FELFEDEZŐ

„Ne a közösségi médiás posztoknak higgyetek!” - üzeni az oltatlan angol kismama, aki kómában szülte meg a gyerekét a koronavírus miatt

A 21 éves lány 8 hónapos terhesen kapta el a vírust, végül három hónapig volt az intenzíven. Korábban tartott a vakcinától, most viszont már bánja, hogy nem oltatta be magát hamarabb.

Link másolása

A koronavírus elleni oltás beadatására hívja fel a várandós nők figyelmét egy angol kismama, aki közel három hónapot töltött intenzív osztályon, miután 8 hónapos terhesen elkapta a fertőzést - írja a Daily Mail.

A 21 éves Saskia Lane tesztje még augusztus végén lett pozitív, és rövidesen kórházba is került, mivel légzési nehézségei lettek. Szeptember 4-én aztán császármetszéssel világra hozták a babáját, hogy tudjon gyógyulni. A szülés után azonban a lány nem ébredt fel, ezért az orvosok mesterséges kómában tartották, hogy legyen esélye felépülni. A kismama három hétig volt kómában, szeptember 25-én ébredt fel, és csak öt nap múlva, majdnem egy hónapos korában láthatta először újszülött kislányát.

„Annyira megkönnyebbültem, hogy végre együtt lehetünk, miután olyan sokáig külön voltunk. Nagyon nagy fájdalmaim voltak, nem tudtam beszélni, még lélegeztetésre volt szükségem, de semmi más nem számított abban a különleges pillanatban”

- emlékezett vissza.

Mint mondta, egy ponton már elkezdte feladni a reményt, hogy hazamehet a kórházból, mivel nagyon lassan gyógyult, minden nap máshogy érezte magát. Végül aztán közel három hónap után, november elején engedték haza, ez pedig kissé ijesztő érzés volt számára, hiszen augusztus óta nem találkozott a külvilággal. Attól is félt, hogy még nem jött rendbe teljesen, és nem akart újra rossz állapotba kerülni. Ám amikor hazaért, minden félelme elillant, annyira örült, hogy végre otthon lehet a családjával. Pedig még mindig nincs teljesen jól, a long covid tüneteivel küzd, a tüdeje pedig még mindig nem működik száz százalékosan. De nemcsak testileg, lelkileg is fel kell épülnie, ugyanis nagyon megviselte az elmúlt időszak. Éppen ezért terápiára jár, hogy feldolgozza a történteket.

Saskia terhességi cukorbetegséggel küzdött várandóssága alatt, ezért úgy döntött, hogy nem adatja be magának a koronavírus elleni vakcinát, mert félt attól, hogy milyen hatással lehet a babájára. Édesanyja végül mégis meggyőzte, csakhogy éppen pár nappal azelőtt kapta meg az első oltást, hogy megfertőződött volna, akkor pedig még nem alakult ki a védelem a szervezetében. Most már bánja, hogy nem oltatta be magát előbb, mert úgy elkerülhette volna azt, amin keresztülment. Éppen ezért hívja most fel nőtársai figyelmét az oltás fontosságára.

„Fontosnak érzem, hogy megosszam a történetemet, mert nem voltam biztos benne, hogy beoltassam-e magam a várandósságom alatt, de bárcsak megtettem volna, mielőtt túl késő. Anyaként meg akarod óvni a gyerekedet, és bár sok a téves információ, ami megrémiszthet, de az oltás biztonságos. Egyre több és több oltatlan terhes nő esik kómába, vagy akár hal meg koronavírusban. Ezért kérlek benneteket, hogy beszéljetek egy orvossal vagy szülésszel az oltásról, hogy megfelelően tájékozódhassatok, és ne a közösségi médiás posztoknak higgyetek!”

- tanácsolja az anyuka, aki nagyon hálás, hogy két gyermekével és férjével töltheti a karácsonyt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Hat éve nem használ sampont és balzsamot egy férfi, azóta nem hullik a haja
Az első három hét volt csak durva, utána beindult a haj öntisztulása. Lehet, hogy ennyire egyszerű a kopaszodás ellenszere?

Link másolása

Már több mint tízmillióan látták Nick Coetzee videóját, amiben a férfi a hajhullás megállításáról mesél a TikTokon. Coetzee még tinédzser volt amikor észrevette, hogy a homloka egyre feljebb kúszik, a pólói pedig tele voltak kihullott hajszálakkal.

A helyzet odáig fajult, hogy az iskolába két inggel indult el, mert tudta, hogy az első óra végére tiszta haj lesz mindene,

írja a videót kiszúró LADbible.

Coetzee haja végül már csomókban hullott, amikor arra gondolt, hogy nem használ egy ideig vegyszereket tartalmazó sampont és hajbalzsamot. Ennek már hat éve, mivel rövid időn belül abbamaradt a férfi hajhullása. Nick haja azóta sokkal egészségesebb, és mint kiderült, nincs egyedül azzal, hogy hajmosás nélkül éli az életét. A természetes módszerben, vagyis az egyszerű tiszta vizes öblítésben hívőknek saját mozgalma van, amit többek között a #nopoomovement hashtag alatt lehet elérni.

Coetzee elmondja: eleinte attól tartott, hogy nagyon zsíros lesz a haja. Ez így is volt az első 2-3 hétben, utána azonban beindult az öntisztulás, és a haja visszanyerte természetességét. Azóta nincs gondja a hajhullással sem, és sokkal jobban érzi magát.

A kopaszodástól megszabadult férfi angol nyelvű videóját itt lehet megnézni:

@_nickcoetzee Haven’t washed it in years ✋? #nopoomethod #hairloss #hair #hairtok #fyp ♬ Paris - Else

A hajmosás nélkül élők Nickhez hasonlóan úgy vélik, hogy a vegyszerekkel telepakolt samponok és kondicionálók valójában átverések. Ráadásul a műanyagtubusok rendkívül környezetszennyezők. Ezen felül akad olyan is, aki pusztán takarékossági megfontolásból próbálja ki a sampon nélküli életet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Már be lehet költözni a világ legkeskenyebb felhőkarcolójába, ahol milliárdokba kerülnek a legolcsóbb lakások is
A 84 emeletes Steinway Towerből pazar kilátás nyílik Manhattenre és a Central Parkra.

Link másolása

Elkészült a világ legkeskenyebb felhőkarcolója, amit New York Manhattan városrészében építettek fel.

A Steinway Tower vagy 111 West 57th Street néven ismert épület 435 méteres magasságával a nyugati félteke egyik legmagasabbja, csak két New York-i felhőkarcoló, a World Trade Center és a Central Park Tower nagyobb nála. Magasság-szélesség arányával (24:1) viszont kiemelkedik minden hasonló toronyépület közül.

Az építkezést 2013-ban kezdték el, végül 2021-re készült el a felhőkarcoló. 84 emeletesre építették, benne és a szomszédos Steinway Hall épületben összesen 60 lakást alakítottak ki. A torony tetején egy háromszintes penthouse lakás található, amely a Central Parkra néz. Az épület homlokzata terrakotta tömbökből áll, amely különböző megvilágítában és különböző szemszögből nézve más színűnek és textúrájúnak tűnik.

Az építészek fő célja az volt, hogy egy teljesen más, merész épülettel gazdagítsák New York látképét, ugyanakkor az a helyszín történelmi gyökerei előtt is tisztelegjen. A torony ugyanis a Steinway Hall kiegészítése lett, amely egy 1925-ben épült történelmi épület, a Steinway & Sons német-amerikai zongoragyártó cég alapítójának egykori otthonaként ismert, most pedig koncertteremként működik.

A felhőkarcolóban igazi luxuslakások várják leendő lakóikat, természetesen pazar kilátással - és jó sok pénzért.

Egy stúdiólakás ára 7,75 millió dollárról (~2,6 milliárd forint) indul, a penthouse lakások ára pedig 66 millió dollárig (~23 milliárd) terjed.

A Steinway Tower

Forrás: CNN


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán visszaadta a kampányszéket, amit Margit nénitől kapott kölcsön kampányeseményekre
„Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük” - írta a kormányfő, aki egy virágcsokorral is megköszönte a hölgynek a kölcsönszéket.

Link másolása

Mint arról mi is beszámoltunk, Orbán Viktor a parlamenti választás előtti napokban több városban is járt, a kampányeseményeken pedig egy kisszékre állva szólt a közönségéhez.

A választás utáni napon a kormányfő a Facebook-oldalán osztott meg egy képet arról a bizonyos székről, amit - mint kiderült -

egy idős hölgy adta kölcsön neki a fórumokra.

A miniszterelnök alá is írta a fából készült széket a "köszönöm" mellé.

Orbán a korábbi posztjában azt is írta, hogy a szék "jól bírta a strapát". Most viszont eljött az idő, hogy visszaadja a bútordarabot a jogos tulajdonosának, vagyis Margit néninek.

A kormányfő egy "Köszönöm, Margit néni!" feliratú képet tett közzé a Facebook-oldalán szombaton, amin a hölgyet láthatjuk a székkel és egy virágcsokorral a kezében.

"Kölcsönszék visszajár! Szerencsét hozott, 4 év múlva megint elkérjük"

- írta hozzá a miniszterelnök.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Orbán Viktor a levágott disznónak is megköszönte, hogy nyert a Fidesz
A miniszterelnök a választások előtt az ország több pontjára is elment, sorban mond köszönetet mindenkinek.

Link másolása

Orbán Viktor a 2022-es választások előtt a legtöbbet vidéken kampányolt. Most, száz százalékos a feldolgozottságnál is stabil a Fidesz kétharmada, a miniszterelnök pedig a Facebookon említette meg azokat a településeket, ahol nem sokkal a választások előtt járt. Így kerülhetett ki a Facebookjára az a poszt is, amiben egy levágott disznónak is köszönetet mondott.

"Köszi, Röfi! Hajrá, Öttömös!"

- áll Orbán alábbi posztjában.


Link másolása
KÖVESS MINKET: