hirdetés

KÉK HÍREK

Keresztanyja halálára számított, ezért 4 milliót lopott tőle

A budapesti M. Judit férjével fosztotta meg értékeitől a beteg asszonyt, aki azonban felépült, őket pedig letartóztatták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 07.

hirdetés

A belvárosi nyomozók elfogtak egy házaspárt, mert a férj és a feleség a kórházban ápolt idős rokonuk bankkártyáját magához vette, és arról több mint négymillió forintot költött - írja a Police.hu.

A rendőrségre feljelentés érkezett, amely szerint egy 84 éves asszony 2020. május 1. és május 26. között kórházban volt, ezalatt az idős asszony gondozója tartózkodott a lakásában. Keresztlánya ezalatt magához vette a bankkártyáját azzal az indokkal, hogy az idős asszony távolléte alatt ne maradjon a lakásban őrizetlenül. Továbbá a nő férje a lakásból ellopta a közel félmillió forint értékű elektromos kerékpárját.

A kórházi ápolás végeztével az idős nő visszakapta a bankkártyáját, de pár nappal később a számlakivonatból kiderült számára, hogy amíg betegeskedett, több mint négymillió forintját költötték el.

A rendőrség június 3-án elfogta a párt, akik - ahogy a nő elmondta - arra számítottak, hogy a keresztanya a kórházban meg fog halni, így tettük nem derül ki.

A nyomozók a kutatás során nem találták meg az ellopott elektromos kerékpárt, ezért a vagyonvisszaszerzés biztosítása érdekében lefoglalták az elkövető Infiniti S51 típusú autóját. Az V. kerületi nyomozók M. Juditot információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett, M. Jánost lopás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A házaspár szabadlábon védekezik.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk