hirdetés

HÍREK

Szakszervezet: komoly bérfeszültséget fog okozni a meghirdetett orvosbér-emelés

Ezért a szakdolgozók és a többi közfinanszírozott egészségügyi dolgozó részére 2021 elején az orvosok béremelésével arányos béremelést kérnek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 04.

hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, Szombaton jelentette be Orbán Viktor, hogy áttörő erejű béremelést kapnak az orvosok, erről egyeztek meg a Magyar Orvosi Kamara (MOK) delegációjával.

A hírre a Független Egészségügyi Szakszervezet a közösségi oldalán reagált. Mint írják:

"„Az orvosoktól és az ápolónőktől is emberfeletti munkára lesz szükség ahhoz, hogy minden megfertőződött embert meg tudjunk gyógyítani, és a megfelelő ellátást biztosítsuk a számukra" – nyilatkozta Orbán Viktor Miniszterelnök.

A Független Egészségügyi Szakszervezet üdvözli az orvosok és az egészségügyi dolgozók munkáját elismerő szavakat, és az orvosokat érintő béremelési intézkedéseket.

hirdetés

A meghirdetett orvosbér emelés azonban - ha az nem jár együtt a többi egészségügyi dolgozó bérrendezésével - komoly bérfeszültséget generál, mert sokan csak jóval mérsékeltebb, vagy semmilyen béremelést nem kaptak, illetve fognak kapni,

ha kapnak, és továbbra is rendkívül alacsony bérekért végzik - még a beígért béremeléseket is figyelembe véve - megfeszítő munkájukat.

Ezért kérjük, hogy a szakdolgozók és a többi közfinanszírozott egészségügyi dolgozó részére 2021 elején az orvosok béremelésével arányos béremelésre kerüljön sor. A szakdolgozók hiánya ma már feszítőbb, mint az orvosoké.

Tudományos kutatások igazolják, hogy a halálozási ráták a legszorosabb kapcsolatot az őket ápoló szakdolgozók hiányával mutatják, különösen igaz ez az intenzív ellátásban. Ha az egy betegre jutó ápoló létszám kisebb, mint 2,5, azzal arányosan nő a halálozások száma. Ennek különösen nagy jelentősége van, most a járvány idején.

Lapozz a továbbiakért:
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk