/gasztro/a-rozsaszin-alommal-tuti-a-siker/
hirdetés

GASZTRO

A rózsaszín álommal tuti a siker

Ezt a szemkápráztató puncstortát sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint elsőre gondolnátok.
Link másolása

hirdetés

Szülinapomra készült ez a finom puncs torta, amit egy krémes sütemény (angol puncs szelet) receptje alapján dolgoztam fel, csak torta formájában elkészítve. maga a sütemény is nagy siker volt itthon,

így nem bíztam a véletlenre az ízhatást.

DSCN3668

Hozzávalók 22 cm-es torta formához

tészta:

hirdetés

50o g liszt

100 g porcukor

150 g margarin

1 db tojás

1 mk sütőpor

1 mk szódapor

1 cs vaníliás cukor

2 dl tejföl

csipet só

krém:

7,5 dl tej

3 cs puncs pudingpor (főzős)

200 g margarin

150 g porcukor

DSCN3665

fondant:

1 kg porcukor

1 ek zselatin

6 ek víz

1 ek margarin(~50 g)

2 ek méz

némi ételfesték, cukorgyöngyök

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból nagyon jól formázható alapanyagot kapunk, amit 6 egyenlő részre vágva, lisztezett felületen 22 cm átmérőjű körökre nyújtjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben egyenként kb 8-10 perc alatt, világos barnára sütjük, majd rácsra téve hűlni hagyjuk.

A krémhez- tejből és pudingporból csomómentes sűrű krémet főzünk, aminek közvetlenül a felszínét nejlonnal lefedjük, hogy ne képződjön rajta „bőrős” réteg. Amikor a puding kihűlt,-margarint és porcukrot keverő gép segítségével kihabosítjuk, majd a puncsos masszát kis adagokban hozzá keverve- tovább habosítjuk.

2013-11-11

2013-11-012

DSCN3671

A lapokat egyenként egy papírból kivágott körsablon segítségével, éles késsel szépen egyformára "szabjuk". Krémmel megtöltjük és a torta tetejére súlyt helyezve, hűtőben több órát "nehezék"alatt pihentetjük (nálam az egész éjszakát hűvösön töltötte). Kevéske krémet tegyünk félre, hogy a tortát vékonyan kívülről is be tudjuk vonni préselés után, hiszen a cukormasszánk (fondant) így fog szépen megtapadni a felületén.

A fondant-t elkészítés után, szintén hűtőbe tesszük. Hozzávalóit és kivitelezését Kiskukta blogján találtam, amit azóta is sikeresen alkalmazok. Torta bevonása előtt a cukormasszát szobahőn tároljuk. Majd jól átgyúrva- szinezve-szórva-formázva kedvünk szerint vonjuk be vele tortánkat. Kellemes időtöltést kívánok az alkotáshoz!

Nyomj egy lájkot, ha tetszett a recept!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk