hirdetés

GASZTRO

Így készíthetsz csodás csokigallért a tortáidra

Ugye azt nem is kell mondani, hogy a csokoládé a gyümölccsel mennyire jó párost alkot? Hát még ha az a gyümölcs lágy habként jelenik meg, a csoki pedig egyrészt pazar látványt nyújt, másrészt szétolvad a szádban a piskótával együtt...
Detti receptje a NASSOLÓ NAPLOPÓ blogon - szmo.hu
2016. május 19.

hirdetés

A torta készítését már egyszer megírtam, ITT elolvashatjátok, de bármilyen tortának csodás dísze lesz a csokigallér. Ennek az elkészítési fortélyait olvashatjátok az alábbiakban. Ez egy 20 cm-es torta volt.

csokigaller1

Hozzávalók

3 írásvetítő fólia (meg lehet csinálni "sima bugyival" is, de sokat segít, ha annak a lapnak van némi tartása is)

150 g étcsokoládé

hirdetés

Elkészítés

A torta magasságát lemérjük, ráhagyunk egy centit és olyan széles csíkokat vágunk a műanyag lapokból. Daraboljuk a csokit, majd 100 grammot megolvasztunk. Maximum 60 fokos legyen a csoki.

Elkeverjük benne a maradék 50 grammot, majd ha túl sűrűnek találjuk – ez függ a csoki minőségétől, hogy mennyi kakaóvajat tartalmaz – kevés olajat keverünk el benne. Ezáltal pótolunk bele egy kevés zsiradékot és folyósabb, fényes csokit kapunk.

csokigaller3

csokigaller2

Egy kis zacskóba/habzsákba töltjük. Sarkán apró lyukat vágva a fólia csíkokra nekünk tetsző módon mintákat rajzolunk. Több ponton keresztezzék egymást a vékony csoki vonalak, hogy ne törjenek könnyen.

Tegyük hűtőbe dermedni picit, de épp csak annyi időre, hogy függőleges helyzetbe állítva a csoki már ne tudjon elfolyni. Ekkor simítsuk a torta oldalára sorban összeillesztve őket és tegyük vissza a hűtőbe. Ahogy a csoki teljesen megdermedt, óvatosan lehúzhatjuk a fóliákat a csokiról és a torta tetejét szórhatjuk is gyümölcsökkel.

Még több hasonló finomságot találsz a NASSOLÓ NAPLOPÓ blogon.

Ajánld az ismerőseidnek is, ha tetszett a recept!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk