hirdetés

KÉK HÍREK

Újabb járatritkítás a MÁV-nál: júliustól kétszeresére nő a menetidő a Csorna–Hegyeshalom vasútvonalon

A MÁV a vonalon naponta irányonként 8 vonatból 7-et töröl, helyettük pótlóbuszokat állít forgalomba. A Közlekedő Tömeg szerint semmi sem indokolja ezt a lépést.
Fotó: Kemenymate/Wikimedia Commons - szmo.hu
2020. június 11.

hirdetés

Újabb vonalon szüntet meg vonatokat a minisztérium: Csorna–Hegyeshalom között is kétszeresére nő a menetidő - számolt be róla a Közlekedő Tömeg Facebook-oldal.

Mint írják,

"július 1-től a Csorna–Hegyeshalom vonalon a naponta irányonként 8 vonatból 7-et törölnek, helyettük pótlóbuszokat állítanak forgalomba, ezáltal a menetidő 34-ről 71 percre nő, a kerékpárszállítás pedig az egy-egy hajnali illetve esti vonatot kivéve nem lesz lehetséges".

A július 1-től érvényes menetrendet ide kattintva nézheted meg.

A Közlekedő Tömeg szerint semmi nem indokolja a visszafejlesztést, mert ez egy kivételen jó állapotú vasútvonal, amit 2015-ben villamosítottak, az állomásokat pedig akadálymentesítették. Hozzáteszik, szerintük arra sincs logikus magyarázat, miért kell újabb vasútvonalon ideiglenes járványügyi menetrendet bevezetni júliustól, ha a veszélyhelyzet június 20-án megszűnik.

hirdetés

"Egyáltalán nem segíti a vírus elleni védekezést, hogy a négy részből álló Flirt szerelvények helyett egyetlen pótlóbuszt biztosítanak az utasoknak, melyen ráadásul hosszabb időt kell eltölteniük, mint a vonaton"

- írják.

Az egyesület korábban már petíciót indított a járatritkítások ellen. Továbbra is azt kérik, hogy azonnal állítsák vissza a múlt hétig érvényes menetrendeket minden vasútvonalon, emellett pedig decemberig készüljön átfogoó, az utasok és a lakosság valós érdekeit figyelembe vevő szakértői vizsgálat a regionális közlekedés fejlesztéséről.

Közlekedő Tömeg

Újabb vonalon szüntet meg vonatokat a minisztérium: Csorna-Hegyeshal... om között is kétszeresére nő a menetidő Úgy tűnik, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) illetékeseit nem érdekli, hogy számos polgármester és több országgyűlési képviselő, köztük kormánypárti politikusok jelezték, hibás döntésnek tartják a regionális vasúti közlekedés elsorvasztását: július 1-től a Csorna-Hegyeshalom vonalon a naponta irányonként 8 vonatból 7-et törölnek, helyettük pótlóbuszokat állítanak forgalomba, ezáltal a menetidő 34-ről 71 percre nő, a kerékpárszállítás pedig az egy-egy hajnali illetve esti vonatot kivéve nem lesz lehetséges.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk