HÍREK

Zacher: Drámai, amikor egy kórteremben szinte mindenki a gyerekem lehetne


Link másolása

Arról is beszélt, hogy az is nagyon komoly pszichés megterhelést jelent a kórházi dolgozóknak, amikor közölniük kell a hozzátartozókkal, jöjjenek be és búcsúzzanak el beteg családtagjuktól, mert már nem lehet megmenteni őt. Ez persze mindennapos az egészségügyben, de ilyen sok haláleset mellett „úgy érzik magukat, mintha minden egyes nap tömegbaleset történne(...) Megszokni nem lehet, belefásulni pedig nem szabad” - fogalmazott.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a kórházakban a tervezett ellátások gyakorlatilag megszűntek, már csak az akut sebészeti, traumatológiai, urulógiai stb. ellátások működnek, mert a koronavírusos betegek ellátásán kívül mással most nem nagyon tudnak foglalkozni.

Mint mondta, a sürgősségi osztályokon is megnőtt a forgalom, kedden csak nappal (reggel 7-től este 7-ig) 44 beteg fordult meg a hatvani kórház sürgősségijén, ami azért jelentős szám, mert ez egy városi kórház, nem egy megyei centrum. A 44 embernek ráadásul a kétharmada volt covid-gyanús vagy igazolt fertőzött.

Zacher reméli, hogy idén mindenki a legszűkebb családi körben ünnepli a húsvétot, mert ez most "nagyon másról szól, mint a békeidők boldog húsvétja".

Arra kért mindenkit, hogy ne utazzon, ne menjen rokonlátogatásra, tartsa be a járványügyi szabályokat és kérje az oltást, mert csak így vethetünk véget ennek a nagyon súlyos helyzetnek.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
Gyereksebész: „Fejem, mikor tegnap délután megtudtam, hogy egyedül maradtunk Észak- és Közép-Magyarország területére”
Kőnig Róbert bejegyzése szerint 24 óra alatt 163 gyereket kellett ellátniuk. Nem mindegyik szülő viselte jól, hogy többet kellett várniuk.

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
Novák Katalin a Budaházy-ügyről: „Azok, akik most végrehajtási kegyelmet kaptak, nem vettek részt olyan cselekményben, amelyben akár egyetlen személy is megsérült volna”
A köztársasági elnök a kegyelem ellenére nem gondolja, hogy Budaházy György hős vagy ártatlan lenne. Állítása szerint a Vatikánban tudtak arról, hogy a pápalátogatásra hivatkozva részesítette kegyelemben Budaházyékat.

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Áron alul vinné a MÁV az egyedülálló anyuka házát a Budapest-Belgrád vasútvonal miatt
Egy szakértő szerint jóval kevesebbet kínálnak az „útban lévő” ingatlanért, mint amennyit az piaci alapon érne. Szilviának és 14 éves lányának 40 napja maradt, hogy elhagyják az ingatlant.

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Fotókon a pedagógusnapi tüntetés: „Most a pedagógus lett az új Brüsszel”
A tanárok az év többi napján is ugyanolyan fontosak, mint ma – hangzott el a megmozdulás végén.

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk