KÖZÖSSÉG
A Rovatból

BRFK: „11 történet, melyben rendőreink élete hazájuk szolgálatában ért véget”

Hősi halottaira emlékezik a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Link másolása

Rendhagyó képpel jelentkezett Facebook-oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság: a különleges posztot nem véletlenül mindenszentek napjára időzítették.

Ez a kép az emlékezés képe. Egy család vagyunk és ma mi is emlékezünk, ezzel a képpel hősi halottjaink előtt tisztelgünk. Az emléktáblánál, melyen az 1989. október 23-át követően hősi halottá nyilvánított rendőrök neve szerepel, minden évben megemlékeznek a rendőrök hős kollégáikról.

Tizenegy név, tizenegy történet, melyben rendőreink élete hazájuk szolgálatában ért véget”

– írja a szervezet.

A bejegyzésben egyenként meg is emlékeznek azokról, akiknek neve az emléktáblán szerepel.

  • Horváth Imre posztumusz hadnagy 1990. szeptember 8-án éjjel egy betörőbanda üldözése közben szenvedett közúti közlekedési balesetet, melyben életét vesztette.
  • Ősz Zsigmond alhadnagy 1991. június 12-én egy fegyveres rablás elkövetője több lövéssel életveszélyesen megsebesítette. Az alhadnagy 15 nappal később belehalt sérüléseibe.
  • Máté András posztumusz főhadnagyot 1992. szeptember 13-án egy tetten ért gépkocsi tolvaj szúrta le.
  • Guba József posztumusz ezredes és Székely Dénes posztumusz őrnagy, az ORFK Légi Rendészeti Parancsnokság tisztjei 1994. november 22-én a sűrű ködben, rossz látási viszonyok között lezuhantak szolgálati helikopterükkel és életüket vesztették.
  • Kiss Tamás posztumusz hadnagyot 2001. július 28-án szolgálatban, közúti ellenőrzés közben elgázolták. A helyszínen életét vesztette.
  • Borsos József posztumusz alezredesre 2003. május 13-án egy fegyveres bűnöző megadást színlelve tüzet nyitott egy hangtompítós pisztolyból. Borsos József halála előtt még viszonozta a lövéseket, súlyosan megsebesítette támadóját.
  • Borbély Zoltán posztumusz hadnagyot 2008. február 11-én egy nyári konyhába bezárkózott férfi lelőtte. A helyszínen belehalt sérülésébe.
  • Radovic Dusán posztumusz főhadnagyot 2010. július 23-án rendőri intézkedés közben elgázolták. Kollégánk a helyszínen életét vesztette.
  • Kenéz Imre posztumusz hadnagyot 2012. október 11-én rendőri intézkedés során elgázolták, kórházba szállítása közben életét vesztette.
  • Pálvölgyi Péter posztumusz alezredest 2016. október 26-án házkutatás közben érte halálos lövés.
Fotó: BRFK / Facebook


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
Szívszorító dallal búcsúzott Lang Györgyitől Falusi Mariann
Az énekesnő Dés László és Bereményi Géza Ez a hely című szerzeményt osztotta meg, ahol ketten énekelnek Lang Györgyivel.

Link másolása

Megírtuk mi is tegnap, hogy hosszú, méltósággal viselt betegség után, otthonában, barátai és családja körében, 66 éves korában, álmában elhunyt Lang Györgyi. A közösségi oldalakon sokan emlékeztek meg a színésznő-énekesnőről.

A Pa-dö-dő másik tagja, Falusi Mariann, az énekesnő Dés László és Bereményi Géza Ez a hely című szerzeményt osztotta meg, ahol ketten énekelnek Lang Györgyivel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÖZÖSSÉG
„Egy-két évig bennem volt, hogy meg kéne nézni azt a hegyet” – Erőss Zsolt özvegye tíz éve már átélte azt, amit Suhajda Szilárd családja most
Sterczer Hilda gyászát dolgozza fel a vasárnap este az RTL-en látható Mélységek és magasságok című film.

Link másolása

Szinte napra pontosan 10 évvel Suhajda Szilárd halála előtt hunyt el Erőss Zsolt és Kiss Péter. Erőss özvegye, Sterczer Hilda akkor ugyanazt élte át, amit az elmúlt egy hétben Suhajda Szilárd feleségének kellett: szerelme soha többé nem tért vissza a hegyről. Hilda gyászáról mozifilm készült Magasságok és mélységek címmel.

Tíz év telt el Erőss Zsolt halála óta, halálának körülményeit, az itthon maradottak vívódásait, küzdelmeit a Magasságok és mélységek című film mutatja be, ami Erőss Zsolt özvegyének visszaemlékezései alapján készült.

Egy hete egy másik feleség és kisfiú gyászol, újabb magyar hegymászó, Suhajda Szilárd vesztette életét a Himalája havas hegycsúcsai között. 3 nap eltéréssel 10 évvel később, mint Erőss Zsolt.

"Az ember azzal szembesül egy ilyen halálkor, vagy akár egy nagyobb balesetkor, hogy ezek szerint nem vagyunk sérthetetlenek. Én biztos voltam benne, hogy ha van ember, aki jól tud nyolcezrest mászni és nem fog vele soha, semmi történni, az Zsolt. És ha vele történhet egy ilyen baleset, akkor bárkivel"

– mondta Sterczer Hilda, Erőss Zsolt felesége még évekkel korábban a Fókusznak.

Hozzátette, miután a férje meghalt, „egy-két évig ez bennem volt, hogy meg kéne nézni azt a hegyet, ami Zsoltnak az utolsó mászása volt, hogy milyen is az a hegy, ami elvette tőlem Zsoltot.”

„Én biztos voltam benne, hogy Zsolttal soha semmi nem fog történni” – Sterczer Hilda gyászát dolgozza fel a vasárnap este az RTL-en látható Mélységek és magasságok.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Nagy vitát váltott ki a közösségi oldalakon Suhajda Szilárd halála
Közben rengetegen emlékeznek meg a hegymászóról. Szülővárosában, Békéscsabán vasárnap több százan rótták le kegyeletüket.

Link másolása

Sokan támadják a Mount Everesten eltűnt hegymászót, amiért családapaként ekkora kockázatnak tette ki magát és családját. Az RTL híradójának nyilatkozó pszichológus szerint a Suhajda Szilárdhoz hasonló emberekben rendkívül erős a motiváció a nagy erőfeszítéssel járó kihívásokra. Szerinte inkább a szélsőséges reakciókkal van gond.

Közben rengetegen emlékeznek meg a hegymászóról. Szülővárosában, Békéscsabán vasárnap több százan rótták le kegyeletüket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÖZÖSSÉG
Ezzel a szívhez szóló gesztussal tisztelgett Suhajda Szilárd emléke előtt egy parasportoló
Patkás Tamás nyílt vízi paraúszó a Mount Everest magasságával megegyező távot, 8850 métert úszott le vasárnap az elhunyt hegymászó tiszteletére.

Link másolása

A Mount Everest magasságával megegyező távot, 8850 métert úszott le vasárnap Patkás Tamás nyílt vízi paraúszó, hogy ezzel tisztelegjen Suhajda Szilárd emléke előtt.

„Ma egy rendhagyó edzésem volt az Ikrényi tavon, melyen Suhajda Szilárd emlékére leúsztam a Mount Everest magasság távját a 8850 métert. A FINA szabályzata szerint megállás és kapaszkodás nélkül 4 órát voltam a vízben. Sport baráti tiszteletből szeretném ezt az úszást ajánlani, egyben részvétem a családnak!”

– írta Facebook-oldalán a sportoló.

Patkás Tamás 1994-ben egy üzemi baleset következtében vesztette el mindkét lábát a MÁV győri rendező pályaudvarán. A rehabilitációt követően elképesztő akaraterőről tanúságot téve megtanult művégtagokkal járni és autót vezetni is. Később az ország egyetlen nyílt vízi paraúszójává vált.

Suhajda Szilárdról szombat délután derült ki, hogy nem találta meg az értő küldött mentőcsapat, így lényegében semmilyen esély nem maradt arra, hogy életben van a békéscsabai hegymászó.

(via Index)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk