hirdetés

JÖVŐ
A Rovatból
hirdetés

Samsung S9: megjött az iPhone legnagyobb ellenfele, ez is nagyon drága lesz

A Mobil Világkongresszuson bemutatták a Samsung idei csúcsmobilját, a Galaxy S9-et. Sajnos nem lesz olcsó, nézzük, mit kínálnak érte!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. február 26.

hirdetés

Az elmúlt évek az iPhone és a Samsung S-szériájának párharcáról szóltak. A fekete, korall kék, lila és titán szürke árnyalatokban piacra dobott S9 a már jól bevált úton halad tovább. Dizájnban nincs nagy változás az elődhöz képest.

Maradt a kicsit furcsa, 18,5:9-es képarányú Super AMOLED kijelző, meghagyták a jól mutató, lekerekített oldalakat és minimális kávákat, amelyek még vékonyabbak lettek. Hátul az optika bal oldaláról a jobbra került a LED segédfény.

VIDEÓ: így néz ki a készülék kézben

Míg az S9-et 5,8 colos képátlóval dobják piacra, az S9+ 6,2 colos lesz lesz. Mindkét verzióba a korábbinál gyorsabb chipek kerültek, ami nem nagy meglepetés, és míg a S9 4 GB RAM-ot, az S9+ 6 GB RAM-ot kapott. Sajnos a S9 akkumlátorkapacitása nem változott, továbbra is 3000 mAh, míg nagyobb testvérébe 3500 mAh-s akksi került.

hirdetés

Fontos különbség a kisebb és a nagyobb verzió között, hogy az S9-be hátul továbbra is egyetlen 12 megapixeles és optikai képstabilizátoros kamera található, az S9+-ba viszont betették a Note8-ban már kipróbált, duplakamerás megoldást.

Az előző szériához képest egyébként talán a kamerákban van a legnagyobb újdonság. Ha erős nappali fényben fotózunk, az S9 f/2.4-es rekeszt használ, gyengébb fénynél viszont átvált f/1,5 fényerőre, amivel minden eddiginél jobb képeket csinálhattok rossz fényviszonyok között is.

A készülék ráadásul bevet egy trükköt is, kevés fénynél automatikusan tizenkét fénykép készül, és a zajszűrő algoritmus ezeknek a pixeleiből válogatja ki a legjobbakat. A gyártó azt állítja, így 30 százalékkal csökken a képzaj az S8-ashoz képest.

VIDEÓ: az új kamera

VIDEÓ: és ezt tudja 2 hátoldali kamerájával az S9+

Az új csúcsmobillal szuper lassított felvételeket csinálhattok. Képes másodpercenként 960 képkockás, 720p-s felvételek készíteni, amikkel 6 másodperc alatt játszható le 0,2 másodpercnyi történés.

Ebben az üzemmódban egy négyzettel jelölhetitek ki azt a területet, amire a mobilnak figyelnie kell, majd a kamera automatikusan felismeri a mozgást, és akkor lassít, amikor látványos akció tényleg megtörténik.

VIDEÓ: így lassít az S9

Az iPhone Animojikkal is felvette a versenyt a Samsung, igaz, náluk nem egy szarkupac mimikái igazodnak a mi arcmimikánkhoz, hanem egy rajzfilmszerű arc készül rólunk, és utánoz minket.

Ez az AR Emoji, ami Snapchaten és Facebook Messengeren is megjeleníthető. Hogy Apple vagy a Samsung emoji-változata jön be jobban, mindenki döntse el maga.

VIDEÓ: AR Emoji

Az S8-assal kapcsolatban a legtöbb felhasználói panasz az ujjlenyomatleolvasóra érkezett, pontosabban annak elhelyezésére. Míg korábban az előlapon volt, a hátlapra került, a kamera jobb oldalára, emiatt azonban gyakran előfordult, hogy a mobil tulajdonosa összemaszatolta a kamera lencséjét, miközben a leolvasó után tapogatózott. Ennek az esélye most csökken, ugyanis az ujjlenyomatleolvasó a kamera alá került. Igaz, ennél jobb megoldás lett volna, ha visszateszik előre, csakhogy az előlapot most teljes egészében elfoglalja a kijelző, és úgy tűnik, a Samsungnak egyelőre nem sikerült technikailag vállalható megoldást adnia arra, hogy a leolvasót a kijelzőbe integrálják.

Mindenesetre a készülék feloldaható arcfelismeréssel, írisz-szkenneléssel, kóddal, vagy ezek kombinációival is. Több opciónál pedig automatikusan kiválasztja a legoptimálisabbat.

VIDEÓ: az S9 feloldása

Az viszont örvendetes, hogy ez a mobil már végre sztereo. Hang terén eddig a Samsung hallható hátrányban volt az iPhone-okhoz képest. Azzal, hogy az S9-ben már kamera melletti, második hangszóró is megszólal, ez a hátrány némileg csökkent.

A készülék támogatja a Dolby Atmos hangzást is, a hangerő pedig a korábbi 1,4-szeresére nőtt.

VIDEÓ: hallgassátok meg, mit tud az S9

Hasznos kiegészítő, hogy a mobil automatikusan fordít, ehhez elég csak ráirányítani egy idegen nyelvű szövegre a kamerát, és máris láthatjuk (magyarul is), mi van odaírva.

VIDEÓ: így fordít az S9

A készülék alján mobil alján maradt a 3.5-ös Jack csatlakozó és egy USB Type-C csatlakozó is, így ebben továbbra is van választék.

A magyar vásárlóknak azonban a legfontosabb szempont talán az új készülék ára lesz. És itt bizony mindenkinek bele kell nyúlni a pénztárcájába, ha a legújabb Samsungra vágyik, az S9 magyarországi ára 279 990 forint lesz, míg az S9+-ért pedig 309 990 forintot kérnek majd el.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk