hirdetés

KÉK HÍREK

Már másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás miatt

Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében van érvényben a másodfokú figyelmeztetés.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2018. július 23.

hirdetés

Nem a kánikulák nyara ez a mostani, de legalább nem sülünk meg és ájuldozunk éjjel és nappal, ahogy tavaly. Ugyanakkor jönnek a viharok bőven, most is kiadtak egy másodfokú riasztást viharügyben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délben adta ki a figyelmeztetést, miszerint az érintett területeken a következő órákban intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat.

Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében van érvényben a másodfokú figyelmeztetés. Emellett Budapesten, Pest, Baranya, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyében szintén felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Hétfőn főleg az ország déli részében várható intenzív zápor, zivatar, felhőszakadás, de délután északon is előfordulhat. Helyenként rövid idő alatt 20-50, néhol 50 milliméter feletti csapadék is hullhat. A legintenzívebb zivatarok a Dél-Alföldön és a Dunántúl délkeleti részén valószínűek.

Késő estére a legtöbb helyen megszűnik a csapadék.

hirdetés

Kedden leginkább a Tiszántúlon, délkeleten, kisebb eséllyel a Duna-Tisza közén alakulhatnak ki napközben elszórtan zivatarok. Zivatarban egy-egy helyen 60-70 kilométer/óra körüli szél, kisebb méretű jég és főként délkeleten 20 milliméter feletti csapadék is hullhat.

Hétfőn a legmagasabb hőmérséklet 24-30 fok között valószínű. Késő estére 18-23 fok közé hűl le a levegő. Kedden a minimumhőmérséklet általában 15-20, a maximumhőmérséklet 26-31 fok között valószínű.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk