/hirek/tuzgombot-filmeztek-le-a-hetfoi-viharban-kaposvaron/
hirdetés

HÍREK

Tűzgömböt filmeztek le a hétfői viharban Kaposváron

A videón jól látszik, hogy a környezete hatalmas lánggal égett.
hirdetés

A hétfői vihar számos településen okozott komoly károkat. Ám akadt látványosság is, egy viharvadász tűzgömböt filmezett le Kaposváron. Az RTL Híradónak elmesélte, hogy este az eget nézte, mikor meglátta, hogy egy villámcsapás után furcsán, narancsosan izzik valami. Azonnal autóba ült, majd meglátta, hogy egy fa és egy vasúti vezeték ég.

"Tűzgömb volt, mert brutálisan égett. Nem csak a fa égett, hanem az egész vezeték lángolt, meg mellette a villanyvezeték is. Mentem-mentem és egyszer csak egy hatalmas robbanás és csattanás kíséretében felrobbant az egész vezeték"

- mesélte.

A katasztrófavédelem szerint a fa elhasadt, majd leszakította a vasúti felsővezetéket. Ez okozta a ritka fényjelenséget.

VIDEÓ: Kacs Dávid felvételén a tűzgömb

hirdetés

Security Check Required

null

A heves viharok és a villámcsapások máshol is sok gondot okoztak. Miskolcon a remizbe csapott villám, ezért ritkábban jártak a villamosok. A járműjavítóban is elment az áram és az itt álló villamosok is meghibásodtak.

Ásotthalomon egy ház égett le egy villámtól. A férfi elmondta, hogy hajnali ötkor már talpon volt, munkába készült, amikor a durranást hallotta. Mikor kiment, látta, hogy ég a ház.

Budapesten több, mint 100 helyre hívták a tűzoltókat, mert a vihar a legtöbb helyen fákat csavart ki, faágakat szakított le. Volt ahol tetőket, máshol autókat rongáltak meg a fák. Vagy a közlekedést nehezítették az útra zuhanó ágak.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolójahirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk