?> /balaton/te-is-bekuldheted-a-legszebb-balatoni-fotoidat/ Te is beküldheted a legszebb balatoni fotóidat | szmo.hu
hirdetés

BALATON
A Rovatból
hirdetés

Te is beküldheted a legszebb balatoni fotóidat

A Nyitott Balaton őszi fotópályázatára eddig szebbnél szebb képek érkeztek, te is küldd be a sajátodat. Mutatjuk a kedvenceinket.

Link másolása

hirdetés

A Balaton csodálatos minden évszakban. Soha, de soha nem fogjuk megunni egy percre sem.

A Nyitott Balaton azt szeretné, ha ősszel is felfedeznétek legnagyobb tavunkat és minél több szépségét osztanátok meg egymással. Ezért fotópályázatot hirdetett.

Fotópályázat - Ősszel is Balaton!

Keressük a legszebb őszi fotókat!

Szeretsz fotózni? Esetleg profi fotós vagy? Szereted a Balatont? Küldd be saját fotódat, vagy legfeljebb hármat, amiről úgy érzed, hogy a témája bármilyen módon a pályázat címéhez „Ősszel is Balaton!” kapcsolódik. Legyen a Te fotód a 2015 őszi Nyitott Balaton legjobb fotója!

hirdetés

Küldd be a fotót eredeti méretben, de minimum 300 Dpi-s felbontásban, saját neveddel és a kép címével a nyitottbalaton@balatontdm.hu címre 2015. augusztus 30. 24:00-ig. Mi másnap feltöltjük azt a Facebook oldalunkra és szeptember 17. után, három, a közönség és a zsűri által legkedveltebb fotót vászonra viszünk.

A fotópályázat szabályzatát olvasd el itt, erre a linkre kattintva. A neved, a fotód és a fotód címének beküldésével elfogadod a szabályzatban leírtakat!

A pályázatra érkezett és a Nyitott Balaton Facebook-oldalán publikált képek közül válogattunk néhányat, de mindet nézzétek végig, érdemes!

Kánya Zsuzsa: Badacsonyi látkép

balaton1

Kánya Zsuzsa: Ősz Kékkúton

balaton2

Kun-Szabó Melinda: Tökéletes nyugalom

balaton3

Magyarfalvi Attila: Szeptember vasalója

balaton4

Stadler István: Minden felett

balaton5

Varjassy Dániel: Boxutca

balaton6

Kálmán Andrea: Tihanyi apátság

11990409_1603348043265683_4326841456781466201_n

Szeiler Gábor: Reggeli öntözés

szeilergabor_reggeli_ontozes

Kovács Márti: Őszi csend

kovascmarti_oszicsend

Fekete Balázs: Kék narancs

feketebalazs_keknarancs

Te is imádod a Balatont? Nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
BALATON

Végleg bezárt egy népszerű balatoni étterem, szívszorító üzenettel búcsúztak

Megküzdöttek sok nehézséggel, visszafizették hiteleiket, állták a sarat a gazdasági válság után, szenvedtek a munkaerőhiány miatt, majd megpróbálták felvenni a kesztyűt a járvány okozta nehézségekkel is. Ez már nem sikerült nekik.

Link másolása

hirdetés

Miközben Görögországban már a nyitásra készülnek, és a turizmusban dolgozók oltását tervezik, nálunk még tartanak a szigorítások.

Így többek között az éttermeink sem fogadhatnak vendégeket, legfeljebb elvitelre készíthetnek ételeket. Emiatt több vállalkozás is csődbe ment, köztük egy kedvelt balatoni étterem is.

Március 15-én végleg bezártak, nem bírta tovább a Balatonalmádiban található Határ Étterem. A szomorú hírt a közösségi oldalukon jelentették be.

Mint írják:

"A mai napon véget ér egy szép hosszú időszak, családi cégünk 2004-ben vásárolta meg az egykori „Határ Csárdát”, melyet 2006 júniusára sikerült teljesen újjáépíteni. Az elmúlt 17 évben több mint 100 munkatársunk volt, sokan hosszú éveken át dolgoztak velünk, kitartó beszállítóink igyekeztek követni igényeinket, jó pár szerelő biztosította munkájával zavartalan működésünket.

Megszámlálhatatlan családi rendezvényt tartottatok nálunk. Rengeteg szülinapon és névnapon ünnepeltünk veletek, sok csöppséggel találkoztunk a keresztelő utáni összejöveteleken. Gratulálhattunk ballagások és diplomaosztók után, buliztunk veletek banketteken, segítettünk meghitté tenni eljegyzési vacsorákat, részt vettünk lakodalmak megszervezésében és lebonyolításában, sokan visszajártatok évfordulókon és sok más családi, baráti esemény alkalmából. Sikeresen lebonyolítottunk nagyobb rendezvényeket, külső helyszíneken is, BORBUTIKunk kínálatával pedig igyekeztünk népszerűsíteni a környék finom borait. Több olyan törzsvendégünk lett, akivel igazi baráti viszony alakult ki.

hirdetés
Működésünk során megküzdöttünk sok nehézséggel, visszafizettük hiteleinket, álltuk a sarat a gazdasági válság után, szenvedtünk a munkaerőhiány miatt, majd megpróbáltuk felvenni a kesztyűt a járvány okozta nehézségekkel is.

Mostanra erőnk kissé megfogyott. Köszönjük mindenkinek, aki velünk volt, köszönjük a sok biztatást, a sok pozitív visszajelzést és persze az őszinte kritikákat is, sokat kaptunk a helytől, sokat tanultunk, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk! Most fájó szívvel búcsúzunk, hiányozni fogsz „HATÁR ÉTTEREM”!

Ma utoljára begyújtjuk a rostlapot, üzembe állítjuk kiszállító autónkat és várjuk még rendeléseiteket!"

Forrás: Sokszínűvidék.hu

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés
BALATON

Fotók: Így telt meg emberekkel a Balaton-part is a hétvégén

Az északi part több településén is sokan ültek be a teraszokra, sétáltak, fagyiztak a magyar tengernél.

Link másolása

hirdetés

Balatonon is megnyíltak a teraszok, a jó idő pedig kicsalogatta az embereket a partra. Sokan sétáltak, ettek, beszélgettek, fagyiztak. Fotósunk beszámolója szerint szinte nyáreleji égető napfény volt, így nem csoda, hogy sokan választották hétvégi lazításnak a magyar tenger partját. Íme ilyen volt a már szabadabb tavaszi nap Almádiban, Alsóörsön, Füreden és Tihanyban.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés
BALATON
A Rovatból
hirdetés

Nem kérnek védettségi igazolványt a siófoki fizetős strandokon

Május 14-én nyithattak meg a siófoki fizetős strandok. Egy hétig ingyen mehetnek be a vendégek, akiket új attrakciókkal várnak.

Link másolása

hirdetés

Május 14-én nyithattak meg a siófoki fizetős strandok a járványügyi szabályok betartása mellett - írja a hirbalaton.hu. Pünkösdtől várja a vendégeket a Galerius fürdő, június elejétől a Kalandpart nyílik, és megérkezett az óriáskerék is a Nagystrandra.

A strandokon nem kérnek védettségi igazolványt, de a fürdőben szükség lesz rá. A belépők árai nem emelkedtek

- mondta a lapnak Illés Virág, a siófoki önkormányzat Kommunikációs és Turisztikai Iroda vezetője.

A Nagystrandra egy hétig ingyen lehet bemenni, de május 22-től már fizetős lesz. Sok újdonsággal készültek a mostani szezonra.

Főleg a kisgyerekes családoknak kedveznek most, kalandpark, vízi ugrálópálya, homokos röplabdapálya és kültéri fitneszeszközök is lesznek már. Egészségügyi szolgálat és vízimentő-csapat óvja a strandolók biztonságát az idei szezonban is.

Június 1-től adják át a tervek szerint Európa legnagyobb, 900 négyzetméteres vízparti játszóvárát a strandon.

Szintén megnyitott a hétvégén a sóstói strand is, amely most ingyenes, de június 1-től itt is fizetni kell majd.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés
BALATON

Pasztell színekbe öltözött a Balaton a mandulavirágzás idején

Halványkék, türkiz, rózsaszín, homokszín - csupa finom árnyalat, csupa lágyság. Mintha egy romantikus festő álmodta volna meg - ilyen is tud lenni a magyar tenger.
Rostásy Szabó Mihály - szmo.hu
2021. március 27.


Link másolása

hirdetés

Igazi divatszínekben pompázott a lágy tavaszi napsütésben a Balaton. Halvány pasztellek a vízen és a parton is. Remekül illik a kékes-türkizes árnyalathoz a szélben borzolódó mandulavirág rózsaszínje. Mesteri alkotása a természetnek.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk