hirdetés

IMÁDOK OLVASNI
A Rovatból
hirdetés

A magyar rajzoló, aki csodavilágot varázsol a gyerekeknek mesekönyveiben

Láng Anna nemcsak a kicsiket, a szüleiket is legalább annyira elbűvöli.
Forrás: Santa Bros blog, Képek: Láng Anna - szmo.hu
2019. augusztus 07.

hirdetés
Ha szereted a lakberendezést, nem félsz belevágni valami újba a legjobb helyen jársz a SANTABROS blogon!

DIY-ötletek minden mennyiségben, olcsó és praktikus megoldások, kreatív ötletek várnak. Ne hagyd, hogy valami a süllyesztőbe kerüljön azért, mert régi! A bloggereknek mindenre van kreatív ötletük. Tarts hát velük!

A következőkben szeretnék nektek bemutatni egy fantasztikus személyt, aki fantáziájával, tehetségével teremt varázslatot gyermekeink kedvenc könyveinek oldalaira! Ő nem más, mint Láng Anna. Minden úgy kezdődött, hogy olvastam egy könyvajánlót... Mivel éppen Apák napja közeledett, gondoltam most én is meglepem Bellát ezzel a könyvvel, a címe: Apa szeret! Farkas Nóra írta és Anna illusztrálta, az egész könyv fantasztikus!

Apák napján készített a feleségem egy képet, amin éppen olvasom Bellának a történetet és ezt meg is osztottam az instagram profilomon. Az írót és az illusztrátort is elvarázsolta. Meglepetésemre Nóra és Anna is hozzászólt a képhez, így felvettem a kapcsolatot vele, és megkértem beszélgessünk egy picit. Szóval, ha kíváncsi vagy hogyan születnek ezek az illusztrációk, mindenképp olvasd tovább az interjút!

- Kérlek mesélj picit magadról!

- Édesanyám és a nővérem is rajztanár, és az én esetemben is elég korán kiderült, hogy hasonló irányba fogok indulni. 2011-ben tervezőgrafika szakon diplomáztam a Képzőn és ilyen munkakörben helyezkedtem el. 2015-ben Milánóba, majd 2018-ban Szardíniára költöztem.

hirdetés

- Mikor döntötted el, hogy illusztrátor leszel?

- Elég sok pici lépés vezetett ide, de az első talán az volt, amikor az Erasmus ösztöndíjjal Olaszországban töltött fél év alatt, 2010-ben először tartottam Rebecca Dautremer egyik könyvét a kezemben. 2015-ben a Liget Műhely (akiknek korábban már készítettem illusztrációt a Szitakötő Magazinba) felkért, hogy illusztráljam Horgas Béla A szarka és a szarkaláb című verseskötetét, nekik köszönhetem, hogy ténylegesen elindulhattam ezen az úton.

Ki az aki nagy hatást gyakorolt rád?

Rebecca Dautremer munkáit máig csodálattal követem és az olaszországi “incidens” óta a könyveiből is elég nagy gyűjteményem van. De mióta folyamatosan böngészem a kortárs illusztrációkat, naponta figyelem a Behance-on és az Instagramon az aktuális trendeket, mert mindig úgy érzem, nagyon sokat kell még tanulnom. A Bologna Children’s Book Fair is mindig nagyon inspirál és feltölt, rengeteg illusztrátort és írót ismerek meg minden alkalommal.

- Hogyan kezdesz egy történet illusztrációjához?

- Először mindig kutatok egy kicsit az adott témában, majd jó néhányszor átolvasom a szöveget. Ezután kidolgozom a főszereplő karaktereket, és - a szöveg terjedelmének és elhelyezkedésének figyelembevételével - vázlatokat készítek az oldalpárokhoz.

- Mi inspirál igazán?

- Rengeteg dolog van ezen a listán, lehet jobb, ha úgy fogalmazok, hogy

minden élmény inspirál.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk