KÖZÖSSÉG
A Rovatból

Johnny Depp újra Jack Sparrow-nak öltözött, hogy teljesítse egy halálos beteg angol kisfiú utolsó kívánságát

A 11 éves Kori két sikertelen szívátültetésen van túl, többet már nem vállalt be, így lehet, hogy ez lesz az utolsó karácsonya.

Link másolása

Újra Jack Sparrow bőrébe bújt Johnny Depp, méghozzá nem is akármilyen alkalomból: egy beteg kisfiúnak akart ezzel örömet szerezni.

Az Angliában élő Kori hipopláziás bal szívfél szindrómával született, ami egy ritka, de nagyon súlyos és komplex szívbetegség. Az ezzel született gyerekek bal szívfele nem fejlődik rendesen, ezért nem is működik úgy, ahogy kellene. A most 11 éves gyerek 2018-ban esett át először szívátültetésen, de a donorszervet nem fogadta el a teste. Tavaly januárban ismét megpróbálkozott a transzplantációval, de sajnos az sem volt sikeres. Mivel a második átültetés nagyon fájdalmas volt számára, a fiú úgy döntött, hogy még egy operációt már nem vállal be. Így viszont nem tudni, meddig élhet még a szívbetegséggel.

„Mindig azt mondta, hogy soha nem menne keresztül még egy transzplantáción, akkor se, ha szüksége lenne rá. Amikor a második után közölték velünk a rossz hírt, tudtam, hogy ez csak egyet jelenthet. Most már nincs gyógymód számára. Az első átültetés sem volt könnyű, de viszonylag jól ment. A másodikat viszont nagyon nehezen viselte. Rendkívül fájdalmas volt, és sokáig elhúzódott a felépülés, újra meg kellett tanulnia járni és beszélni. Azt mondta, sokkal szívesebben megy el, minthogy újra átélje ezt. Ez nem csak az ő döntése volt, hanem az orvosaié is, de nagy szerepe volt benne, hiszen megértette, mi fog történni ezután”

- mondta a BBC-nek Kori édesanyja.

A fiú most palliatív ellátást kap, vagyis megpróbálják a lehető legelviselhetőbbé tenni számára a mindennapokat, amíg a szíve bírja.

Édesanyja a Make a Wish (Kívánj valamit!) nevű jótékonysági szervezeten keresztül szerette volna valóra váltani gyermeke egyik nagy vágyát. Kori nagy rajongója A Karib-tenger kalózai filmeknek, különösen a főszereplőt alakító színésznek, Johnny Deppnek.

Egyik utolsó kívánsága az volt, hogy beszélhessen a színésszel, ami most teljesülhetett is. Depp videóhíváson keresztül ismerkedett meg Korival, akinek a kedvéért ismét Jack Sparrow-nak öltözött.

A színésznek már a köszönéskor sikerült megnevettetnie a kisfiút, ugyanis először nem a kamerába nézve kereste őt. Ezután kedvesen elbeszélgetett vele, miközben végig az ikonikus kalóz szerepében maradt.

Ráadásul egy videóüzenetet is küldött Korinak, amiben például ezt mondta:

„Nagyon sok sikert kívánok neked. Én vagyok a legnagyobb rajongód, Kori kapitány! Minden tiszteletem és szeretetem a tiéd, haver.”

A videóüzenetet és a beszélgetésről készült videó Kori YouTube-csatornájára került fel. Ez még csak alig 10 napja indult, de már több mint 170 ezren követik, köztük például Dwayne Johnson is.

Kori édesanyja szerint a Johnny Deppel való beszélgetés csodálatos volt, és hatalmas örömet okozott a kisfiúnak. Fényt hozott egy nehéz időszakba, ugyanis a család úgy készül a karácsonyra, mintha ez lenne Korinak az utolsó.

„Valahányszor enni adunk neki, vagy lefektetjük aludni, eszünkbe jut, hogy talán ez az utolsó alkalom. Ez nagyon lesújtó érzés. Zokogtam miatta, imádkoztam érte. Dühös vagyok, amikor arra gondolok, mi értelme volt mindannak, amin Kori keresztülment, hiszen meg fog halni. Ő viszont nagyon pozitív. Kihasználjuk a hátralévő időt, amit még együtt tölthetünk.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Szeretlek Magyarország Hírlevél
Felíratkozás
Semmilyen személyes adatodat nem osztjuk meg harmadik féllel.
Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
Szívszorító dallal búcsúzott Lang Györgyitől Falusi Mariann
Az énekesnő Dés László és Bereményi Géza Ez a hely című szerzeményt osztotta meg, ahol ketten énekelnek Lang Györgyivel.

Link másolása

Megírtuk mi is tegnap, hogy hosszú, méltósággal viselt betegség után, otthonában, barátai és családja körében, 66 éves korában, álmában elhunyt Lang Györgyi. A közösségi oldalakon sokan emlékeztek meg a színésznő-énekesnőről.

A Pa-dö-dő másik tagja, Falusi Mariann, az énekesnő Dés László és Bereményi Géza Ez a hely című szerzeményt osztotta meg, ahol ketten énekelnek Lang Györgyivel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Szeretlek Magyarország Hírlevél
Felíratkozás
Semmilyen személyes adatodat nem osztjuk meg harmadik féllel.
KÖZÖSSÉG
„Egy-két évig bennem volt, hogy meg kéne nézni azt a hegyet” – Erőss Zsolt özvegye tíz éve már átélte azt, amit Suhajda Szilárd családja most
Sterczer Hilda gyászát dolgozza fel a vasárnap este az RTL-en látható Mélységek és magasságok című film.

Link másolása

Szinte napra pontosan 10 évvel Suhajda Szilárd halála előtt hunyt el Erőss Zsolt és Kiss Péter. Erőss özvegye, Sterczer Hilda akkor ugyanazt élte át, amit az elmúlt egy hétben Suhajda Szilárd feleségének kellett: szerelme soha többé nem tért vissza a hegyről. Hilda gyászáról mozifilm készült Magasságok és mélységek címmel.

Tíz év telt el Erőss Zsolt halála óta, halálának körülményeit, az itthon maradottak vívódásait, küzdelmeit a Magasságok és mélységek című film mutatja be, ami Erőss Zsolt özvegyének visszaemlékezései alapján készült.

Egy hete egy másik feleség és kisfiú gyászol, újabb magyar hegymászó, Suhajda Szilárd vesztette életét a Himalája havas hegycsúcsai között. 3 nap eltéréssel 10 évvel később, mint Erőss Zsolt.

"Az ember azzal szembesül egy ilyen halálkor, vagy akár egy nagyobb balesetkor, hogy ezek szerint nem vagyunk sérthetetlenek. Én biztos voltam benne, hogy ha van ember, aki jól tud nyolcezrest mászni és nem fog vele soha, semmi történni, az Zsolt. És ha vele történhet egy ilyen baleset, akkor bárkivel"

– mondta Sterczer Hilda, Erőss Zsolt felesége még évekkel korábban a Fókusznak.

Hozzátette, miután a férje meghalt, „egy-két évig ez bennem volt, hogy meg kéne nézni azt a hegyet, ami Zsoltnak az utolsó mászása volt, hogy milyen is az a hegy, ami elvette tőlem Zsoltot.”

„Én biztos voltam benne, hogy Zsolttal soha semmi nem fog történni” – Sterczer Hilda gyászát dolgozza fel a vasárnap este az RTL-en látható Mélységek és magasságok.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Szeretlek Magyarország Hírlevél
Felíratkozás
Semmilyen személyes adatodat nem osztjuk meg harmadik féllel.

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Nagy vitát váltott ki a közösségi oldalakon Suhajda Szilárd halála
Közben rengetegen emlékeznek meg a hegymászóról. Szülővárosában, Békéscsabán vasárnap több százan rótták le kegyeletüket.

Link másolása

Sokan támadják a Mount Everesten eltűnt hegymászót, amiért családapaként ekkora kockázatnak tette ki magát és családját. Az RTL híradójának nyilatkozó pszichológus szerint a Suhajda Szilárdhoz hasonló emberekben rendkívül erős a motiváció a nagy erőfeszítéssel járó kihívásokra. Szerinte inkább a szélsőséges reakciókkal van gond.

Közben rengetegen emlékeznek meg a hegymászóról. Szülővárosában, Békéscsabán vasárnap több százan rótták le kegyeletüket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Szeretlek Magyarország Hírlevél
Felíratkozás
Semmilyen személyes adatodat nem osztjuk meg harmadik féllel.

KÖZÖSSÉG
Ezzel a szívhez szóló gesztussal tisztelgett Suhajda Szilárd emléke előtt egy parasportoló
Patkás Tamás nyílt vízi paraúszó a Mount Everest magasságával megegyező távot, 8850 métert úszott le vasárnap az elhunyt hegymászó tiszteletére.

Link másolása

A Mount Everest magasságával megegyező távot, 8850 métert úszott le vasárnap Patkás Tamás nyílt vízi paraúszó, hogy ezzel tisztelegjen Suhajda Szilárd emléke előtt.

„Ma egy rendhagyó edzésem volt az Ikrényi tavon, melyen Suhajda Szilárd emlékére leúsztam a Mount Everest magasság távját a 8850 métert. A FINA szabályzata szerint megállás és kapaszkodás nélkül 4 órát voltam a vízben. Sport baráti tiszteletből szeretném ezt az úszást ajánlani, egyben részvétem a családnak!”

– írta Facebook-oldalán a sportoló.

Patkás Tamás 1994-ben egy üzemi baleset következtében vesztette el mindkét lábát a MÁV győri rendező pályaudvarán. A rehabilitációt követően elképesztő akaraterőről tanúságot téve megtanult művégtagokkal járni és autót vezetni is. Később az ország egyetlen nyílt vízi paraúszójává vált.

Suhajda Szilárdról szombat délután derült ki, hogy nem találta meg az értő küldött mentőcsapat, így lényegében semmilyen esély nem maradt arra, hogy életben van a békéscsabai hegymászó.

(via Index)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Szeretlek Magyarország Hírlevél
Felíratkozás
Semmilyen személyes adatodat nem osztjuk meg harmadik féllel.