Hol Michelin-csillagos étteremben, hol meztelen testen készíti a tányérdesszerteket
– Amennyire én érzékeltem, többnyire jól fogadták. Persze mindig is voltak és lesznek, akik furán néznek rám emiatt. Viszont sok pozitív visszajelzést is kaptam már a – kicsit elborultabb megjelenésű – desszertjeim miatt. Hadd meséljek el ezzel kapcsolatban egy kedves történetet.
Egyszer Halloweenre egy olyan desszertet csináltam, amely egy sírdombot ábrázolt, ez volt aznap az extra napi desszertünk. A vendégek nem tudták, mielőtt megrendelték, hogy hogyan is fog kinézni. Majd berendelték tőlem a felszolgálók, azzal a megjegyzéssel, hogy szülinaposnak lesz. Én erre kiküldtem az ünnepeltnek „boldog születésnapot” felirattal a tányéron ezt a nem mindennapi megjelenésű desszertet, és szerencsére nagy sikert aratott a 17 éves lánynál, aki kapta.
Kihívtak az asztalhoz, és személyesen köszönte meg nekem, mondván, értette a poént.
Magát a pókhálót, mint motívumot régóta szeretem. Ez a vonzalmam már a kezdetektől megjelent a szakmai munkásságomban is, és idővel saját védjegyemnek választottam, amelyhez csináltattam egyedi pecsétnyomót is, valamint a szakácskabátjaim hátára is pókháló van hímezve, pókkal együtt.
– Sokféle elképzelés van az emberek fejében egy profi cukrásztól, de az biztosan nincs köztük, hogy fétispartin szolgálnak fel desszertet egy meztelen nő testén. Hogyan jött ez a felkérés, és miként zajlik egy ilyen pikáns kóstoló?
– Mikor kérdezik, hogy mivel foglalkozom, akkor az embereknek általában először a torták jutnak eszükbe a cukrászatról. Sokan nem is ismerik azt a fajta fine dining éttermi cukrászatot, amit csinálok, így ez már önmagában el szokta kápráztatni az embereket, viszont mikor meglátják a fotóim között a fétispartikon készült képeket, leesik az álluk. Első alkalommal 2016-ban, a második Luxuria party előtt keresett meg az egyik szervező, hogy nagyon tetszenek neki a desszertek, amiket csinálok, és remek lenne, ha valahogy ezt behoznánk a buliba. Akkor jött az ötlet, hogy mi lenne, ha meztelen lányra tálalnék. Nagyon megtetszett a gondolat extremitása, nagyon rápörögtem, és izgatottan vártam az eseményt. A debütálás előtt csináltunk egy főpróbát, hogy nyugodt körülmények között elkészülhessenek a profi képek is. Este, a buli folyamán megvolt az időbeosztás, hogy pontosan mikor kerül rám sor.
A jelenlévők végignézhették, ahogyan az elejétől a végéig elkészül a lányra a desszert, majd miután minden komponens a helyére került, pillanatok alatt el is fogyasztották. Annyira jól sikerült az első alkalom, hogy a következő Luxuria partyra is elhívtak 2017-ben.
Idén pedig a Freedom Fetish party szervezői kértek fel, így januárban, abban a buliban is sikerült édességgel ellátnom a jelenlévőket, azzal az újítással, hogy a szokásos egy alkalom helyett kétszer készítettem el a desszertet az este folyamán: második alkalommal egy fiúra tálaltam.
– Mi volt az eddigi legnehezebb munkád vagy legnagyobb sikerélményed?
– Mindig az aktuális helyzet jelenti a legnagyobb kihívást, hogy a korábbi állapotot túlszárnyalva, lépésről lépésre fejlődjek. Egyben ezt érzem a legnagyobb sikeremnek, hogy már ilyen fiatalom sikerült elég magas szintre eljutnom a szakmámban, és hogy megállom a helyem akár egy Michelin-csillagos szinten is. Sőt, lehetőségem volt egy olyan étteremben is dolgozni, ahol az ottlétem alatt kaptunk Michelin-csillagot.
De ami a legfontosabb, hogy sikerült egy olyan szakmát választanom magamnak, amit nagyon szeretek és élvezek, illetve külső kényszer nélkül, a magam örömére is, bármikor szívesen űzök.