Félrekezelték a kórházban a magyar vállalkozót, lítiummérgezést kapott, zombiként tért haza

Újra kellett tanulnia írni, olvasni és számolni. 130 millióra perlik a kórházat.

Link másolása

Egykor sikeres autókereskedést működtetett, segítette élsportoló fiai karrierjét, szerető családban élt Piukovics Mirkó, aki lítiummérgezést kapott az orvosa által felírt pszichiátriai szertől – írja a Blikk.

A lapnak a férfi felesége elmondta:

„A munkája miatt gyakran vezetett éjszaka, amikor a kocsikat vitte külföldre, ezért nem pihent eleget. Zaklatottság és alvászavar miatt ment be 2013-ban a bajai kórházba, ahol agysorvadást, hangulatzavart, szorongást és bipoláris zavart állapítottak meg nála, ezért teletömték egy lítiumtartalmú gyógyszerrel. Ettől egyre furcsábban kezdett viselkedni, mi pedig elkezdtük kongatni a vészharangot.”

A férfi egy idő után jelezte, hogy leállna a gyógyszerrel, aminek a szedését abba is hagyta, de durva elvonási tünetek jelentkeztek nála, ezért inkább újra bevonult a kórházba. Miután újra kiengedték, vérnyomáscsökkéntő gyógyszert is felírtak neki az előző mellé, ami – mint később kiderült – a többszörösére fokozza a lítium koncentrációját együttes szedés esetén.

„Leállt a veséje, a légzése, és rángógörcsöt kapott. Ha akkor rögtön csináltak volna egy dialízist, vettek volna tőle vért és kimosták volna a mérget, megúszhatta volna, de helyette kényszerzubbonyba került és teletömték nyugtatóval. A lítiummérgezés után egy olyan embert engedtek ki, aki csak négykézláb tudott közlekedni, beszédképtelen volt, csak artikulálatlanul ordított, és ha levest adtunk neki, kifolyt az orrán. Olyan egyensúlyzavara volt, hogy inkább a földön aludtunk két éven át egy matracon, mert még az ágyról is leesett. Volt, hogy elfelejtett levegőt venni, és az előző négy év is törlődött az emlékezetéből”

– mondta Piukovicsné Mamuzsits Erika.

Egy évvel később került egy fővárosi rehabilitációs intézetbe, ott derült ki, hogy korábban félrediagnosztizálhatták, ugyanis se bipoláris zavart, se depressziót, se agysorvadást nem állapítottak meg nála.

2018-ban feljelentést tettek a kórház ellen.

A Bajai Járásbíróság 2021. augusztus 9-én a férfi kezelőorvosát foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt 300 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte, és kötelezték a 735 ezres bűnügyi költség megfizetésére is.

Az ítélet szerint az orvos

„elmulasztotta a sértett lítiumszintjének legalább egy hónapig tartó, hetenkénti ellenőrzését. Ezzel elkerülhető lett volna, hogy egy hónappal később a lítiumkoncentráció megközelítse a toxikus szintet. A lítium ellenőrzésének hiánya ok-okozati összefüggésben áll a bekövetkezett lítiummérgezéssel. A kellő időben alkalmazott vérszintmérés és az eredmények időben történő értékelése, majd a beavatkozás megakadályozhatta volna a lítiummérgezést.”

„Súlyos, maradandó egészségkárosodást szenvedett, minden nap a túlélésre játszunk! Jelenleg minden nap állapotfenntartó tornát kell végeznie, mert félő, hogy lebénul. Amikor fáradt, teljesen érthetetlen a beszéde, de írni, olvasni, számolni már újra megtanult. Az izomfeszülés és reflexkiesés a nyelőrendszerét is érinti, amitől félő, hogy evés közben megfullad. Most már mindent megért, de ez egy nagyon hosszú folyamat eredménye. A legkisebb gyerekünk ötödik osztályba megy, 10 éves, nekünk őt még fel kell nevelnünk” – mondta a lapnak Piukovicsné.

A család idén februárban polgári pert indított a kórház ellen, az első tárgyalás várhatóan októberben lesz.

„Nagyságrendileg 130 millió forintos összegre adtuk be a keresetet, ami valamelyest segítene számukra, de a régi, boldog életüket már semmi nem adhatja vissza” – fűzte hozzá a család jogi képviselője, Dr. Litresits András.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Lelőtték a 15 éves lányt a kaliforniai rendőrök, aki segítségért futott hozzájuk, miután apja elrabolta őt
Az apa a lány anyját is megölte, majd tűzharcba kezdett a rendőrökkel. A kamasz menekülni akart, de ő sem élte túl.

Link másolása

A kaliforniai Victorville-ben életét vesztette egy rendőrségi üldözés közben egy tinédzser lány és apja, aki elrabolta saját gyerekét - írja az NBC Los Angeles.

Hétfőn jelentette a helyi hatóság, hogy egy tizenöt éves lányt elrabolt az apja, Anthony Graziano, aki egy általános iskola közelében lelőtte a gyerek anyját is. A férfi onnan menekült el a lánnyal, akit végül egy lakossági bejelentés alapján találtak meg.

A beszámoló szerint a 45 éves Graziano autóból lőtt rá a rendőrökre, majd tűzharc alakult ki. Ekkor szállt ki az autóból az apja által elrabolt 15 éves lány, aki a rendőrök felé kezdett szaladni, de közben lelőtték.

A lányt kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A sheriffhivatal elmondta, hogy a 15 éves lány „taktikai mellényt” viselt, ezért lőtték le a rendőrök.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
KÉK HÍREK
5 magyar is felkerült Európa legkeresettebb bűnözőinek listájára
A drogkereskedők felkutatásához most a lakosság segítségét kérik a hatóságok.
Címlap: police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Öt magyar férfi is felkerült az Europol Most Wanted körözötti listájára. Korábban arra nem volt példa, hogy Magyarországról egyszerre öt körözött szerepeljen a legkeresetteb bűnözők listán – írja a Police.hu.

Idén az Európai Unió tagállamaiból több mint ötven elfogatóparanccsal körözött személy profilja került fel a Most Wanted oldalra. Ezek között olyan keresett személyek szerepelnek, akiket kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus, illetve emberölés miatt köröznek.

Erre a listára került fel öt olyan férfi, akiket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály debreceni osztálya már évek óta keres.

- írja a rendőrség az oldalán.

A magyar bűnszervezethez köthető nyomozás még 2020-ban indult. Ennek során 2021 tavaszára sikerült azonosítani a debreceni nyomozóknak két olyan bűnszervezetet, melyek egymással párhuzamosan folytatták drogterjesztő tevékenységüket. Az egyik csapat Bács-Kiskun megyében, Kecskeméten és Kecelen működött. A tagjai mind a marihuána termesztésével, feldolgozásával és a terjesztésével is foglalkoztak. Részint ők látták el kábítószerrel a másik csapatot, akik pedig Hajdú-Bihar megyében bonyolították titkos drogüzleteiket.

A Bács-Kiskun megyei high-tech technológiával kialakított csarnokot üzemeltető bűnbanda hét tagját sikerült azonosítani a KR NNI debreceni nyomozóinak, s kettőt közülük el is fogtak. Öt személy ellen pedig belföldi, európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

A Ledöntheted őket - #GameOver szlogenű akció keretén belül a bűnszervezetek felfedése érdekében akár név nélkül, egy tippel is lehet segíteni az Europol munkáját.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Videón, ahogy megbilincselnek egy férfit, aki megtagadja a rendőri igazoltatást az „UCC törvényekre” hivatkozva
Arra hivatkozott, hogy ő ember, nem személy, a rendőrség pedig egy Amerikában bejegyzett cég, ezért nem tudja odaadni az iratait. Nem vált be.

Link másolása

Szombat este próbáltak igazoltatni egy személyautót vezető férfit Balatonszemesen, aki azonban ellenállt az intézkedésnek, többszöri felszólításra sem adta át az okmányait.

A férfi - aki együtt utazott egy nővel, aki szintén nem igazolta magát - az úgynevezett, homályosan megfogalmazható "UCC törvényekre" hivatkozott, vagyis többek között arra, hogy ő ember, és nem személy, a rendőrségnek pedig nincs jogalapja ezt tenni vele, a magyar hatóság ugyanis egy "Amerikában bejegyzett cég".

Az intézkedésnél kint lévő két rendőr végül erősítést kért, megbilincselték és a Siófoki Rendőrkapitányságra vitték az intézkedésnek ellenálló férfit.

A férfi maga töltötte fel Youtube-ra a jelenetsorról készült felvételt.

A videót a Zsaruellátó is megosztotta, azt írták: "Gratulálunk a járőrpárnak, a szakszerű, jogszerű, és arányos intézkedéshez! Hivatalos személy elleni erőszak is megvalósult. Le a kalappal előttetek Kékek! Köszönjük a munkátokat!"


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÉK HÍREK
Eltűnt egy 30 éves brit nő Budapesten
Bartram Christina Francest nagy erőkkel keresi a rendőrség.
Fotó: Police.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága nagy erőkkel keresi Bartram Christina Frances brit állampolgárt, aki jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik — közölte a Rendőrség honlapja.

A 30 éves nő 2022. szeptember 28-án a hajnali órákban a VII. kerületből távozott ismeretlen helyre.

Bartram Christina Frances körülbelül 165 centiméter magas, átlagos testalkatú. Barna haja hosszú, göndör, a szeme kék. Bal szeme mellett piercinget hord, jobb csuklója és bal alkarja tetovált. Eltűnésekor sárga tornacipőt, fekete mintás hosszú zoknit, hálós harisnyát, fekete, csípőig érő kabátot, sárgás-zöld pólót és rózsaszín, szőrös kalapot viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a 30 éves nő tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk