KÉK HÍREK

Így érkezik az első hó vasárnap hazánkba

A következő napok hoznak esőt, havat, szelet, hideget. Animáción láthatjátok a hó útját és érkezését.

Link másolása

Borongós, hideg, esős, szeles idők jönnek... Barátságtalan, már-már télies időjárás várható a hétvégén és még a következő héten is. Sőt, a nagy mennyiségű csapadék és szél miatt citromsárga és narancssárga figyelmeztetést is kiadtak.

osz_np

Fotók: NP Photo

A legfrissebb adatok szerint megérkezik az idei ősz első havazása is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ezt írja: Hozzávetőlegesen így válhat havassá a táj a Kárpátokban, illetve annak északkeleti peremvidékén. Hazánkban az Északi-középhegységben, főképpen a Mátra, Bükk magasabb pontjain alakulhat ki hóréteg. Itt várhatóan vasárnapról hétfőre virradó éjszaka vált át az eső havazásba, majd hétfőn a nap második felében nyugat felől már ebben a térségben is csökken a csapadék intenzitása.

Hozzávetőlegesen így válhat havassá a táj a Kárpátokban, illetve annak északkeleti peremvidékén. Hazánkban az Északi-középhegységben, főképpen a Mátra, Bükk magasabb pontjain alakulhat ki hóréteg. Itt várhatóan vasárnapról hétfőre virradó éjszaka vált át az eső havazásba, majd hétfőn a nap második felében nyugat felől már ebben a térségben is csökken a csapadék intenzitása.Posted by Országos Meteorológiai Szolgálat on 2015. október 10.

Vasárnap virradóra dél, délnyugat felől egyre nagyobb területen csapadékosra fordul az idő, napközben országszerte esős időre készülhetünk, helyenként jelentősebb mennyiséggel. Felerősödik az északkeleti szél, hajnalban 5-11°C-ig hűl a levegő, napközben 7-13°C között alakul a hőmérséklet.

idotabla

Hétfőn a Dunántúl északi, északkeleti részén és a Dunától keletre várható további jelentős eső, nyugaton, délnyugaton fokozatosan megszűnik a csapadék. A szél keleten még élénk lesz. Marad az évszakhoz képest hideg idő, délután 4-11°C-ot mérhetünk.

Kedden az ország északkeleti harmadán számíthatunk még csapadékra, nyugaton, délnyugaton csökken a felhőzet, többfelé kisüthet a nap. Hajnalban néhol talajmenti fagy is lehet, délután 5-12°C várható - írja az Időkép.

idoterkep

osz_sajo

Fotó: Sajószentkirályi Kankulya László

Riasztás:

Egy érkező mediterrán ciklon hatására szombat kora estétől dél felől intenzív eső várható. A csapadék mennyisége az ország déli felén 25-45 mm, míg északon, északkeleten 10-20 mm között valószínű. Vasárnap az Alföld északi részén és az Északi-középhegységben viharossá fokozódik az északkeleti szél, a legerősebb lökések 60-70 km/h körül várhatók. A Nyugat-Dunántúlon szintén előfordulhatnak 60 km/h-t meghaladó széllökések - írja a met.hu.

Orvosi figyelmeztetés:

Szombaton kettős fronthatás miatt mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyek fejfájást, szédülést, vérnyomás-ingadozást tapasztalhatnak. Felerősödhetnek a kopásos ízületi panaszok. A szürke idő lehangoltságot, dekoncentráltságot is okozhat. Öltözzetek melegen, rétegesen, a hűvös időben nagy lesz a megfázásveszély. Ne hagyjátok otthon az esernyőket sem.

Ha hasznos volt a hír, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera a Bécsi úton
A felvételen látszik, hogy piros volt a lámpa a gyalogosoknak, egy férfi mégis úgy döntött, átkel az úton.

Link másolása

A Szépvölgyi út és a Bécsi út kereszteződésében, a villamostól indult el egy középkorú férfi az út másik oldalára. A piros jelzés ellenére is lelépett az úttestre, ahol elütötte egy nagy sebességgel érkező fehér autó. A Bp-i Autósok Közössége megtudta, hogy

a férfit súlyos sérülésekkel kórházba szállították, miután több métert repült.

Az alábbi videót csak erős idegzettel rendelkezőknek ajánljuk megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

22 éves, ismert nógrádi vállalkozó halt meg a zagyvaszántói balesetben
Gáspár Győző is megemlékezett róla a közösségi oldalán, ugyanis jó viszonyban van B. Tamás családjával.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

A 22 éves férfi április 9-én, dél körül sodródott le a 16-os főút Zagyvaszántóhoz közeli szakaszáról. A Porsche sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A Bp-i Autósok portál azt írja, egy Salgótarjánban ismert fiatal vállalkozó, B. Tamás volt az áldozat.

“Szomorú szombat ez a mai nap… szomorú, mert a kedves barátunk elvesztették egyetlen gyermeküket!

Apaként felgondolni, átérezni sem tudom, hogy ezt a súlyos tragédiát hogyan lehet feldolgozni… 22!!!Sajnos Neked csak ennyi adatott Tomika! A mennyek országa lett az új otthonod, az angyalok vigyáznak Rád! Istenem! Ez felfoghatatlan!” - írta Gáspár Győző a Facebookon, ahová képet is feltöltött az áldozatról.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Büntetőfékezett egy kisteherautós egy 40 óvodást szállító busz előtt Szentendrén
Az ovisok kirándulni indultak. Szerencsére mindegyikük be volt kötve, így senki sem sérült meg.
Címkép: police.hu - szmo.hu
2022. április 07.


Link másolása

Óvodásokat szállító autóbusz előtt fékezett be egy kisteherautó Szentendrénél - számolt be róla a police.hu.

A kisteherautó a Dobogókői útról szeretett volna jobbra kanyarodni Budapest felé a 11-es útra, a busz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, nem tudott időben megállni, a kisteherautónak ütközött.

Mindkét jármű megsérült.

Az autóbuszon 40 kisgyerek utazott öt óvónő kíséretében, a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti lurkóknak és vigyázóiknak nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet.

Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, a gyanúsítás ellen panaszt tett.

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Felhozták a jósvafői barlangban elhunyt búvár holttestét
A Terrorelhárítási Központ (TEK) közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.
Forrás: TEK/MTI - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

Azt írták, hogy a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt.

A címlapképen az látható, ahogy a TEK fõigazgatója (középen) koordinálja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet.

Link másolása
KÖVESS MINKET: