Megnyílt az első magyar étterem, ahol te főzöl
Megnyílt Magyarország első DIY étterme, ahol ti főztök! Nem tudjátok, hogy miért éri meg mégis elmenni? Mi értelme van egy idegen helyen főzni? Voltatok már úgy vele, hogy mindenképp el akartatok készíteni egy főzős videóban látott finomságot, aztán nem lett belőle semmi? Szerettek főzni? Utáltok? Fejlesztenétek konyhai tudásotokat? Utáltok főzés után takarítani?
Akármelyik kérdésre is igennel válaszoltatok, akkor pontosan nektek való a Budapest Makery.
A Budapest Bakeringet szinte senkinek sem kell bemutatni, jóformán mindenki aki jár-kel Budapest utcáin találkozott már a mini busszal, metróval vagy villamossal, amelyekből finom fánkot lehet venni. A csapat gondolt ismét egy nagyot és megnyitották Magyarország első DIY éttermét.
De mitől lesz egy étterem DIY? Attól, hogy itt nem a hagyományos értelemben vett közös étkezés élményét kapjátok, hanem a közös főzés összekovácsoló és hangulatteremtő varázsát is.
A Budapest Makery egy olyan étterem, ahol miután kiválasztottátok a fogást, ti magatok is készítitek el.
Az alapanyagokat konyhakészen kapjátok meg egy nagy fadeszkán, a főzésben pedig az okostelefonokról és tabletekről elérhető, praktikusan felülnézetből készített videók lesznek segítségetekre.
Elsőre bennünk is felmerült a kérdés, hogy most komolyan azért megyünk el egy étterembe, hogy saját magunkra főzzünk? Hisz ezt otthon is megtehetnénk! Aztán beszálltam én is a tíz szerencsés közé, akik elsők közt főzhettünk.
A második válaszunk pedig, hogy ugyanolyan áron mozognak az ételek, mintha egy szokványos étterembe ültünk volna be, azonban itt teljesen más a hangulat, olyan, amit muszáj megtapasztalni. Izgalmas érzés azt figyelni, hogy hogyan sikerül a melletted lévő asztalnál egy teljesen másik fogás, vagy hallani, ahogy nevetnek és hangosan beszélgetnek az emberek. Kevés olyan hely van, ahol találkozni lehet, beszélgetni és közben csinálni is valamit.
A harmadik érvünk pedig a Budapest Makery mellett, hogy a közös főzés által megszűnik az idegőrlő várakozás, ami a rendeléstől az étel kihozásáig terjed.
A megnyitón a Konyhafőnök két egykori versenyzője, Sass Dani és Wirgha Márk segítettek nekünk elkészíteni a kedvenc fogásaikat. Márkék asztala halászlés rizottót készített molnárkában, mi pedig Dani vezetésével csirkeroládot tekertünk tojásos-sárgarépás quinolával.
A fiúk kedvenc receptjeit ti is bármikor elkészíthetitek majd, hiszen felkerültek az étlapra. Lendvai Ádám, a Budapest Bakering és a Makery megálmodója terve szerint folyamatosan frissülni fog a kínálat, ahol igazi gasztrosztárok receptjeit is megismerhetitek a későbbiek folyamán is.
A hely egyébként rendkívül letisztult, barátságos, egyszerűen jó érzés ott lenni.
Az otthonosság hangulatát igyekeztek megteremteni a mini konyharészek kialakításával, így például minden tűzhely mögött a falon ott sorakoznak a fűszeres üvegek.
Mivel kétemeletes az étterem, a fenti asztaloknál is van lehetőség DIY ételek készítésére, itt inkább a sütés-főzést nem igénylő dolgok kerülhetnek előtérbe, azonban mivel van állandóan szakács is az étteremben, ha a fent ülők is mindenképp meleg ételt szeretnének készíteni, az ő segítségével még ez is megoldható.
A Budapest Bakeringből megszokott és megszeretett mini busz-metró-villamos vonal szerencsére helyet kapott a Budapest Makeryben is, a pult például a bejáratból nézve egy hatalmas villamos, a mini kék metró pedig az este alatt DJ-pultként funkcionál.
Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is!