HÍREK

„Orbán olyan őrült, mint Putyin, ezt gondolják az ukránok” – mondta Melitopol polgármestere

A háború elején fényes nappal rabolták el, majd fogolycserével kiszabadították. Szerinte az oroszpárti politika nemcsak Orbán Viktor, hanem az egész magyar nemzet felelőssége.

Link másolása

Fedorovot a háború elején elrabolták az oroszok, ezt még egy köztéri kamera is felvette. Egy hétig volt rab, és bár őt nem bántalmazták, mások kínzását hallotta. Fogolycsere keretében engedték el, kilenc orosz katonát adtak érte. Azóta nagyrészt külföldön tartózkodik, és Ukrajna támogatásáról próbálja meggyőzni a közvéleményt.

Az interjúban többek között arról is beszélt, hogy a városa továbbra sem biztonságos, nincs ott semmilyen szolgáltatás, a gyógyszertárak bezártak, az orvosok elmenekültek. Melitopol azóta az elfoglalt ukrán területek partizánközpontja lett.

"Az ellenállást nem lehet nyíltan vállalni, de meg lehet csinálni. Nagyon sok melitopoli állampolgár működik partizánként, jó kapcsolatuk van a hatóságokkal"

– mondta.

Arról is kérdezték, hogy szerinte segítenek-e Ukrajnának a szankciók, amiről Magyarországon vita van. "Ha Magyarországon háború törne ki, minden politikai kérdést félretennének. Ha Putyin bevonulna Magyarországra, és fel akarná önöket szabadítani valamilyen probléma alól, amellyel valójában nem is küzdöttek, félretennék az összes politikai vitájukat. Putyin egy terrorista. Mit lehet csinálni egy terroristával? Izolálni. Fegyverekkel, szankciókkal, kapcsolatokkal. Végső soron pedig meg kell büntetni. Minden fellépés fontos, a turistavízumok elvétele is, ezt Magyarországnak is meg kell tennie" – válaszolta.

"Azt gondolják az ukránok, hogy Orbán olyan őrült, mint Putyin. Ez az igazság. Ha megkérdezi az ukránokat Orbánról, ezt fogják mondani. A második világháború fasizmusa és a mostani oroszizmus ugyanaz – számomra felfoghatatlan, hogy a magyarok ezt nem értik"

– fejtette ki.

Szerinte az oroszpárti politika nemcsak Orbán Viktor felelőssége, hanem az egész magyar nemzeté, mivel ők választották meg a kormányzó pártot.

A díj átvétele előtt mondott beszédében azt is leszögezte, hogy a Nyugatnak el kellene döntenie, mit is tekintenének Ukrajna győzelmének.

"Száz különböző válasz van erre. Az én kérdésem is ez az európai tisztviselőkhöz. Felszabadítani Ukrajna teljes területét? De ez nem elég. Megbüntetni Oroszországot az agresszióért? Ez sem elég. Kárpótlás? Nem elég. Oroszország alkotmányában most le van írva, hogy a város, aminek a polgármestere vagyok, Oroszország része. Hogyan lehet ezt elrendezni? Le kell írnunk formálisan, aláírva, hogy mit akarunk pontosan Ukrajnától, miben tudnak segíteni, mit kell elérnünk" – mondta.

Kapcsolódó
„Oroszország a nagy lehetőségek hazája” – mondta Putyin állítólagos szeretője
Alina Kabajeva legutóbb szeptemberben jelent meg a nyilvánosság előtt.
", type: "GET", success: function(response) { $("#galleryContent-0").html(response); }, error: function(xhr, status, error) { console.error("Hiba történt: " + error); } }); });
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


HÍREK
Gyereksebész: „Fejem, mikor tegnap délután megtudtam, hogy egyedül maradtunk Észak- és Közép-Magyarország területére”
Kőnig Róbert bejegyzése szerint 24 óra alatt 163 gyereket kellett ellátniuk. Nem mindegyik szülő viselte jól, hogy többet kellett várniuk.

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
Novák Katalin a Budaházy-ügyről: „Azok, akik most végrehajtási kegyelmet kaptak, nem vettek részt olyan cselekményben, amelyben akár egyetlen személy is megsérült volna”
A köztársasági elnök a kegyelem ellenére nem gondolja, hogy Budaházy György hős vagy ártatlan lenne. Állítása szerint a Vatikánban tudtak arról, hogy a pápalátogatásra hivatkozva részesítette kegyelemben Budaházyékat.

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Áron alul vinné a MÁV az egyedülálló anyuka házát a Budapest-Belgrád vasútvonal miatt
Egy szakértő szerint jóval kevesebbet kínálnak az „útban lévő” ingatlanért, mint amennyit az piaci alapon érne. Szilviának és 14 éves lányának 40 napja maradt, hogy elhagyják az ingatlant.

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Fotókon a pedagógusnapi tüntetés: „Most a pedagógus lett az új Brüsszel”
A tanárok az év többi napján is ugyanolyan fontosak, mint ma – hangzott el a megmozdulás végén.

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk