Hat órát utazott az amerikai szakács, hogy elmenjen egy haldokló nőhöz és megfőzze a kedvenc ételét
Elképesztően kedves gesztust tett egy étteremtulajdonos egy rákos törzsvendége felé: elment hozzá és megfőzte a kedvenc ételét, hogy még a halála előtt ehessen egy jót.
Steve Chu Baltimore-ban üzemelteti Ekiben nevű ázsiai éttermét. Bár a 72 éves nő nagyon hatórányi útra, Vermontban lakik, sokszor evett már nála, a kedvence pedig a brokkoli-tempura, vagyis a tésztbundában, olajban kisütött brokkoli. Az asszony sajnos rákkal küzd, és úgy tűnik, már nem fog meggyógyulni. A halála előtt viszont még szeretett volna egyszer enni a számára isteni brokkoli-tempurából.
- mondta el egy interjúban a lánya, Rina.
Rina és férje, Brandon megkeresték Chu-t azzal, hogy elárulná-e esetleg tésztabundás brokkolija recepjét, hogy megfőzhessék azt az asszonynak. Igazi séfként a férfi természetesen nem szerette volna megosztani velük a titkos receptjét, de helyette kitalált valami mást. Másnap reggel az üzlettársával és az étterem egyik dolgozójával együtt felpakoltak és elmentek Vermontba, ahhoz a társasházhoz, ahol az idős nő lakik. Az épület előtt felállították a minikonyhájukat, beizzították a grillt, majd elkezdtek főzni.
Chu számára azonban ez egyáltalán nem volt teher, sőt örült, hogy ily módon meg tudta hálálni azt, amit a törzsvendégétől kapott éveken keresztül. A nőt ráadásul rögtön felismerte, mert bár jönnek-mennek a vendégek az éttermében (nem járványos időkben), ő maradandó benyomást tett azzal, hogy nemcsak élvezte a főztjét, hanem meg is dicsérte a konyhán dolgozók munkáját a pincéreknek.
Bár az asszony, a lánya és a veje annyira meghatódtak a kedves gesztustól, hogy meghívták vacsorára Chu-t és csapatát, a kollégák nem éltek ezzel, és nem voltak hajlandóak pénzt sem elfogadni a "kiruccanásért". Pedig annyit főztek, hogy a családnak még másnap ebédre is jutott az ínycsiklandó brokkoliból.
Forrás: Good News Network