hirdetés

HÍREK

Már most közel 500 iskola kérte iskolaőr kirendelését

Holott az iskolaőrség felállításáról várhatóan most pénteken szavaz az Országgyűlés.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. július 03.

hirdetés

A tankerületi fenntartású iskolák közül 288, a szakképző intézmények közül pedig 204 kérte, hogy rendeljenek ki hozzájuk iskolaőrt szeptembertől – értesült a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint

Budapesten 23 iskola szeretne iskolaőrt, Győr-Moson-Sopron megyében 19, Szabolcsban 18, Hajdú-Biharban pedig 16. A legkevesebb igény Heves és Vas megyékből érkezett: ezekben a térségekben csak három-három igazgató gondolja úgy, hogy külső segítséget vetne be az erőszak ellen.

Az iskolaőrség felállításáról várhatóan pénteken szavaz az Országgyűlés.

Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy elsősorban volt rendőrökre számítanak, de nem lesz kötelező a rendőri előképzettség az iskolaőri munka betöltéséhez. Az iskolaőrök még a tanévkezdés előtt, augusztusban részt vesznek egy többhetes pedagógiai-pszichológiai, valamint rendészeti képzésen, majd vizsgán kell bizonyítaniuk az alkalmasságukat.

hirdetés

Az iskolaőrök a rendőrség állományába tartoznak majd és teljes munkaidőben dolgoznak. Csak rendbontás esetén avatkozhatnak közbe, de akár erőszakos szülőkkel szemben is felléphetnek. Használhatnak gázsprayt, gumibotot és bilincset is, de lőfegyverük nem lehet.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk