/budapest/kavezz-macskak-tarsasagaban/
hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Kávézz macskák társaságában

Két olyan kávézó is nyílt, ahol egy-egy csésze kávé vagy tea mellett az üzletben lakó számos macska társaságát is élvezhetitek.

Link másolása

hirdetés

Némi keveredést jelenthet, hogy bár tulajdonosaiknak nincs közük egymáshoz, mindkét hely a Cat Café (illetve Cat Cafe) névre hallgat. Az egyik a Bazilika szomszédságában, a Révay utcában található, míg a másik a Damjanich utcában, a Városliget közelében.

A kettő közül a Révay utcai kávézó az, amely közelebb áll az eredetileg Japánból származó alapötlethez. Ez arról szól, hogy azoknak is lehetősége nyíljon az állatokkal való kapcsolatteremtésre, akik bár szeretik őket, otthonukban nem tudnak, vagy nem akarnak macskát tartani.

hirdetés

Ennek megfelelően a kimondottan nagy alapterületű, alagsori és emeleti résszel is rendelkező hely csak úgy hemzseg a cicáktól. Összesen 15-en vannak, akik közül öten a maine coon típust képviselik, hárman az olasz eredetű és itthon igazi ritkaságnak számító toyger fajtát, heten pedig a Herman Ottó állatotthonból származó házimacskák. Életkoruk, egyetlen kivétellel, mind egy év alatt van, így aztán különösen játékosak és emberszeretőek.

A kávézó megálmodóinak nem titkolt célja, hogy megváltoztassák a macskákról sokakban élő képet, tehát bebizonyítsák, hogy a kutyákhoz hasonlóan igenis ragaszkodóak és a tanulásra is fogékonyak lehetnek. Ennek az elvnek a mentén a jövőben gyakorlati tréningek tartását is tervezik, melyekre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Író-olvasó találkozókat is szerveznek a helyre, természetesen a profiljukat nem meghazudtolva. Március 6-án például Simon Tamás, a „Vérmacska, avagy Alfi világuralomra tör” című könyv szerzője érkezik hozzájuk egy beszélgetésre.

A Városliget melletti Cat Cafe felfogása némileg különbözik a fentiektől. Ugyan ott is a cicák állnak a középpontban (akik jelenleg hárman vannak és hasonlóan elbűvölőek), ők sokkal inkább a közösségépítő szerepet helyezték előtérbe.

Alapfelfogásuk, hogy a macskák remek összekötő kapcsot jelentenek ismeretlen emberek között is, tehát megadhatják az alaphangot ahhoz, hogy az egymástól függetlenül érkező vendégek összeismerkedjenek és együtt tölthessék el idejüket.

Az időtöltésnek pedig csak egyik részét adja a fogyasztás, illetve a cicákkal való foglalkozás. Ugyanis a hátsó helyiségben, amely egyébként sokkal inkább hasonlít egy otthonos lakás nappalijához, mint kávézóhoz, számos társasjáték várja az érdeklődőket.

A polcokon található például sakk, marokkó, scrabble, monopoly, vagy römi, a sor pedig a jövőben tovább bővül majd. Ezekhez kapcsolódóan rendszeres időközönként bajnokságokat is rendeznek, melyeknek külön nevezési díjuk nincsen, de lehetőséget nyújtanak arra, hogy akár közeli barátok, akár addig ismeretlen érdeklődők is játékkal tölthessenek egy délutánt egymás, na és persze a cicák társaságában.

Ami a kínálatot és az árakat illeti: a Révay utcai üzletben egy kancsó tea 690 forintba kerül, a kávék 4-700 forint között mozognak, a szendvicsek és édességek pedig szintén ehhez hasonló összegbe kerülnek. Egyébként utóbbiak is erősen cicás kötődésűek: a pohárkrémek, muffinok és egyéb sütik mind felérnek egy-egy önálló művészeti alkotással. Ha minden a terv szerint alakul, a későbbiekben alkoholos italokkal is bővülni fog a paletta. A teljes listát a honlapjukon megtalálhatjátok.

A Damjanich utcai kávézó más módszert követ. Nincs különálló árlapjuk, hanem 1350 forintért cserébe egy órát tölthettek el a helyen, de ígéretük szerint ezt rugalmasan kezelik, senkit nem küldenek el szigorúan 60 perc után.

Az összeg a korlátlan italfogyasztás (számos tea, kávé, kakaó, 100%-os gyümölcslé) mellett tartalmaz egy adalékanyag-mentes házi süteményt, illetve természetesen a cicák társaságát, valamint a társasjátékok használatát is.

És hogy a fentiek fényében melyik helyet ajánlanánk? A döntést rátok bízzuk. Mi mindkét Cat Caféban nagyon jól éreztük magunkat és úgy gondoljuk, hogy a megegyező alapkoncepció ellenére különböznek annyi dologban, hogy kölcsönösen megvan a létjogosultságuk. Tehát ha ráértek és van kedvetek, próbáljátok ki akár mindkettőt :)

Nyitvatartás:

Révay utcai Cat Café - minden nap 10 és 22 óra között.

Bővebb infó ITT.

Damjanich utcai Cat Cafe - keddtől péntekig 11 és 21, hétvégén pedig 12 és 21 óra között.

Hétfőnként zárva.

Bővebb infó ITT.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk