Ilyen gasztroudvar még nem volt a Balatonon! - a Szigliget Várudvarban jártunk
A Balaton minden nyáron nagyot szól, de idén különösen nagy figyelem összpontosul az északi partra. Egyre több budapesti gasztrós arc dönt úgy, hogy akár csak szezonálisan, vagy esetleg egész évre ide települ, így a környék tele van jobbnál-jobb helyekkel.
Mindenek előtt azért említsük meg, hogy a Szigligeti Vár alap esetben is jó választás! Főleg nyáron! A panoráma pazar, és rengeteg program is akad az állandó kiállítások mellett.
Ezekről bővebben itt tájékozódhattok indulás előtt: http://www.szigligeti-var.hu
(Ezen a hétvégén például Hagyományőrző napok lesznek.)
Június 26-án azonban még egy komoly attrakcióval bővült a környék:
Jenő egy gourmet kacsás szendvicset álmodott meg ide, ami minket egy durván feltuningolt gyrosra emlékeztetett. Kacsa, káposzta, paradicsom, hagyma és még sült krumpli is kerül a tortilla lapba. Érdemes megkóstolni, ízletes és nagyon laktató cucc.
A szintén csillagos Costes márka is kitelepül hamburger és grill ételeivel, és legkedveltebb magyaros tésztaételeiből hoz ízelítőt a Nudli. Mi egy elég szexi vargabélesbe kóstoltunk bele, és nem csalódtunk.
A Digot szerintem senkinek sem kell bemutatni. De személyes véleményem szerint ők adják Budapest egyik legjobb (ha nem a legjobb) pizzáját. Hihetetlen, hogy ez a minőség már a Balatonon is elérhető és élvezhető.
A Szigliget Várudvarban megtalálható lesz majd Kató néni kürtőskalácsa, valamint Mizsei János és Buza Kriszta újragondolt jégkrémszendvicse és télifagyi kreációja, az Unicone.
A Várudvar sokszínű kulturális programsorozattal is várja az érdeklődőket.