/budapest/20-jel-hogy-tul-regen-vagy-tavol-budapesttol_2/
hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

20 jel, hogy túl régen vagy távol Budapesttől

Barbara Litzfellner újabb listát írt kedvenc témájáról. De hogy imádhatja valaki ennyire Budapestet...?!
Link másolása

hirdetés

Újabb listát írt Barbara Litzfellner, a lány, aki olyan jó ismeri Budapestet és Magyarországot, hogy erről korábban nálunk is hatalmas sikerű összeállítást tett közzé 26 jel, hogy túl régóta élsz Budapesten címmel. Most azok bőrébe bújt, akik kénytelenek hosszabb időre elhagyni hazánk fővárosát. Vigyázat, ne vegyétek túl komolyan az összeállítást! :)

1. Céltalanul kóborolsz egy idegen városban, hogy találj végre egy éjfél után is nyitva tartó kebabost, ahol legalább fele olyan jó dönert ehetsz éjfél után, mint amit a Babamban adnak, a Blaháhán.

2. Ha kell, ha nem, paprikát raksz az ételbe. Egy kis paprikás puding? Hm?

bp-paprika-papdi

hirdetés

Fotó: Papdi Balázs

3. Ha az éttermekben, kávézókban és bárokban nem látsz rogyadozó bútorokat, omladozó falat és egy teljes bolhapiac kínálatára emlékeztető dekorációt, lélektelennek tűnik számodra.

4. Magadban beszélsz magyarul, és néha csak annyit mondasz: "Hát, az nem jó".

5. Amint meghallod, hogy valaki magyarul, oroszul vagy bármely más kelet-európai nyelven beszél, máris otthon érzed maga, és komolyan ellen kell állnod a késztetésnek, hogy azonnal örök barátságot fogadjatok egymásnak.

6. Amikor tavasszal arcodba vág a viharos szél Írországban, és bőrig ázol a zuhogó (jég)esőben, csak arra tudsz gondolni, milyen jó a barátaidnak, akik a Duna-parton ülve élvezik a meleg tavaszi estéket, isszák az év első fröccsét és nézik, hogyan bukik le a Nap a Budai-hegyek mögé...IMG_2047k

Fotó: Mervai Márk

7. Mindenben Budapestet látod: még a Londonban játszódó új sorozatban is úgy tűnik, mintha Budapesten készültek volna a felvételek. Várjunk csak, a képernyő bal felső sarkában az nem a régi albérleted ablaka?

8. Sírva fakadsz, amikor a barátaid az Etyeki borfesztiválról, a Pálinka és Kolbászfesztiválról vagy a Kazinczy utcában újonnan nyílt helyről posztolnak fotót a Facebookon.

9. Hónapok óta nem voltál részeg, mert az alkoholos italokat röhejesen drágának találod. Még Kelet-Ázsiában is. Különösen, ha borivó vagy.

10. Még a Margitszigeten "turbékoló" párocskák is - akiken egyébként rendszerint felidegesítetted magad - hiányoznak.

bp-margitsziget-mervaim

Fotó: Mervai Márk

11. Nem érted, miért nem találsz 1 kilós kiszerelésű tejfölt a szupermarketek polcain.

12. Minden barátod tudja már, milyen elbűvölő hely Budapest, még akkor is, ha nem is feltétlenül akarják tudni. Mielőtt kidobnak a buliból, mindig úgy kezded a mondatot, hogy "Tudjátok, Budapesten..."

13. Rögtön Budapest nyüzsgő zsivaja jut eszedbe, ha vonatokat és villamosokat hallasz.

bp-villamos-mervaim

Fotó: Mervai Márk

14. Nem számít, miről írsz, legalább egyszer mindenképpen szerepel benne Budapest neve. Akkor is, ha ez a pingvinek szaporodásáról szóló tudományos munka.

15. A Túró Rudi a világ legfinomabb nasijának tűnik

16. A barátaid már nagyon unják, hogy arról győzködöd őket: tegyenek tejfölt a pizzára.

17. Komolyan fontolóra veszed, hogy átalakítod a szomszéd BBQ-sütőjét kürtőskalács készítéséhez.

bp-kalacs-kifoztuk

Fotó: Kifőztük blog

18. Már néhányszor megpróbáltad eltávolítani az utolsó magyar bankjegyeket is a pénztárcádból, de még mindig ott figyel néhány. Szemrehányóan bámulnak rád, arra várva, hogy hazatérj és elköltsd őket.

19. A pálinka még mindig csodafegyver, legyen szó gyomorrontásról, frontérzékenységről, vagy egy csúnya megfázásról. De sajnos itt csak a szokásos fájdalomcsillapítót kapni... (Az eredeti szövegben a Wick DayMed nevű készítménye szerepel - a szerk.)

bp-palinka

20. Pánikba esel, hogy elveszíted a barátaidat: mire visszatérnél Budapestre, ők már elhagyják a várost, visszamennek eredeti hazájukba, vagy elköltöznek. Ám nagy levegőt veszel, és emlékezteted magad arra, hogy egyszer úgyis mind visszatérnek. Ahogy te is vissza fogsz...

via matador network

Ti egyetértetek vele? Mit tennétek erre a listára? Szerintetek mi hiányzik annak, aki külföldre költözik Budapestről?


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk