/hirek/pet-palack-szorult-egy-roka-fejere-az-allat-majdnem-elpusztult-miatta/
hirdetés

HÍREK

PET-palack szorult egy róka fejére - az állat majdnem elpusztult miatta

A rókát a Civil Debreceni Állatmentők találták meg, akik azonnal állatorvoshoz vitték, így sikerült megmenteni az életét.
hirdetés

Hazánkban elterjedt szokás télen élelmet kirakni az itt maradt madaraknak különböző fára aggatott etetőkbe, aminek gyakori formája a félbe vágott PET-palack. A tavasz beköszöntével azonban ezek nemcsak a természet összképét csúfítják el, hanem sokszor veszélyt jelentenek az állatokra.

A Civil Debreceni Állatmentők csoport a Facebook-oldalán osztottak meg egy fotót egy sérült rókáról, aminek a fejére szorult egy ilyen madáretetőnek szánt PET-palack. Az állatra véletlenül bukkantak rá.

A róka csak a szerencséjének köszönhette, hogy jókor járt jó helyen, így pont az állatmentők találták meg. Egy kis kergetőzés után végül sikerült befogni az állatot és azonnal állatorvoshoz vitték.

Csige Alexandra, a Civil Debreceni Állatmentők önkéntese a Hulladékvadásznak mondta el, hogy elég régóta szenvedhetett már az állat a fején a PET-palackkal, ugyanis a fülét már a nyüvek rágták a műanyag által okozott sebeknél.

Egy állatorvos ellátta a rókát, levették a palackot, eltávolították a nyüveket, és kezelték a sebeit. Úgy néz ki túlélte a gyötrelmeket, azonban más esetben, ha nem kerül megfelelő kezekbe, akkor fájdalmas és hosszú halál várt volna rá.

hirdetés

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk