Az 5 legfinomabb limonádé Budapesten
Itt a nyár, a nagy melegben már nem feltétlenül népszerűek a forró italok, és a hamburgerek mellett a limonádék forradalma is kirobbant. Egy jó ebéd legjobb barátja lehet a savanyú-édes klasszikus, a világsztár limonádé. Szinte minden étteremben és bárban lehet kapni millió verzióban, és mi ki is derítettük, hogy hol ihatjátok a városban a legjobbakat. Tesztünk elkészítésekor szempont volt az is, hogy milyen környezetben fogyaszthatjátok el a remek nedűt.
Domi's Bake Shop
A Weiner Leó utca gyöngyszeme a Domi's Bake Shop, a legcukibb cuki a városban. Pici látványkonyhás cukrászat amit a 21 éves Domi üzemeltet végtelen kreativitással, és rengeteg szeretettel. Limonádé-délutánján kóstoltuk meg a csodát.
Mitől jobb?
Egy 5 literes "limonádétankból" csapolhatjuk magunknak a gyümölcsös limonádét. Cukormentes, a napfényen hízott piros gyümölcsök fruktóztartalma édesíti, a citrusok mellett kivi úszkál benne, és ezzel sajátos ízvilágba fordul a nedű. Nemsokára levendulás kivitelben is kapható lesz.
Divin Porcello
A Marriott mögött eldugott fantasztikus sonkabár, az olasz gourmandok kedvenc találkozóhelye. Szerdánként apperitivo rendezvényükön élő olasz zene, olasz DJ, és tradicionális olasz falatok mellett élvezhetitek az olasz borokat, vagy a legpofásabban szervírozott limonádét, amit valaha láttunk.
Mitől jobb?
Befőttes üvegben kapjuk. Megvan? Az ember percekig fotózza mielőtt belekóstol, még ha előtte 10 kilométert futott is, hetven fokban. Egyszerűen zseniális felhasználási módja ez egy eltűnőben lévő kultikus tárgynak. Na de a benne lévő lé mellett se menjünk el szó nélkül...! Egyszerű citrusos megoldás, remek sziruppal kikevert édes-savanyú arány, csendesen szénsavas, veszélyesen frissítő. Szinte tele van az üveg, és nem kell kilométeres jéghegyeket sem kerülgetni benne. Ez a limcsi ott van a szeren!
A38
A több mint tíz éve a Petőfi-híd budai hídfőjénél ringatózó rendezvényhajó az évek során csak épült és szépült. Fesztiválok headline-jait megszégyenítő koncertjeikkel ezreket csábítanak a hajó gyomrába, teraszára, tetejére. Megújult étlapjuk belemászott a városi elitek közé, és a teraszon várva az ételt, bizony életmentő lehet egy jó limonádé.
Mitől jobb?
Citrus mennyország. A citrom-narancs-lime szentháromság frissen kinyert nedve brutális mennyiségben képviselteti magát az italban. Nincs továbbtekerve a történet, egyszerűen durván gyümölcsös, szinte a narancs is szépen szerepet vállal az édesítésében a cukorszirup mellett.
Spíler Shanghai
A Gozsdu udvar új sztárja Ázsia-fúziós ételkölteményekkel kényezteti az oda betévedőket. Litauszki Zsolt mesterszakács, kínai séfekkel kooperálva készíti egyedi, semmi máshoz sem hasonlítható ételeit. A teraszon is, és az eszméletlenül jól megcsinált, kínai maffia hangulatú pincében is érdemes helyet foglalni.
Mitől jobb?
Pitypang limonádé. Igen! Sok érdekes limóval találkozhattok még itt és a sima Spílerben is, de minket ez ragadott magával, és taszított bele a hűsítő italok mannafelhőibe. Eszméletlen ízkombó, bár szerintünk nincs ember a földön aki megmondaná milyen íze lehet egy italban a pitypangnak - mindenesetre működik a dolog! Egy semmiképpen sem lesz elég, mert ez bizony súlyos addikciót okozhat!
Gozsdu Sky Terrace
A két hete nyílt tető-bár Budapest felett szenzációs kilátást nyújt a belvárosra, és remek olasz konyhájuk mellett elég szép italkínálattal is előrukkoltak. Nyolcféle kézműves sör, kisebb pincészetek legjobb borai, koktélok, és persze a frenetikus limonádé alkotják a felhozatalt.
Mitől jobb?
A friss citrusok pohárba tömködése után, egyedi erdei gyümölcs sűrítményt kap az alap. Ettől szép pirosas színe lesz, friss, gyümölcsös zamattal. Kellemesen pezseg, nem egy tonna jeget kapunk a pohárba citromhéjakkal, hanem szép, emberes adag, hűsítő limonádét.
Ha tetszett az összeállítás, nyomj egy lájkot!