/felfedezo/zold-leguan-bukkant-fel-egy-haz-kertjeben-a-dunakanyarban/
hirdetés

FELFEDEZŐ

Zöld leguán bukkant fel egy ház kertjében a Dunakanyarban

Both Zoltánnak másfél órájába telt befogni az állatot. Rejtély, hogy került oda, de már biztonságban van.
hirdetés

"Tegnap délután furcsa telefonhívást kaptam egy Dunakanyarban lévő kert tulajdonosától, miszerint az almafáján egy nagyméretű zöld gyík napozik, és biztos benne, hogy egy leguánról van szó" – meséli portálunknak Both Zoltán vadállatbefogó, akinek különös és hajmeresztő bevetéseiről jó néhány alkalommal hírt adtunk már.

Legutóbb annak kapcsán írtunk róla, hogy skorpiót találtak egy érdi családi házban, azt megelőzőleg pedig egy mérgeskígyó teteméről küldtek neki fotót egy mosonmagyaróvári kukatárolóból.

Múlt szombaton egy kevésbé veszélyes, de hasonlóan egzotikus állathoz riasztották.

Amint kiért a helyszínre, számára is világossá vált, hogy valóban egy zöld leguánról van szó.

hirdetés

"Tudtam, hogy nem lesz egyszerű dolgom, hiszen ezek az állatok a magas fákon élnek és könnyedén ugranak át egyik fáról a másikra. A kert egy erdőben volt, tehát fából volt bőven. Amíg én elkezdtem arra a fára felmászni, aminek a tetején éppen napozott, még fel sem húztam magam az első ágig, máris a mellette lévő fára mászott át."

A fogócska végül nem kevesebb, mint másfél órán keresztül zajlott, mígnem Zolinak végül sikerült befognia. Elmondása szerint nagy szerencse, hogy most talált rá, és nem az első őszi fagyok beköszönte után, mivel azt aligha élte volna túl a trópusi viszonyokhoz szokott állat.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk