24, Sparhelt

Sommelier Award: Clarisse Restaurant - Langó Tamás

Service Award: Pajta - Kvaszniczáné Marjai Flóra, Kvasznicza Ferenc

Young Chef Award: MÁK Bistro - Mizsei János

Fontos kitüntetésnek számít a Zöld csillag is, amit a fenntarthatóságért küzdő éttermek kaphattak.

Zöld csillagot kapott az Almalomb, a Graefl Major Kétútközben, az ONYX Műhely és a SALT.

Ajánlott éttermek (Tányér):

67 Sigma, 84 Bisztró, A Konyhám Stúdió 365, Alabárdos, Alkimista Kulináris Műhely, Almalomb, Arany Kaviár, Avalon, Clarisse, Costes Downtown, FELIX Kitchen & Bar, füge, Graefl Major Kétútköz, Hoppá! Bistro, Horgonyzó Kisvendéglő,  Hosszú Tányér, IKON, Kővirág, Kreinbacher Birtok, LAMAREDA, Laurel, Lokal47,Mák, Morzsa, Natura Hill, Neked Főztem, Nobu Budapest, Onyx Műhely, Öreg Prés, Pajta, Pasztell,Platán Bisztró, Rézmozsár, Rókusfalvy Fogadó, Rutin, Sauska 48, Spago by Wolfgang Puck, St. Andrea, Stand25 Bisztró, Textúra, Tihanyi Vinarius, Umo, Végállomás Bistro&Wine, Víg Molnár Csárda, Villa Kabala, Zelna Borbár és Vinotéka, Zip’s

Az új csillagok és a rengeteg kitüntetés mellett az egyetlen szomorú hír, hogy a Costes Downtown elvesztette a csillagot.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
GASZTRO
Türelmetlen voltam, és különleges rakott krumpli lett belőle – némi csavarral
Próbáltad már úgy a rakott krumplit, hogy nem főzöd hozzá elő az összetevőket? Időt és energiát spórolhatsz vele!
Vass Adrienn - szmo.hu
2022. október 29.


Link másolása

Rakott krumplit készíteni nem ördöngösség, és bár sokan ragaszkodnak az alap recepthez, érdemes néha egy picit megreformálni, és a saját szájízünk szerint készíteni.

Az én verziómat úgy is nevezhetnénk, hogy a "lusták rakott krumplija", hiszen sokkal gyorsabban és egyszerűbben lehet összeállítani, mint az eredeti verziót.

(És ebből adódóan mosogatni is lényegesebben kevesebbet kell majd utána!)

Az ötlet egyfelől türelmetlenségből született. Nem akartam a tojás és krumpli külön főzésével időt vesztegetni. Másfelől meg szerettem volna, ha nem ennyire darabos az egész, és jobban összeérnek benne az ízek.

A krémesebb, szaftosabb hatásért tejszín is kerül bele, és az extra ízt a vöröshagyma adja meg.

Tippek és trükkök

- használjunk jó minőségű, szárazabb kolbászt, és minél vékonyabban szeleteljük, mert nem fogjuk elősütni

- burgonyából érdemesebb a piros héjút vagy a kifli burgonyát választani, mert ezek nem esnek szét úgy, mint például a sárga burgonya

-érdemes beszerezni egy kézi szeletelőt/mandolint, mert ezzel lehet igazán szép, vékony szelet krumplikat vágni

Hozzávalók:

500-600 g krumpli

150 g kolbász

1 nagy vagy 2 kis fej vöröshagyma

1-2 csepp édesítő vagy egy kis cukor

3 db tojás

2 dl tejszín

pirospaprika

bors

tejföl

zsír vagy olaj

Elkészítés:

Szeletlejük fel minél vékonyabbra a kolbászt, a burgonyát és a hagymát.

Egy megfelelő méretű sütőtál aljára tegyünk egy kis zsírt vagy olajat, és kezdjük el rétegezni a három összetevőt. Krumpli, hagyma, kolbász. Legalul és legfelül is egy sor krumpli legyen. A rétegeket óvatosan sózzuk és borsozzuk is.

Tegyük alufóliával lefedve, 40 percre, 200 fokos sütőbe.

Közben keverjünk össze a tojásokat tejszínnel, sóval, borssal, édesítővel és pirospaprikával, és a 40 perc után öntsük rá a keveréket a burgonyánkra. Az egész tetejére jöhet még egy kis tejföl és bors, és alufólia nélkül mehet vissza a sütőbe 180 fokra.

Süssük addig, míg megsül a tejszínes-tojásos rész is, és megpirul picit a teteje.

Mivel nem főtt tojást karikáztunk bele, teljesen más lesz az állaga, és jobban egyben maradnak a szeletek is. Ízében viszont semmi hiányt nem tapasztalunk majd!

Kínálhatunk mellé tejfölt vagy céklát is.

Nektek van valami titkos összetevőtök a rakott krumpliba?

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

GASZTRO
Karácsony az ársapka alól, avagy mit főzzünk az olcsóbb élelmiszerekből
Eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen ünnepi menüt lehetne kihozni (nagyrészt) az ársapkás termékekből.
Vass Adrienn - szmo.hu
2022. december 20.


Link másolása

A benzinről ugyan lekerült a sapka, de ez az élelmiszerekkel az ünnepek végéig (sőt április 30-ig) nem történik meg.

Így arra gondoltam, hogy eljátszom a gondolattal, és az ünnepi menüt is ársapkás termékekre alapozom.

Alapvetően működhet is a dolog, de azért vannak olyan élelmiszerek, amiket muszáj az ársapkásokon kívül is beszerezni, hogy a receptek működjenek.

Ársapkás élelmiszerek:

kristálycukor

búzafinomliszt (BL 55)

finomított napraforgó-étolaj

házi sertéscomb

csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég

ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% zsírtartalmú tehéntej

(ezen termékek ára nem lehet magasabb a 2021. október 15. napi árnál)

tyúktojás

étkezési burgonya, az újburgonya kivételével

(ezen termékek ára nem lehet magasabb a 2022. szeptember 30. napi árnál)

Leves és előétel

A levessel bajban is vagyok, meg nem is. Egyfelől a sok csontos hús (csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég) jó alap lehet egy tyúkhúsleveshez, de a zöldségeket nem lehet kispórolni belőle. Szóval minimum pár szál répát venni kell bele. Ha a házi tésztát van erőnk legyártani, akkor az is megoldható lisztből és tojásból, ellenkező esetben egy cérnametélt még plusz költség lesz.

Amúgy ide van egy klassz, spórolós tippem: Az igazán jó levesbe minél több zöldséget érdemes belefőzni, de mivel a főzés után úgyis átszűrjük az egészet, akár zöldséghéjakat is adhatunk hozzá.

Ha holnaptól nem dobjuk ki, hanem gyűjtjük a répa, hagyma, karalábé, krumpli, zeller leeső részeit, a karácsonyi levesbe nyugodtan bele is főzhetjük őket.

És ha már húslevest főzünk, belefőzhetünk egy mellet is, ami hortobágyi palacsintaként kelhet új életre, és szerintem elég ünnepi előétel.

Nyilván ehhez is kell minimum egy kis paprika meg tejföl pluszba (meg nem árt egy kis lecsóalap sem), de az alapok kihozhatóak a jóáras termékekből.

Főzhetünk továbbá tojáslevest, krumplilevest vagy csirkegulyást is a megadott alapanyagokból, és a főtt csirkéből lehet egy jó csirkepástétom, vagy főtt tojásból tojáskrém. De szerintem az első verzió jóval ünnepibb.

Főétel kompromisszummal

Már a leveses résznél is hiányolhatjuk a halat, hiszen sok háztartásban halászlé nélkül nincs karácsony. De a főételeknél sok más, tradicionális fogást is el kell engednünk, ha ragaszkodunk az ársapkásokhoz.

Például nehéz lenne rántott pontyot készíteni ponty nélkül, vagy töltött káposztát káposzta és sertéscomb vagy -lapocka nélkül.

Ha ezen a ponton inkább feladnánk, itt is van a tökéletes töltött káposzta receptje egy régebbi cikkemben.

De ha játszunk tovább, akkor a legjobb megoldás a rántott csirke valamilyen krumpli körettel, vagy a csirkepaprikás galuskával.

A rántott csirkét szerintem felesleges túlmagyarázni. Az a fránya zsemlemorzsa még kelleni fog hozzá, hacsak nem darálunk le mi magunk egy száraz kenyérvéget. (Amúgy ez egy tök jó maradékmentő megoldás is egyben!)

A krumpli nyilván elmegy vaj és petrezselyem nélkül is, de azért nekem így ünnepibb érzéseket csalogat elő.

A tökéletes csirkepaprikás receptje szintén volt már ITT porondon, és a nokedlit is megmutattam nektek ITT.

Édes kényeztetés

Süteményekhez tökéletes alap a cukor, a liszt és a tojás, de egy kis lekvár vagy vaj kell még mellé a sikerhez.

A linzer és a hamis mézeskalács adja magát. (A hamis mézeskalács kb. ugyanaz mint egy linzer, csak van benne mézeskalács fűszerkeverék.)

De ha én egyszerű és nagyszerű dologra vágyom, akkor tuti, hogy a piskótát kapom elő!

És esküszöm hogy ez az utolsó "tökéletes", de ez tényleg a tökéletes piskótatekercs receptje.

Én a magam részéről elégedett lennék ezzel a menüvel. Ti mit hoznátok még ki az ársapkás termékekből?

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

GASZTRO
Nem kell étterembe menni egy tökéletes marhahúsért – így készíts steaket magadnak
A világ legdrágább és legfinomabb marhahúsa, a wagyu marha is könnyedén elkészíthető otthon.
Vass Adrienn - szmo.hu
2022. november 26.


Link másolása

Top minőségű húsokkal az ember legtöbbször éttermekben találkozik, és talán ez az az élmény, amiről én eddig azt hittem, hogy soha nem is kerülhet be a konyhámba.

Pedig nem kell hozzá sem különleges felszerelés, sem sok hozzávaló. Szinte minden a minőségi hús beszerzésén áll vagy bulik.

Ha pedig a húson nem spórolunk, akkor olyan ételt tehetünk az asztalra, amitől mindenkinek leesik majd az álla. És talán az ünnepek közeledtével ezt a luxust amúgy is jobban megengedjük magunknak.

Tökéletes húsbeszerző hely a HúsSzabóság. Itt abban is tudnak segíteni nekünk, hogy melyik ételhez milyen húst válasszunk, vagy hogy hogyan készítsük el a legkülönlegesebb darabokat.

HúsSzabóság

Noha a HúsSzabóság fiatal vállalkozás, már több mint hét éve szolgálja ki ügyfeleit a legjobb húsokkal. Szépvölgyi úti kisboltként indult, ma már saját üzletekkel, bevásárlóközponti jelenléttel, önálló raktárral rendelkező cég.

A vállalkozás ügyvezetője Szabó Ferenc hentesmester, aki szakmáját családi indíttatásra választotta. Elve, hogy amit csinál, azt a lehető legjobban teszi, ezért döntött úgy, hogy a minőségi szegmensben építi üzletét. A hazai hentesképzés sajnos kihívásokkal küzd, ezért a szakma csínját-bínját munka közben, a vágóhidakon sajátította el a mester, aki szerint az önképzés folyamatosan szükséges. Így lehet csak a teljes, az állattól a takarmányozáson, feldolgozáson, kereskedelmen át az értékesítésig zajló folyamattal tisztában lenni, ami elengedhetetlen a színvonalas szolgáltatás nyújtásához.

Termékeikkel már három üzletben is megtalálhatóak Budán: a Rózsakert- és a Hegyvidék Bevásárlóközpontban, valamint a GOBUDA Mall-ban. Online, pedig a Kifli.hu oldalán.

Ha megvan a megfelelő hús, fordítsunk kiemelt figyelmet az előkészületekre.

Én első körben egy mangalicakarajjal kísérleteztem, ami sütés szempontjából a steakekhez hasonló. Forró serpenyőben, oldalanként 4-5 perc alatt készre is sül.

Konkrétan elfelejtettem sózni és borsozni sütés előtt, és így natúran is isteni íze lett.

Hihetetlen, hogy egy kiváló minőségű hús, mennyi ízt tartalmaz.

A mangalicakaraj mellé remekül illik a lecsós ragu, így azzal és quinoával tálaltam. De egy paprikás, vagy egy gombás szósz is kellőképpen kiegészítheti.

Mellé válasszunk jó minőségű, magyar vörösbort, és így lesz teljes a vacsoraélmény.

Ha pedig ennél is különlegesebb dologra vágynánk, akkor nem marad más, mint a világ legdrágább és legfinomabb marhahúsa: a wagyu marha.

Így süss tökéletes steaket

1 órával a sütés előtt vegyük ki a húst a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.

Töröljük szárazra papírtörlővel, majd sózzuk és borsozzuk és vékonyan olajozzuk be. Olyan olajat használjunk, ami jól bírja a hőt, tehát semmiképpen se szűz olívaolajat.

Egy tapadásmentes serpenyőt maximum lángon kezdjünk el üresen melegíteni, majd ha már füstöl, tegyük bele a húst.

Amikor bekerült a serpenyőbe a hús, kicsi vegyük lejjebb a hőfokot, de még mindig süssük magas lángon. (Villanytűzhelynél ez mondjuk azt jelenti, hogy 9 helyett 7-es fokozaton süssük.)

Itt brutális sercegés és füstölés veszi majd kezdetét, de ettől nem kell megijedni.

Kapcsoljuk be a légelszívót, és élvezzük a látványt!

Nem mozgassuk, ne szurkáljuk, csak süssük 4-4 percig mindkét oldalát a szeletnek.

Ha tökéletes vastagságú wagyu szeletünk van, akkor nem kell sütőben sem utánsütni, nem kell hozzá vajat sem adni, és fűszereket sem igényel. Meg fogjuk látni a végén, hogy a húsnak önmagában is fantasztikus íze van.

Sütés után tegyük egy tálra, és pihentessük 5 percet, majd tálaljuk és élvezzük.

Ha pedig 4 helyett 5 percig sütjük mindkét oldalát, olyan húst kapunk, ami miatt a legtöbb séf csúnyán nézne ránk, hiszen így már well-done lesz... de mivel a saját konyhánkban vagyunk, senki nem szólhat be érte, ha ezt a jól átsült verziót választjuk.

Nyilván nem bűn tovább ízesíteni, szósszal és körettel tálalni, de egy ennyire prémium minőségű és ízű húsból mindenképpen kóstoljunk önmagában is pár falatot.

Tényleg teljesen más dimenzióba repít!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk