hirdetés

KÉK HÍREK

Kánikulával köszönt be a nyár a hétvégén

Szombaton és vasárnap 30 fok fölé is csúszhat a hőmérő higanyszála - de nem sokáig tart a jó idő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. május 27.

hirdetés

Ha csak néhány napra is, de hétvégére jut nekünk egy kis nyár: ugyanis jelentős melegedés kezdődött az egész országban, vasárnap már többfelé mérhetünk 30-32 fokot, és szerencsére záporból, zivatarból is kevesebb lesz - írja az Időkép.

A hétfő éjszakai és keddi heves zivatarokat okozó hidegfront és az ehhez kapcsolódó légörvény az elmúlt napokban fokozatosan kelet felé vonult tovább, így a hét második felére visszatért a nyárias hangulatú időjárás. A következő napokban is egyre melegebb levegő áramlik fölénk, így napról-napra melegebb lesz, vasárnap többfelé akár 30-32 fokot is mutathatnak a hőmérők. Érdemes felkészülni és figyelni arra, hogy a meleg, nyárias időben a 11 és 15 óra közötti időszakban sokfelé nagyon erős lesz az UV-sugárzás!

ido2

Fotó: Mag Veronika

hirdetés

A sok napsütés mellett időnként fátyolfelhők jelenhetnek meg az égen, illetve a nappali órákban gomolyfelhők képződnek. Ezekből a délutáni, esti órákban főként az ország északi, északnyugati tájain alakulhatnak ki elszórtan záporok, zivatarok.

A szél a hétvége közeledtével fokozatosan délire, délkeletire fordul, alapvetően mérsékelt marad, csupán zivatarok idején és vasárnap az északnyugati országrészben támadhat fel.

Pénteken sok napsütés lesz változó fátyolfelhőzettel, gomolyfelhő-képződéssel. Elsősorban az ország északi harmadán alakulhat ki helyenként rövid életű zápor, zivatar, nagyobb eséllyel a nap második felében. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, de a Dunántúl nyugati részén megélénkülhet a déli szél. Zivatarban átmeneti szélerősödés sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul, késő estére is 20 fok körülire hűl le a levegő.

Szombaton sok fátyol- és gomolyfelhő valószínű. Északon lesz a több felhő, de számottevő csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül. 25, 30 fok körüli hőmérsékletre számíthatttok.

ido1

Fotó: Mag Veronika

Vasárnap ugyancsak napos idő lesz fátyolfelhőkkel, délután azonban nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és előbb a Dunántúlon, majd estétől keletebbre is kialakulnak záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső kíséretében. A délkeleti szél az Észak-Dunántúlon megerősödhet, de másutt is lehetnek élénk széllökések, a zivatarokat pedig viharos erejű szél kísérheti. Napközben még mindig nagyon magasra kúszik a hőmérő higanyszála, helyenként a 30 fokot is túlszárnyalhatja.

ido3

Fotó: Rizsavi Tamás

A jövő hét első napjaiban ismét zivatarosabb idő jöhet. Hétfőn kezdetben keleten sok lesz a felhő, majd csökken a felhőzet, és mindenütt kisüt a nap. Nappal gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Eleinte keleten, majd napközben másutt is elszórtan várható zápor, zivatar. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. Nappal 23-28, éjjel 13-19 fokra számíthatunk.

Kedden erőteljes felhőképződés várható több-kevesebb napsütéssel. Többfelé várható zápor, zivatar alakulhat ki. A nyugati, délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol erős lökések is lehetnek, 20 foknál azonban nem lesz hűvösebb.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Ha hasznos volt a hír, oszd meg ismerőseiddel is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK

Órákkal a kivégzés előtt haladékot kapott a halálra ítélt amerikai nő

A halasztás azt jelentheti, hogy Lisa Montgomeryt jó eséllyel ki sem fogják végezni. Mert mire erre sor kerülne, már beiktatják a halálbüntetés-ellenes Joe Bident, aki megkegyelmezhet neki.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Magyar idő szerint kedd éjfélre tűzték ki Lisa Montgomery kivégzését. Montgomery az egyetlen, szövetségi siralomházban lévő nő. A nő horrorfilmbe illő gyilkosságot és csecsemőrablást követett el, amiért 2004-ben ítélte halálra a bíróság. Megfojtott egy nyolc hónapos várandós kismamát, kivágta belőle a magzatot, és elrabolta a gyereket, aki túlélte a tragédiát.

Kivégzését először december 8-ra tűzték ki, ám ezt a bíróság elhalasztotta, miután ügyvédei elkapták a koronavírust. Ezután a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Igazgatóság vezetője, Michael Carvajal tűzte ki az újabb időpontot január 12-re.

Azonban kevesebb mint 24 órával a kitűzött időpont előtt egy szövetségi bíró halasztást rendelt el

- írja a CNN. A lap szerint

James Hanlon arra adott haladékot, hogy tarthassanak még egy meghallgatást azzal a céllal, hogy eldöntsék, Montgomery megfelelő állapotban van-e a kivégezéshez.

hirdetés

A meghallgatás dátumát egyelőre nem tűzték ki. Ez pedig azt jelentheti, hogy a nőt jó eséllyel ki sem fogják végezni. Ugyanis abban az esetben, ha a meghallgatás után úgy döntenek, Montgomery kivégezhető, az amerikai elnök még mindig megkegyelmezhet neki. A halasztás miatt a döntés már az új elnök, Joe Biden kezében lesz. Ő pedig ellenzi a halálbüntetést.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Eltörte az udvarukba betévedő kölyökkutya lábát egy 18 éves fiú Bátonyterenyén

A bíróság felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a fiatalt.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Salgótarjáni Járásbíróság azt a fiatal férfit, aki csonttörést okozva bántalmazott egy kölyökkutyát - írja közleményében az Ügyészség.

A 18 éves vádlott bátonyterenyei ingatlanának udvarára tavaly június közepén egy nap alatt többször is betévedt egy féléves kölyökkutya, amelyet a férfi az utolsó alkalommal a hátsó lábainál fogva nagy erővel áthajított a kapun.

A kutya a ház előtti betonútra csapódott, és jobb hátsó lábán combcsonttörést szenvedett.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a fiatalember ellen állatkínzás bűntette miatt emelt vádat.

A 18. életévét az elkövetéskor épp csak betöltő fiú beismerte tettét. A Salgótarjáni Járásbíróság az ügyészi indítványnak megfelelően nyolc hónap, végrehajtásában egy évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a vádlottat, és kötelezte az eljárás során felmerült 30.700 Ft bűnügyi költség megfizetésére is.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Kilenc napig fogva tartották és verték lakótársukat, hogy megszerezzék a 8 milliós örökségét

A zsarolók végül közel 6 millió forinthoz jutottak hozzá, de már elkapták őket a rendőrök.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Elfogtak egy párt Budapesten, akik kilenc napig fogva tartotották két lakótársukat a közös albérletükben, miután egy kihallgatott beszélgetésből megtudták, hogy egyiküknek nyolcmilliós öröksége van - közölte a rendőrség a police.hu oldalon.

Még tavaly decemberben zárták be a két férfit az albérletbe, többször bántalmazták és gáz- és riasztófegyverrel, kalapáccsal és baltával fenyegették őket, hogy megszerezzék az örökséget. Végül közel 6 millió forinthoz jutottak hozzá.

A kispesti rendőrök január 7-én délután a XVIII. kerületben fogták el a 26 éves K. Sándort és barátnőjét, a 23 éves H. Máriát, akiket zsarolás és személyi szabadság megsértése miatt hallgattak ki gyanúsítottként, majd őrizetbe is vették őket. A bíróság január 10-én rendelte el letartóztatásukat.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Kizuhant a tizedikről egy 23 éves lány, de túlélte, most intenzíven ápolják

A lány nagyjából 30 métert zuhant, egy fa lombjára érkezett először.
A címkép illusztráció: Unsplash/Ben Allan - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Kizuhant egy szegedi panelház 10. emeleti ablakából egy 23 éves nő Szegeden - írja a Bors. A lány csodával határos módon túlélte a zuhanást, jelenleg intenzív osztályon ápolják.

A lap információi szerint a lány nemrég költözött el a szüleitől, boldog volt, amikor sikerült albérletet találnia és úgy tűnt, egyedül is megállja a helyét az életben.

Szerdán eddig tisztázatlan körülmények között zuhant a mélybe az ablakpárkányról. A 10. emeletről nagyjából harminc métert esett, ám szerencséjére egy fa lombjára érkezett először, ami okozott sérüléseket, de egyben lassította is a zuhanást

- jegyzi meg a Bors.

A lapnak az egyik szemtanú az mondta:

"éppen a szobámban voltam, amikor hallottam egy tompa puffanást. Ijesztő látvány volt a fiatal lány a földön fekve. Szerencsére a mentők hamar a helyszínre érkeztek, és stabilizálták az állapotát".

A Bors a családhoz közel álló forrásból úgy értesült, hogy a lány még kórházban fekszik.

hirdetés

"Szerencsére az orvosoknak sikerült stabilizálniuk D. állapotát. Több súlyos sérülést is szenvedett. A családját természetesen megviselték a történtek, főleg, mivel a koronavírus-járvány miatt most még bemenni sem tudnak hozzá a kórházba, mert látogatási tilalom van" - nyilatkozta a neve elhallgatását kérő ismerős, aki nem tudja pontosan, hogy mennyire súlyosak a lány sérülései.

"Annyit tudok, hogy életben van, és különböző vizsgálatokat végeznek rajta"

- tette hozzá.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Borsnak azt mondta: az esettel kapcsolat­ban nem merült fel olyan körülmény, amely miatt eljárást indítottak volna.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: