hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

4,4 milliárd forintért vette meg a budai szuperkórház telkét a kormány

Az állam megszerezte az eddig magántulajdonban álló telket, ahova a létesítményt megépítését tervezik.
A címkép illusztráció - szmo.hu
2017. július 12.

hirdetés

A Dobogó elnevezésű területen, a XI. kerületben épülhet fel a dél-budai szuperkórház épülete, ugyanis a kormány nem kis összegért vásárolta meg a telket. Az Index cikke szerint ezt a területet erőltette a kormány már egy ideje, bár sokak azért ellenezték, mivel jelenleg ott semmiféle infrastruktúra nincs (vagyis mindent a nulláról kell kiépíteni). Ráadásul a terület egy része vizenyős-mocsaras, ami nem a legjobb kezdés egy létesítmény építésénél.

A közművesítésen túl autópálya-felhajtót (vagy lehajtót) kell építeni (ott megy el mellette az M1-M7 autópályák közös budaörsi szakasza), és tömegközlekedéssel is nehezen megközelíthető. A leendő dél-budai szuperkórház tervezésére ezen felül csaknem 2,3 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány.

korhaz

Fotó: Google

Eredetileg a Szent Imre kórház kibővítését tervezte az erre a célra létrehozott munkacsoport, ám a kormány átnyúlt fejük felett és ekkor jött képbe a Dobogó elnevezésű terület, ahová az 1058 férőhelyes új, 0-24 órás rendben működő szuperkórházat megálmodták. Az Index cikke szerint Lázár János miniszter korábban azt nyilatkozta, 5 milliárd forintot igényel a telkek megszerzése és a közművesítés.

"A szuperkórház majdani 14 hektáros területének több mint fele a fideszes kötődésű, önkormányzat-környéki Tamás Lászlóhoz köthető, ezen kívül a Pilisi Parkerdő Zrt.-nek és a XI. kerületi önkormányzatnak volt itt földje. Az egész projekt költségvetése a Semmelweis Egyetem klinikáinak kapcsolódó átstrukturálásával és a szükséges dél-budai közlekedési fejlesztésekkel együtt már most is 140 milliárd forint felett van" – olvasható a cikkben.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk