VIDEÓK

Újra gyilkol a martfűi rém – legalábbis a filmvásznon

Itt a Kádár-rendszer egyik legvéresebb sorozatgyilkosáról szóló film előzetese.

Link másolása

A szocializmus egyik legemlékezetesebb nyomozása a martfűi rémként elhíresült Kovács Péter kéjgyilkosságaihoz kapcsolódott. A hasonló című filmet az október 7-én kezdődő varsói filmfesztiválon mutatják be, nálunk pedig novembertől nézhetitek meg a moziban.

Addig is itt a film friss előzetese:

A bűnügy nem csak azért számított kivételesnek, mert a sorozatgyilkosság és a kéjgyilkosság külön-külön is kivételesnek számított, hanem azért is, mert a szocialista Magyarország hatóságainak egyik legnagyobb melléfogása is az ügyhöz kapcsolódik. Először ugyanis egy ártatlan férfit gyanúsítottak meg a gyilkossággal, akit le is csuktak. Kirják János cipőgyári munkás - akit a kéjgyilkos első áldozata, Szegedi Margit visszautasított - éppen ennek a visszautasításnak köszönhetően került gyanúba, és ült ártatlanul 11 évet.

A film az előzetes alapján legalábbis izgalmas lesz, és a szereplőgárdára sem lehet panasz. A filmet Sopsits Árpád rendezte, és láthatjátok benne többek közt Bárnai Pétert, Anger Zsolt, Szamosi Zsófia, Balsai Móni, Móga Piroska.

Kovács Péter egyébként teherautó-vezetőként dolgozott Martfű környékén. 1957. július 22-én este Kovács egy argentin filmet látott a martfűi moziban. A filmben látható egyik jelenetben egy férfi erőszakosan viselkedett egy nővel szemben. Kovácsot igen felizgatta a filmbéli jelenet, erős vágyat érzett arra, hogy a filmben látottakhoz hasonlóan erőszakosan léphessen fel egy nő ellen. A moziból kijövet a Martfűi Cipőgyár felé indult, amelynek kapuján éppen a délutáni műszakot befejező munkásnők léptek ki. Ott elfigyelt egy lányra, aki magányosan indult hazafelé egy Tiszaföldvár felé vezető dűlőúton. Bár nem ismerte a nőt, a közvilágítás nélküli úton kerékpárral utána eredt. A sötét külterületen Kovács rátámadt áldozatára és egy nála lévő vasdarabbal nagy erejű ütést mért az asszony koponyájára. A védekezésre képtelen áldozatot a filmben látott módon megerőszakolta, fojtogatta, majd végül egy vízelvezető árokba rejtette.

Miközben az ártatlanul elítélt Kirják a börtönben ült, a gyilkosságok tovább folytatódtak. Az eredeti gyilkost végül bravúros nyomozással Szabó Zoltán és Barna Bálint leplezte le, és juttatta rács mögé. Ehhez többek között a "jó rendőr - rossz rendőr" bevett módszerét is alkalmazták, amiről részletesen a Magyar Nemzetnek nyilatkozott Barna Bálint.

A cikkhez a Wikiédia információit is felhasználtuk

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


VIDEÓK
Nagyon csúnyán beégett a menőző Mustangos sofőr
Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy a lóerő nem minden.

Link másolása

Houstonban egy autós eseményen egy férfi nagyon meg akarta mutatni, hogy milyen nagyon tud vezetni. Mint a filmeken, gumicsikorgással, füstöléssel... Ám az eredmény balul sült el. Még szerencse, hogy nem lett komolyabb baj. A sofőr pedig a végén nyugodtan integetett a nézőknek, hogy bocsika.

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

VIDEÓK
Calidora: Én már nem című dalát a szerző saját élete ihlette
Oberritter Dóra első magyar nyelvű dalát szeptemberben mutatta be.

Link másolása

A fiatal énekesnő nem csak remekül gitározik, hanem saját dalokat is ír. Szepesi Zsolt segítségével most bemutatta egyik szerzeményét.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:


VIDEÓK
Így emlékezett meghalt riporterére a Fókusz
Fürge Anett tévés karrierjének emlékezetes, számára kedves pillanatok felidézésével búcsúznak a kollégák.

Link másolása

Hétfőn lett volna negyvenegy éves az RTL Klub riportere, Fürge Anett. A Fókusz riportere péntek este otthon hunyta le örökre a szemét. Édesanyja és férje mindvégig mellette volt. Anett évek óta daganatos betegséggel küzdött.

Ahogy az RTL Klub honlapján írják:

Úgy tudta megmutatni a világunkat, ahogy csak kevesen képesek, humorral, együttérzéssel, hatalmas szívvel. Utolsó riportját állatmentőkről forgatta, egy hete láthatták a Fókuszban. Van úgy, hogy minden szó kevés kifejezni, amit érzünk.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


VIDEÓK
VIDEÓ: Fantasztikus látvány az első magyar animációs tűzfal
Az animáció Budapesten, az Arany János és Sas utca sarkán látható, és mindenképpen érdemes megnézned.

Link másolása

Az idei Színes Város Budapest Fesztivál jellemzően tűzfalfestésekre épülő, egy hónapos rendezvénysorozat, amely a város színesítésén túl kulturális és zenei programokat is kínál. A harmadszorra jelentkező fesztivál most egy különleges vizuális és egyben virtuális tartalommal bővült.

Hogy te is láthasd ezt a fantasztikus animációt töltsd le a LARA applikációt telefonodra, és keltsd életre a tűzfalat! Az animáció nappali fényben jól látható. A falfestménnyel szembe állva az alkalmazást használva kiterjesztett valóságként nézheted végig a rövid történetet, így elevenedik meg számodra is a tűzfalat díszítő színes mese.

VIDEÓ - Augmented reality

Link másolása
KÖVESS MINKET: