/hirek/a-tv2-is-forgatott-az-onkologiai-intezetben-szerintuk-vilagszinvonaluak-a-korulmenyek/
hirdetés

HÍREK

A TV2 is forgatott az Onkológiai Intézetben: szerintük világszínvonalúak a körülmények

A Tények riportjából kiderül: modern berendezésekkel, nyugat-európai körülmények között zajlanak a kezelések.
hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, órákat kell várniuk a rákos betegeknek az Országos Onkológiai Intézetben, hogy bejussanak a váróterembe, amit reggel hétig még takarítanak.

Az első betegek már hajnali fél ötkor érkeztek szerdán, azok, akik rendszeresen járnak kezelésekre, pedig már saját sorszámot osztogatnak.

Miután bejutnak a váróba reggel hétkor, ezek alapján állnak sorba, hogy bejelentkezzenek az orvosokhoz, vagy átvegyék a leleteiket, amiből megtudják, hogy milyen kezelést kell kapniuk. Majd gyakran újabb több órás várakozás kezdődik.

Az RTL Híradó szerint

van olyan beteg, aki két és fél órán át áll a lépcsőházban, hogy bejusson a váróterembe, majd újabb órákat tölt a váróban a kemoterápiás kezelés előtt.

hirdetés

A csatornának nyilatkozott is egy nő, aki rendszeresen jár az intézetbe. Azt mesélte, sokszor csak a földre tud leülni, ott kell hosszasan várakoznia. Szerinte az orvosok és a nővérek mindent megtesznek értük, de a körülmények borzasztóak. A nő azt is elmondta, hogy elvileg van előzetes időpont egyeztetés, de szerinte az a gyakorlatban nem működik. Azt mondja,

volt olyan eset is, hogy reggel 10 órára volt időpontja, de csak délután 3 órakor került sorra.

Az Onkológiai Intézet közleményben reagált az ügyre. Azt írták, minden beteget tájékoztatnak, hogy a betegellátás fél nyolckor kezdődik, a várótermeket pedig hét órakor nyitják, ezért szerintük értelmetlen órákkal előbb érkezni és ez nem róható fel az intézménynek.

Az ombudsman azonban hivatalból vizsgálatot indított az Onkológiai Intézetben tapasztalható állapotok miatt.

Most a TV2 is helyszíni riportot készített az intézetről, amelyben teljesen más képet festenek a körülményekről. A csatorna szerint

világszínvonalú a fejlettség, mert folyamatosan korszerűsítik a berendezéseket több milliárd forintból, a kezelések pedig a legmodernebb eszközökkel, nyugat-európai körülmények között zajlanak.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk