hirdetés

JÖVŐ
A Rovatból
hirdetés

A jövő okosvécéje miután lehúzzuk, komplett egészségügyi diagnosztikát ad

Egy ember élete során összesen három évet tölt a vécén kuporogva. Túl azon, hogy egy mini laboratórium kerül a lakásba, ez az idő sem veszik kárba.
képünk illusztráció, fotó: Unsplash - szmo.hu
2019. november 19.

hirdetés

Vajon milyen lesz a jövő vécéje? A kérdésre egy WC-higiéniai márka kereste a választ a trendkutató, James Wallmann segítségével. Az eredmények publikálását pedig nem véletlenül november 19-re időzítették: ezen a napon ünnepeljük ugyanis a WC világnapját, írja a Metro. Éljen, éljen!

A 30 oldalas jelentés úgy véli, hogy a deszkán töltött idő az eddigi újságolvasás és telefonnyomkodás helyett valóban hasznos időtöltés lehet nemsokára. A jövőkutató szerint 2050-re a WC-k beállhatnak az egyre okosodó eszközök sorába, és miközben az ember üríti a salakanyagot, közben komplett egészségügyi diagnosztikát kaphat a szeánsz végére.

James Wallmann víziója szerint ugyanis a jövő vécédeszkája kakilás közben

méri majd a pulzusszámot és a vérnyomást.

Ráadásul még beépített mesterséges intelligenciával is rendelkezhet, így akár egy kellemes csevejt is folytathatunk állapotunkról a lakás legnyugisabb helyiségében, miközben a reggeli / esti rutint végezzük.

hirdetés

Ha a művelet befejezése után még pár percet képesek leszünk eltölteni egy légtérben a végtermékkel, az okosvécé kielemzi a széklet tartalmát is. Így

kiderülhet, hogy mi a helyzet a cukorszintünkkel, rendben van-e a vitamin-háztartásunk, és hogy kell-e valamit változtatni az étrendünkön.

Túl azon, hogy egy mini laboratórium kerül a lakásba, még rengeteg időt is megspórolhatunk ezekkel a vécékkel, ha valóra válnak. Mivel egy átlagos ember élete során összesen három évet tölt a vécén kuporogva, jelentős időt szabadíthat fel, ha a tevékenység közben kapott eredményekkel dolgozhat a háziorvosa, és nem kell ezért még külön mintákat is adni a kórházban.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk