hirdetés

KÉK HÍREK

A Pa-Dö-Dő egyik tagját is be akarták szervezni a III/III-as ügynöknek

Lang Györgyit a 80-as években azzal próbálták együttműködésre bírni, hogy így visszakaphatja korábban bevont jogosítványát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. november 08.

hirdetés

A hírhedt III/III-as ügyosztály a rendszerváltás előtt az állambiztonsági szolgálat belső elhárítással foglalkozó csoportja volt. Ám ahelyett, hogy az alapvető nemzetbiztonsági feladatokat látta volna el, inkább a kommunista diktatúra elnyomógépezetének részeként igyekezett minden belső szervezkedést megfigyelni. A társadalom totális ellenőrzésébe beletartozott a rendkívül népes besúgóhálózat kiépítése: akkoriban a gyáraktól a az egyetemekig mindenütt voltak beépített emberek.

Természetesen a művészvilág sem volt kivétel, és bár a 80-as években - főleg a második felében - a diktatúra fokozatosan puhulni kezdett, még ekkor is voltak próbálkozások újabb emberek beszervezésére. Ez történt Lang Györgyivel is, akinek akkoriban egy közlekedési kihágás miatt bevonták a jogsiját.

Ezek után egy bemutató után, a banketten "odasündörgött" hozzá egy férfi, és megkérdezte tőle, hogy szeretné-e visszakapni a jogosítványát. Az énekesnő - aki akkoriban inkább színésznőként dolgozott - természetesen azonnal rávágta, hogy persze.

Erre a titokzatos férfi azt mondta, hogy holnap ott lesz a jogosítványát a portán, "csak majd találkoznunk kell még".

Lang Györgyi rákérdezett, hogy miért kell találkozniuk, mivel nem értette, hogy a férfi mire akar kilyukadni. A férfi megmagyarázta, hogy a színésznő időnként majd menjen be hozzájuk, és meséljen róla, hogy "ki mit mondott". De Györgyinek még ekkor sem esett le a tantusz.

hirdetés

"Nem tudtak beszervezni. De nem azért, mert akkora ellenálló vagy annyira okos voltam, hogy ezt kijátszottam, hanem mert nem fogtam fel, hogy be akarnak szervezni"

– mesélte nevetve a Pa-Dö-Dő tagja a Borsnak.

Így aztán sosem ment be "mesélni", ezért aztán szerinte "látták, hogy nem vagyok normális", így hát a jogosítványát simán visszakapta.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk