/felfedezo/johetnek-az-eskuvok-a-mcdonaldsban-a-keresztenyek-kiakadtak-nagy-britanniaban/
hirdetés

FELFEDEZŐ

Jöhetnek az esküvők a McDonaldsban, a keresztények kiakadtak Nagy-Britanniában

Egy új javaslat szerint bárhol megtarthatnák a lagzikat.
hirdetés

Hamarosan valóság lehet Nagy-Britanniában az, ami Hongkongban már egy ideje működik: hogy többek közt a McDonaldsban is lehessen esküvőt tartani - írja az Express.

A Jogi Bizottság jelenleg is tárgyalja azt a törvényi változtatást, amely lehetővé tenné, hogy kevésbé szabják meg az esküvők megtartásának kereteit. Ennek megfelelően sokkal több helyszínen lehetne esküvőket rendezni: pubokban, hajókon vagy akár otthon is.

Jelenleg ugyanis a helyi törvények szigorúan megkötik, hogy milyen épületekben házasodhatnak a párok, és ki adhatja őket össze, illetve csak polgári és vallásos ceremóniára van lehetőség.

A Marriage Foundation elnöke, Harry Benson üdvözölte az ötletet,

"Kutatásaink - egy sor hasonló jellegű kutatással együtt - azt az eredményt hozták, hogy sokkal nagyobb valószínűséggel maradnak együtt azok a házaspárok, akik barátok és család előtt mondják ki a boldogító igent, mint akik nem.

hirdetés

Az, ha mostantól lehetne pubokban, mezőkön vagy akár egy McDonaldsban tartani az esküvőt, nagyban hozzájárulna ahhoz, hogy az esemény szükségtelen és művi korlátait elbontsa."

A benyújtott javaslat szerint ezentúl is minden párnak be kéne előzetesen jelentkeznie az anyakönyvi hivatalban, ám magát a ceremóniát ott és úgy tarthatnák meg, ahogyan csak szeretnék egy hivatalosan elismert esketővel.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk