UTAZZ

5 élmény a Tisza-tónál, amit neked is át kell élned

Ha még gondolkodsz egy nyári kiruccanáson, most ötleteket meríthetsz: a Tisza-tó ideális kiránduló- és nyaralóhely családoknak, sportolni vágyóknak, a víz szerelmeseinek, és a természet kedvelőinek egyaránt.

Link másolása

Aki még kihasználná a meleg nyári napokat, és új élményeket keresne belföldön, de nem a Balaton felé venné az irányt, annak remek tippünk van: irány a Tisza-tó!

Magyarország második legnagyobb tava, mesterséges tóként hozták létre, korábban Kiskörei-víztározó néven ismerhettük. A 127 négyzetkilométernyi területen váltakoznak a nyílt vízfelületek, szigetek, holtágak és sekély csatornák. A tó és környéke nagyszerű programlehetőségeket kínál: bejárhatjuk vízre szállva, kerékpáron körbetekerve, de elmerülhetünk a természet világában is a különböző tanösvényeken.

Megnéztük, milyen élményeket tartogathat a Tisza-tó egy hétvégi kiránduláshoz, vagy akár hosszabb nyaraláshoz, és összegyűjtöttünk öt olyan élményforrást, amit kár lenne kihagynod, ha arra jársz. Lássuk őket sorban!

1. Élményfalu, Sarud

Az Élményfalu a Tisza-tó aktív turisztikai központja: itt aztán elérhető mindenféle élmény, földön, vízen, levegőben. Kücsön Gyula ötletgazda azt vallja, hogy az Élményfalu olyan programokat kínál, amelyek mozgásra ösztönöznek, és amelyek közben családok minden generációja jól érezheti magát.

Találunk itt hatalmas trambulinparkot, három gyerekmedencét, Apraja Farmja névre hallgató traktorparkot, és sok-sok vízi sporteszközt.

A nagyobbak kipróbálhatják az AquaGlide pályát, kölcsönözhetnek SUP-ot, hogy azzal járják be a tavat, de aki a klasszikus csónakázásnál, vagy vízibiciklizésnél maradna, az sem fog csalódni. Mi rászántunk magunkat egy motorcsónakos vízitúrára, mert így még többet láttunk a környék természeti szépségeiből – na meg egyébként sem ül gyakran motorcsónakba az ember.

Ha már elegünk lenne a vízi élményekből, akkor a parton bérelhetünk biciklit, és útnak indulhatunk a Tisza-tavat körbevevő kerékpárúton. Ez még akár gyerekekkel is biztonságos program lehet, mert több mint 65 km-et tekerhetünk úgy, hogy nem találkozunk autós forgalommal. Szárazföldi elfoglaltságként választhatunk még lovaglást, paint ballozást, vagy akár egy mászópálya kipróbálását is.

Miért ajánljuk?

 • Családoknak ideális strandoló hely egész napra.
 • A gyerekeket extra programok várják.
 • Aktív pihenésre, sportolásra többféle lehetőség van.
 • OTP SZÉP kártyával is fizethetünk a szolgáltatásokért.

NÉZD MEG AZ ÉLMÉNYEKRŐL KÉSZÍTETT VIDEÓS ÖSSZEÁLLÍTÁSUNKAT!

2. Tisza-tavi Mini Zoo, Sarud

Az állatok színes világával szeretné megismertetni a látogatóit a Mini Zoo, amely családi vállalkozásként működik. Gyöngy Andrásék annyira szeretik az állatokat, hogy egyre nagyobb területet engedtek át nekik saját kertjükből. És egyre több állat is hozzájuk került: sok esetben éppen azért, hogy ők jobb körülményeket biztosíthassanak számukra.

Bár a leglelkesebb látogatókat a gyerekcsoportok adják, akiknek külön foglalkozásokat is tartanak, azért a felnőttek is remekül feltöltődhetnek az itt töltött idő alatt.

Állatok között lenni egyébként is stresszoldó hatással bír, hát még ha közel is mehetünk hozzájuk, megsimogathatjuk őket, hallhatunk róluk néhány sztorit.

Kiki, a papagáj például szívesen visszadumál gazdáinak, Kócos, a szamár, keddenként pedig már nagyon várja, hogy megérkezzenek az első látogatók, és megkaphassa simogatás-adagját – mivel a Mini Zoo vasárnap és hétfőn zárva tart.

Miért ajánljuk?

 • Kicsiknek és nagyoknak egyaránt feltöltődést nyújt.
 • A környéken mindenképp egyedi – unikális a vízhez köthető szolgáltatások mellett.
 • Kerékpárkölcsönzésre, GPS-es kincskereső túrára, városnézésre, vagy kézműves foglalkozásra is benevezhetünk.
 • OTP SZÉP kártyát is elfogadnak.
3. Tisza-tavi Ökocentrum, Poroszló

Előre szólunk: nem elég 1-2 órás látogatást tervezni az Ökocentrumba. Hamar ráeszmélünk majd, hogy itt el lehet tölteni egy egész napot akár. Balogh Edit, az Ökocentrum igazgatóhelyettese azt mondja, hogy olyan ez a létesítmény, mint a Tisza-tó kapuja, mert itt minden megismerhető a környék élővilágáról, már csak ezért is érdemes útba ejteni.

A látogatóközpontot könnyű észrevenni: a központi épület egy felszállni készülő madarat formáz, kilátó tornya hét emelet magasságban van.

Legfőbb látványossága Európa legnagyobb édesvízi akváriumrendszere: ahogy sétálunk az akváriumok között, egyre mélyül a víz, és a halak is egyre nagyobbak lesznek, idővel már a fejünk felett is elúsznak.

A Kárpát-medencében őshonos halfajokat ismerhetjük meg itt.

A főépületben találunk még interaktív kiállítást, 3D mozit, óriás terepasztalt, gyerekeknek játszószobát, és egy kilátótornyot is: utóbbi lifttel megközelíthető, és belátható innen az Ökocentrumhoz tartozó hét hektáros szabadidőpark játszótérrel, hagyományőrző baromfiudvarral, halászskanzennel, állatbemutatóval.

Minket megint csak a vízre szállás izgatott legjobban: 50 perces kishajós túrán idegenvezető mutatja meg a vízi látnivalókat. De aki bízik saját tájékozódó képességében, az GPS segítségével, csónakon barangolhatja be az előre kijelölt túraútvonalat.

Miért ajánljuk?

 • Itt mindent megtudhatunk elméletben a tó élővilágáról, mielőtt még tapasztalati úton elmerülünk benne.
 • Igazi oázis a hely, meleg nyári napokon hűsölést és felfrissülést is jelent.
 • A kilátótoronyból az egyik legszebb panoráma nyílik a Tisza-tóra.
 • OTP SZÉP kártyával is fizethetjük a belépőjegyet – akár azt is, amelyikkel a vízitúrán is részt vehetünk.

A legtöbb élményért SZÉP kártyával is fizethetsz! „Az OTP SZÉP kártya idén 10 éves, és büszkén mondhatjuk, hogy egy évtizede állunk a belföldi turizmus szolgálatában azzal, hogy a magyar munkavállalók hazai pihenését és élményszerzését támogatjuk. A juttatás év végégig most még sokoldalúbban felhasználható, így arra buzdítjuk kártyabirtokosainkat, hogy használják ki ezt a lehetőséget a hazai látnivalók felfedezésére és új élmények kipróbálására. Célunk a legjobb ügyfélélmény biztosítása, a digitális felületeink – mint az OTP SZÉP kártya mobiltelefonos applikáció, és OTP Portálok felületének – megújulásával most még könnyebbé vált az elfogadóhelyek megtalálása, és az előlegfizetés.” – Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP Pénztárszolgáltató Vezérigazgatója.

4. Szabics kikötő, Tiszafüred

Ez a hely jóval többet nyújt, mint amit a neve elárul. Mert amellett, hogy sokan tárolhatják itt vízi járműveiket, bérelhetünk kajakot, kenut, csónakot, kerékpárt, de befizethetünk egy sétahajózásra is, különböző méretű hajókon.

Számunkra most a természet felfedezése volt a legvonzóbb, ezért a Tiszavirág Ártéri Sétaúton indultunk el. De mert a Tisza-tónál vagyunk, természetesen ehhez is vízre kellett szállni, többször is, és ezt egyáltalán nem bántuk.

A sétaúton mindenki annyi időt tölthet el, amennyit csak szeretne – a megadott napi időkereten belül. Barangolhatunk magunkban, csoportosan, de kérhetünk túravezetőt is. Nekünk ez már csak azért is hasznosnak bizonyult, mert így nem maradt ki semmilyen látványosság: Lajos elvitt minket a kilátóhoz, és megmutatta, hol leshetjük meg a tündérrózsákat csónakból.

Miért ajánljuk?

 • Aki kicsit is szeret a természetben elmerülni, itt maximálisan feltöltődhet.
 • Csend, nyugalom, zöld erdő vár minket.
 • A túra némileg vadregényessé tehető, rajtunk múlik, hogy áthúzzuk-e magunkat a túlpartra, csónakba szállunk-e, gumicsizmát húzunk-e a Pákász tanösvényhez.
 • Vízi sporteszközök kölcsönzéséhez, sétahajós túrákhoz is tökéletes kiindulópont Tiszafüreden.
5. Horgászcentrum, Tiszafüred

Ugyan mi horgászbot nélkül érkeztünk, így is megtaláltuk számításunkat. A stégről csodálhattuk a naplementét.

És ha hamarabb érkezünk, akkor madárlesre is elmehettünk volna: a madarak költési idejének végétől a látogatható területek kibővülnek a madárrezervátum szigorúan védett területeivel is, ahol természetes élőhelyükön figyelhetjük meg a kis- és nagykócsagokat, kormoránokat, bakcsókat és gémeket.

A horgászok akár lakóhajót is bérelhetnek itt, de a parton is megszállhatnak. A Horgászcentrumot üzemeltető, 40 éve a Tisza-tónál élő Szövetes Sándor pedig tippeket adhat nekik, merre érdemes nagy fogásban reménykedni.

Miért ajánljuk?

 • Pont olyan nyugalmat találunk itt, mint amilyen a horgászokat általában jellemzi.
 • A horgászok minden kapcsolódó szolgáltatást elérhetnek itt.
 • A Tisza-tó madarait felfedezni sem utolsó élmény.
 • Mindezért OTP SZÉP kártyával is fizethetünk.

A cikk megjelenését az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. támogatta.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


UTAZZ
A Rovatból
Napokon belül útnak indul a világ legnagyobb tengerjáró hajója
A 18 fedélzetes, 362 méter hosszú Wonder of the Seas nevű hajón 2300 fős személyzet lesi a maximum 6988 vendég minden kívánságát.

Link másolása

Három évig építették a világ legnagyobb tengerjáró hajóját egy francia gyárban, mely napokon belül első útjára indulhat. A Wonder of the Seas (magyarul: Tengerek Csodája) már megérkezett abba a floridai kikötőbe, ahonnan március 4-én első útjára indul, írja a CNN.

A roppant méretű hajó több mint háromszor olyan hosszú, mint egy focipálya (362 méter), és 47 méteres magasságával másfélszer akkora, mint egy tízemeletes panelház. A 18 fedélzetes hajón 2300 fős személyzet lesi a maximum 6988 vendég minden kívánságát. Vagyis az úszó luxushotelben kényelmesen elférne akár Jászapáti teljes lakossága is.

A tengerjáró hajón 20 ezer élő növény található. A Wonder of the Seas tizedik fedélzetén van egy hatalmas tengeri csúszda, valamint az egyik medence mellett hatalmas mozivászon is helyet kapott. A vállalat ötödik Oasis-osztályú hajóját vasárnap este vontatták be a Fort Lauderdale-i kikötőbe. A lehengerlő méretű hajó érkezéséről videó is készült:

A hajót hat éve kezdte tervezni a Royal Caribbean International, akik a tervezés és a kivitelezés során az utasok javaslatait és partnereik visszajelzéseit is figyelembe vették. A társaság elképzelései szerint már tavaly vízre bocsátották volna a tengerjárót, de a koronavírus-járvány ezt végül megakadályozta.

Az amerikai járványügynél (CDC) a tengeri körutazások a fertőzések szempontjából legkockázatosabb besorolást kapták. A jelenleg érvényes szabályozás szerint a hajó személyzetének és utasainak legalább 95 százalékban teljesen oltottnak kell lennie. A Royal Caribbean még ennél is szigorúbb: minden 12 év feletti utastól megkövetelik a teljeskörű oltottságot, a két évnél idősebbek pedig csak negatív PCR-teszttel szállhatnak fel hajóikra.

A Wonder of the Seas első útjain 5-7 éjszakás körutazásokat teljesít Florida és a Karib-térség szigetei között. A tervek szerint májusban Barcelonából és Rómából indul mediterrán körutakra a monstrum.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

UTAZZ
A Rovatból
5 élmény a Mátrában, amit neked is át kell élned
Sorozatunkban beföldi élményeket ajánlunk - ezúttal a téli Mátrából.

Link másolása

Amit már kisiskolásként megtanultunk a Mátráról, hogy itt van az ország legmagasabb pontja, az 1014 méteres Kékestető. A 900 négyzetkilométeren elterülő hegységben akad még néhány 800-900 méter feletti csúcs, már csak ezért is valószínű, hogy itt esetleg havat találunk olyankor is, amikor a lankásabb vidékeken már olvadásnak indult minden.

Márpedig ha téli élményeket keresünk, ahhoz hozzá tartozik a hó is. Havas erdő, téli sportok, forró italok, mátrai különlegességek - öt élményt ajánljunk cikkünkben, amelyek között akad kimondottan téli specialitás, és olyan is, amely bármelyik évszakban átélhető.

1. Sípark, Mátraszentistván

Mátraszentistván a legmagasabban fekvő magyar települések egyike - nem véletlen, hogy a Sípark is épp itt lelt otthonra. 10 sípályát is találunk itt több mint 10 hektárnyi területen.

A pályák közül kilenc hóágyúzható, ami azt jelenti, hogy akár áprilisig is eltarthat itt a síszezon.

Különféle felvonók tartoznak hozzájuk, amelyek január eleje óta mind üzemben is vannak.

A csúcsidőszak jellemzően a hétvége, ilyenkor 3-4000 ember is megfordul a sípályákon. Egy szezonban átlagosan 50-60.000 látogatója van a Síparknak. Családok is szívesen felkeresik a helyet, mivel a legkisebbek megkezdhetik itt az ismerkedést a síeléssel: van síoktatás, különböző szinteken és különböző korosztályoknak. A vendégek közel egyharmada tanuló síelő, így nem kell tartanunk attól, hogy egyedül leszünk kezdők.

Az sem akadály, ha nincs ehhez saját felszerelésünk: a helyszínen lehet sílécet, sífelszerelést, snowboardot kölcsönözni. Aki igazán különleges élményre vágyik, annak ki kell próbálnia a villanyfényes síelést az esti órákban. Vagy a pályák menti hütték valamelyikében megkóstolni egy helyi specialitást, netán az osztrák sípályákról jól ismert gőzgombócot.

Miért ajánljuk?

• Sport, kikapcsolódás, új élmények - egy helyen.

• Már önmagában a hó látványa, a sípálya hangulata magával ragadó annak is, aki esetleg nem síel.

• Gyerekekkel is tökéletes program, itt megismerkedhetnek a síelés alapjaival.

• OTP SZÉP kártyát is elfogadnak, még felszerelést is kölcsönözhetünk vele.

2. Mátra Ásvány, Mátraszentimre

A Mátra Ásvány egyszerre kiállítóhely, és mindenféle élménytúrák kiindulópontja. Alapítója, Urbán Zoltán 2015-ben hozta létre a tárlatot. Eleinte hobbi volt számára az ásványgyűjtés, ma már másokkal is megosztja az ásványok iránti lelkesedését. Kiállításán 2000 féle ásvány és több mint 600 féle fosszília látható, a világ különböző pontjairól.

Zoltán műhelyében meg is munkálja az ásványokat, így ha valaki egy csiszolt követ, vagy egy szép ásványékszert szeretne hazavinni, érdemes körülnéznie az Ásványház ajándékboltjában. A kertben találunk ásványsimogatót is, és tavasztól őszig az aranymosással is megpróbálkozhatunk itt.

De az igazi mátrai élmény az ásványgyűjtő túra. Zoltán már alaposan feltérképezte, a Mátrában hol milyen ásványokat találni, melyik helyszín mennyire könnyen megközelíthető, ennek megfelelően szervez csoportos túrákat.

Ilyenkor ötvözhető a természetjárás és a "kincskeresés", ami remek motiváció lehet a gyermekek számára, hogy kicsaljuk őket a szabad levegőre. Zoltán úgy alakítja a túrákat, hogy mindenki akár egy hátizsáknyi ásványt pakolhasson fel, és később már önállóan is visszataláljon a terepre.

Miért ajánljuk?

• Ismeretszerzés és élménygyűjtés egyben.

• Egy ásványgyűjtő túrán az erdőt járva közel kerülhetünk a természethez

• Gyerekekkel is kiváló program.

NÉZD MEG VIDEÓNKAT IS, HOGY TE IS ÁTÉLHESD ÉLMÉNYEINKET A MÁTRÁBAN!

3. Üvegmanufaktúra, Parádsasvár

Már a XVIII. században is foglalkoztak a településen üveggyártással: 1767-től 2005-ig működött Parádsasváron egy üveggyár. A 2013-ban alapított Üvegmanufaktúra épp ezekre a többszázéves hagyományokra támaszkodik, épp ezért nemcsak egyedi megrendeléseket teljesítenek, hanem a Mátrába kirándulóknak is szeretnék megmutatni, hogyan is készülnek az üvegcsodák, mi minden kell egy különleges dísztárgy vagy üvegpohár megalkotásához.

Egyénileg vagy csoporttal is érkezhetünk, de mindenképpen fontos, hogy előzetesen bejelentkezzünk és időpontot kérjünk.

Egy látogatás során 5-6 különféle üvegtárgy elkészítését leshetjük meg - köztük például a színes rózsa, vagy a sötétben világító hattyú is a szemünk előtt ölthet formát.

Ha a járványhelyzet már nem jelent majd kockázatot, az üvegfújást is ki lehet majd újra próbálni, az pedig aligha lehetséges máshol.

Sok egyedi megrendelést is teljesít az Üvegmanufaktúra, mivel náluk megoldható az is, hogy csak egyetlen darabot gyártsanak le egy lámpabúrából, vagy pótolják egy csillár hiányzó darabját. De nemrég épp egy színházi produkcióhoz készítettek egyedi dekorációként üveggömböket. A legtipikusabb termékeiket az ajándékboltban meg is vásárolhatjuk, így akár egy különleges mátrai ajándékkal térhetünk haza.

Miért ajánljuk?

• Nincs ma már Magyarországon másik olyan üzem, ahol láthatnánk, hogy készül az üveg.

• Még tanulhatunk is valami újat, ha figyelmesen meghallgatjuk a workshop alatti kommentárt.

• Csoportos kirándulásokhoz, akár gyerekcsoportoknak is ideális program.

• A Mátra egyik jellegzetes, egyedi kézműves terméke készül itt - amit akár haza is vihetünk.

Tipp: Szerezz új élményeket - OTP SZÉP kártyával!„Büszkén mondhatjuk, hogy az OTP SZÉP kártya több mint 10 éve áll a belföldi turizmus szolgálatában azzal, hogy a magyar munkavállalók hazai pihenését és élményszerzését támogatja. Az elfogadóhelyek száma folyamatosan növekszik, mára át is lépte az 50 ezret, vagyis egyre több szálláshelyen, étteremben és szabadidős szolgáltatónál lehet SZÉP-kártyával fizetni. A zsebek átjárhatóságának köszönhetően pedig a kártyabirtokosok még sokoldalúbban használhatják fel juttatásaikat 2022. december 31-ig, hiszen bármelyik alszámláról költhetnek, az elfogadóhely típusától függetlenül.

Arra buzdítjuk kártyabirtokosainkat, használják ki ezt a lehetőséget a hazai látnivalók felfedezésére és új élmények kipróbálására. Célunk, hogy ehhez a legjobb ügyfélélményt biztosítsuk számukra. Digitális felületeink – mint az OTP SZÉP kártya mobiltelefonos applikáció és OTP Portálok – megújulásával most még egyszerűbb az elfogadóhelyek megtalálása, és az előlegfizetés is gördülékenyebb. Leendő ügyfeleink pedig akár már online is köthetnek SZÉP-kártya szerződést, hogy még könnyebb legyen az indulás az élményszerzés felé” – nyilatkozta Lendvai Mónika, az OTP SZÉP kártya üzletágvezetője.

4. High-Tech Sportok Bázisa, Mátrafüred

Aki szereti az aktív élménygyűjtést, de azért nem akar túl megerőltető sporttevékenységet, annak tökéletes választás egy látogatás a High-Tech Sportok Bázisára. Magánszemélyeknek 50, cégeknek közel 300 féle programot kínálnak - ráadásul nemcsak télen, hanem bármelyik évszakban.

Találunk itt mindenféle elektromos hajtású eszközt, és alapos oktatást kapunk a használatba vétel előtt. A legnépszerűbb az idelátogatók körében a segway: két keréken lehet rajta suhanni, saját testünk mozgatásával irányítva a járművet, akár erdei terepen is.

Merthogy a segway - és bármelyik másik elektromos hajtású társa, mint az e-quad, e-ranger vagy az e-coster - nem bocsát ki káros anyagokat, így nem szennyezzük vele a környezetet.

Segway-jel még akár havas tájon is túrázhatunk.

Különböző hosszúságú és nehézségi fokú túrákra nevezhetünk be, egyénileg vagy csoportosan, Mátrafüred környékén vagy akár a Mátra más pontján. De ha valaki a hagyományosabb aktív élményeket keresi, annak is van miből választani: szánkózás, hófánkozás, lovasszánozás, erdei síelés télen; íjászat, buborékfoci, erdei wellness tavasszal.

Miért ajánljuk?

• Segway-en suhanni az erdei utakon - egészen különleges élmény.

• Aki szereti a kütyüket, a különleges járműveket, az itt kedvére válogathat.

• Egy családi hétvége ideális programja lehet egy látogatás a sportbázisra.

• Fizethetünk OTP SZÉP kártyával is.

5. Sástó Hotel, Sástó

Az ország legmagasabban fekvő mesterséges tavát Mátrafüred mellett, Sástón találhatjuk: az 507 méteres magasságban lévő Sás-tó ma már idegenforgalmi látványosság, többek között a partján álló kilátónak is köszönhetően.

A sárga szerkezet már alulról is különös látványt nyújt - eredetileg fúrótorony lett volna belőle Algyőn, így nem véletlen, ha olajtársaságok, vagy mindjárt a Dallas c. sorozat nyitóképei jutnak eszünkbe róla. 50 méter magas, de nem is muszáj a legmagasabb pontjáig felgyalogolnunk, hogy a Mátra legszebb panorámáját megcsodálhassuk innen. Extra tipp: naplementekor különösen varázslatosak itt a fények és színek.

A tó másik partján egy komplexumot találunk: A Sástó Hotel*** a Mátra Kemping**** több mint 2 hektárnyi területén helyezkedik el, saját wellness részleggel és az ország egyik legnagyobb sóbarlangjával. Szállásként is remek választás lehet a helyszín, már csak azért is, mert a hotel évek óta elnyeri a Zöld Szálloda minősítést. De ha csak a kirándulásunk zárásaként illesztenénk be egy kis felfrissülést, akkor is jó helyen vagyunk: a wellness részlegbe nem szállóvendégek is válthatnak belépőt.

Élmény- és gyermekmedence, finn-, bio- és infraszauna, gőzfürdő, jakuzzi segít az ellazulásban. Ha szerencsénk van, vízitornán vagy egy szaunaceremónián is részt vehetünk.

Ha pedig valaki a jó levegő miatt keresi fel a Mátrát, akkor a 74 négyzetméteres sóbarlangban megpihenve újabb lépést tehet az egészséges légutakért. 30 tonnányi parajdi sósziklát, himalájai sótéglát és granulátumot építettek be barlangba, amelynek tiszta klímáját a kristálysópára biztosítja.

De nemcsak annak érdemes egy órácskát eltölteni a sóbarlangban, akinek problémái vannak a légtutakkal: a himalája sótéglák erős színterápiás hatással bírnak, narancssárga fényük olyan biokémiai változást idézhet elő, amely elűzi a depressziót, pesszimizmust.

Miért ajánljuk?

• A környezet csodás, télen-nyáron szemet gyönyörködhtető.

• A wellnessben kicsik és nagyok egyaránt találnak maguknak kikapcsolódási lehetőséget.

• A sóbarlang egyedülálló, akár egészségmegőrzési céllal is ajánlott felkeresni.

• A szolgáltatásokért fizethetünk OTP SZÉP kártyával.

A cikk megjelenését az OTP Pénztárszolgáltató támogatta.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


UTAZZ
Illatos kényeztetés és kristálytiszta levegő az „Egészség völgyében”
Ha többre vágyunk, mint egy szokványos wellness élményre, akkor érdemes ellátogatnunk Sikondára, az „Egészség völgyébe”, ahol Magyarország első illat- és wellness hotele, az Ambient Hotel & AromaSPA vár ránk.

Link másolása

A festői Mecsekben található szállodában ugyanis csodás aromákkal fűszerezett illatszobák, luxus színvonalú gyógyvizes spa és kristálytiszta erdei levegő teszik felejthetetlenné a kikapcsolódást.

Aromák bűvöletében

A sikondai Ambient Hotel & AromaSPA Magyarország első illat- és wellness hotele Pécstől 19 km-re, ahol egyedi illatszelekciókkal kényeztethetjük a testünket és a lelkünket egyaránt. Itt valóban azt érezhetjük, hogy minden egyes levegővétellel felfrissülünk, feltöltődünk. Ráadásul a Mecsek-völgyi Sikondán szinte harapni lehet a levegőt, ugyanis vizsgálati eredmények bizonyítják, hogy a légszennyező anyagok koncentrációja rendkívül alacsony, így a hely méltán viseli az "Egészség völgye" címet.

A négycsillagos hotelnek nemcsak a környezete vendégcsalogató, hanem különleges szolgáltatásai is, hiszen Magyarország első illat- és wellness szállodájaként az egyetlen magyar parfümőr, Zólyomi Zsolt által megálmodott aromaszelekciókkal „édesíti meg” az itt töltött napjainkat. „Erdőmélyi csend”, „Frissítő fehér virágok”, „Nyugtató levendula” és „Izgató csokoládé” illatok közül választhatunk a superior szobákban, éppen amilyen hangulatunk van.

Gyógyító termálvíz és felejthetetlen SPA élmény

Az Ambient Hotel & AromaSPA a Mecsek völgyében feltörő forrásokra épült, összesen 77 szoba, lakosztály és apartman várja a pihenni vágyó vendégeket. A termálvizet 1928-ban találták, majd hamarosan gyógyszállodát építettek ide, hogy kiaknázzák a benne rejlő lehetőségeket. A felszínre hozott gyógyító erejű hévízzel többek között gyomor- és bélpanaszokat kúráltak, de már akkor is javasolták anyagcserével kapcsolatos problémák, ízületi bántalmak, bőrbetegségek és nőgyógyászati megbetegedések kezelésére is.

Most, az egykori gyógyszálló helyén a nemrégiben megújított beltéri (1 élménymedence, 1 masszázsmedence és 1 körmedence) és kültéri medencékkel; a teljesen átalakított, sószobával kibővített szaunaparkkal (2 infraszauna, 1 aromakabin, 1 gőzkabin, 1 finn szauna) és a tetőteraszon található, panorámás kültéri jacuzzival, illetve finn szaunával felszerelt Ambient Hotel & AromaSPA áll a felfrissülni vágyó vendégek rendelkezésére. A SPA élményt pedig a Germaine de Capuccini professzionális női és férfi kozmetikumai teszik teljessé.

Fejedelmi kényeztetés, számtalan programlehetőség

Különleges szobára vágyik? A harmadik emeleti, 6-8 fő számára is kényelmes Mecsek lakosztály éppen ilyen. Modern a design és a hatalmas, saját teraszon privát jacuzzi és infraszauna található. A szállodába nem csak Önt, de kis kedvencét is szeretettel várják. Kutyája, cicája vagy egyéb kis háziállata a gazdival egy szobában lesz elszállásolva, a négylábúaknak evő- és ivótálat is biztosítanak. A különleges gasztronómiai élményekről sem kell lemondania, a hotel Forrás Étterme remek reggelivel és vacsorával várja, a snack vagy lobby bárban például kedvére koktélozhat.

Ha pedig a szabadba vágyunk, irány a természet, a kristálytiszta levegő! Az aktív kikapcsolódás szerelmesei tehetnek egy dél-dunántúli vár- vagy gyalogtúrát, a kényelmesebbek autóval-motorral kirándulhatnak hegyen-völgyön át. Az alig 20 km-re található Pécset is kár lenne kihagyni, érdemes elmenni megnézni a helyi látnivalókat. Akik a szállodában maradnak, azok sem fognak unatkozni, hiszen a földszinti játékteremben dartsozhatnak, csocsózhatnak, ping-pongozhatnak vagy éppen X-boxozhatnak. A két pályás bowling terem szintén a játékos kedvűek nagy kedvence lehet.

Illatos konferenciatermek, izgalmas rendezvényhelyszín

Az Ambient Hotel & AromaSPA a munkához inspiráló környezetet biztosít: a konferenciatér szekcionálható, magas szintű szolgáltatásokkal, technikai felszereléssel ellátott termei várják a rendezvényeket. A konferenciatermek elnevezése az illatkoncepciót követi és a kávészünetek is kérhetőek az illatok jegyében: Levendula, Menta és Mandula. Ideális helyszín a hotel konferenciarésze állófogadások, kiállítások, céges rendezvények, csapatépítők, esküvők, családi események megrendezésére. A csapatépítő tréningek számára számtalan indoor és szinte korlátlan outdoor programlehetőség adott a Mecsekben. Mivel a zöld környezet adja a szálloda egyik eszenciáját, az új kültéri parkolót úgy alakították ki, hogy egyetlen fát sem vágtak ki.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


UTAZZ
A Rovatból
Virágmező Alcsúton: nyílik a hóvirág és a téltemető Magyarország egyik legkülönlegesebb arborétumában
Még pár hétig megcsodálhatjátok ezt a különlegességet. Íme egy csokor fotó kedvcsinálónak.
Fotók: Major Frigyes - szmo.hu
2022. február 20.


Link másolása

Lassan búcsúzik a tél, mi sem mutatja jobban, minthogy megjelentek a tavasz első hírnökei: a hóvirág és a téltemető is virágzik.

Az ország talán leghíresebb hóvirágmezője Alcsúton, az arborétumban található, ahol nemrégiben kezdődött a Hóvirágünnep.

A csodálatos látványt nyújtó, két és fél hektáron elterülő hófehér virágmező egyedülálló hazánkban. A mediterrán hóvirágoknak hét hóvirágfaja, huszonnégy fajtája látható itt. A virágzás még várhatóan 4-5 hétig tart, érdemes ez idő alatt felkerekedni és megcsodálni a csodálatos virágmezőt.

Jó, ha tudod: a hóvirág 2005 óta védett növény, melynek természeti értéke 10.000 Ft, egyetlen szál letépését is pénzbírsággal büntetik.

Ilyen pompás a hóvirág:

És így virágzik a téltemető:

De érdemes szétnézni a lassan ébredező fák között is:

Bővebb információk ITT.


Link másolása
KÖVESS MINKET: