RÓKALAND

Hamburger, rozé, napfény: a tavasz legjobb gasztroprogramjai

Itt a lista, milyen programokra érdemes benevezned, ha minőségi ételekre és italokra vágysz.

Link másolása

Szerintem nincs olyan ember, aki a havas, didergős tél után ne örülne a tavasznak. Minden évszaknak megvan a maga bája, de ilyenkor szabályosan fellélegzünk, és rohanunk ki a szabadba, vagy éppen csak a szomszédba, és keressük az új élményeket, ízeket.

Tavasszal beindul a nyüzsgő szezon, és a gasztronómia szerelmesei is millió lehetőség közül választhatnak. Néha talán már kicsit sok is a jóból, és nehezen tudunk dönteni, hogy miért érdemes a belvárosig, vagy a Balatonig zarándokolni.

Van annyi tapasztalatszerzéssel töltött év, és annyi gasztroesemény a hátam mögött, hogy nyugodt szívvel állíthassak nektek össze egy olyan listát, amiben jó eséllyel nem fogtok csalódni.

Lesz itt boros, édes, szabadtéri és többnapos. Minden, ami jelenleg kihagyhatatlannak tűnik a tavaszból.

A címekre és linkekre kattintva bővebben is olvashattok a rendezvényekről, én csak az érdeklődést kelteném fel, ha szabad.

Szabad?

I. Kézműves GasztroWorkshop Fesztivál

Mikor?

március 15–március 17.

Hol?

Tállya

Miért?

Tokaj-Hegyalja helyi termelői, kézműves mesterei, manufaktúrái és gasztronómiai szereplői egy helyen. Csak jó lehet!28166349_2143019615713156_551994388310124839_n

Nagy balatoni pezsgő & gyöngyöző teszt 2018.

Mikor?

március 16.

Hol?

BL YachtClub Balatonlelle

Miért?

Isteni pezsgők a tavaszi Balatonnál. Mert ez a tó ilyenkor is csodálatos.27972777_1322269457919438_6111849484276434441_n

DJ a szőlőben II Lazulás

Mikor?

március 17.

április 14.

Hol?

Homola Borterasz, Paloznak

Miért?

Ha eddig csak a tájat csodáltad a szőlőben, itt az alakalom, hogy egy kicsit hangosabb programba is belekóstolj.28467621_1821324387901496_6106670087179136823_n

Macaron Nap 2018.

Mikor?

március 20.

Hol?

Tesla Budapest

Miért?

Ez az édesség simán érdemel egy napot. Kóstolj különleges ízeket!

https://www.macaronnap.hu29026176_1687094991336034_588881540025417728_n

DiVino Gozsdu & Junibor Organic Special

Mikor?

március 21.

Hol?

DiVino Gozsdu

Miért?

A Juniborászok mindig meglepnek minket különleges tételeikkel. Ez most sem lesz másképpen!28575918_10156372753814171_2900661694862534273_n

Tokaji Március Nagykóstoló

Mikor?

március 24.

Hol?

Corinthia Hotel Budapest

Miért?

Csakis a legjobb tokaji borokat kóstolhatod kora délutántól késő estig. Páratlan élmény!

http://tokajimarcius.hu28379069_1619210634829491_3101490245376046159_n

Medvehagyma túra és holland sajtműhely a Vylyan Teraszon

Mikor?

március 24.

Hol?

Vylyan Pincészet, Kisharsány

Miért?

A medvehagyma csodás növény. A Vylyan Teraszon borozni pedig igazi tavaszi program.28378223_1851128184931320_538144795581366781_n

VinCE Budapest Wine Show 2018

Mikor?

április 5–április 7.

Hol?

Várkert Bazár

Miért?

Sokféle bor és pezsgő több napon keresztül. A legjobb hely a felfedezésre.

https://vincebudapest.hu27973725_10155994084688213_7369048853700885635_n

Budafoki Pincejárat

Mikor?

április 7.

Hol?

Budafok

Miért?

Belvárosból induló buszok. Budafoki nyitott pincék. Kevesen ismerjük a titkukat, pedig több szombatot is megérnek.

http://pincejarat.hu19059889_459684154385900_6170580188342633824_n

Badacsony New Yorkban 2018.

Mikor?

április 14.

Hol?

Boscolo Budapest

Miért?

A Boscolo falai között bort kóstolni nem fogsz minden nap. Ne hagyd ki ezt a lehetőséget!28279626_1603332786424371_1856199844038680992_n

Tavaszi Etyeki Piknik

Mikor?

április 14–április 15.

Hol?

Újhegyi Utca, Etyek

Miért?

A legjobb alkalom, hogy belekóstolj az etyeki hangulatba!

http://etyekipiknik.hu26805475_1807567245984375_8605368327676815493_n

Hú!SVÉT+SWEET 2018

Mikor?

április 14–április 15.

Hol?

Palkonya

Miért?

Minőségi gasztronómiát űző vidéki éttermek egy helyen, egy időben.

http://www.svet.hu29066943_1620603158022847_8393560591213527040_n

Kékfrankos Április Nagykóstoló

Mikor?

április 21.

Hol?

Danubius Hotel Gellért

Miért?

Ha a kékfrankos rabja vagy, ez a te napod!

http://kekfrankosaprilis.hu24301443_1695348763850243_4633343603194713257_n

St.Andrea Gourmet Séta 2018

Mikor?

április 21.

Hol?

St. Andrea Borászat, Egerszalók

Miért?

Csodás környék, csodás ételek, csodás borok. A tökéletes vidéki kirándulás.26229794_1755209724529993_667698825202275785_n

Gastro-Hack hétvége a teraszon! - Füst, hús és persze bor

Mikor?

április 28–április 30.

Hol?

Pláne Badacsony borterasz

Miért?

Laza srácok, durva húsok, na meg a bor! Nem kell több!26991699_1642020969224640_2729406286012586624_n

VII. Food Truck Show Budapest

Mikor?

május 4–május 6.

Hol?

Kincsem Park - Nemzeti Lóverseny

Miért?

Két hamburger között egyet fogadhatsz is. Ez azért elég egyedi élmény.

https://kincsempark.hu28379028_1611455055610176_3316093686151006901_n

Rosalia Fesztivál

Mikor?

május 11–13.

Hol?

Városliget

Miért?

Ki szereti a rozét? Egy tavaszi délutánhoz remkül passzol.

https://rosalia.hu26195948_224537888089802_4215889345055355717_n

OTP Gourmet Fesztivál 2018

Mikor?

május 17–május 20.

Hol?

Millenáris Park, Budapest

Miért?

A legjobbak szabad téren, különleges kóstoló adagokkal. Ízorgazmus minden évben!

https://gourmetfesztival.hu27539997_836168389887358_7399247117168821873_n

XXIV. Szegedi Borfesztivál - Szeged Napja Ünnepségsorozat 2018

Mikor?

május 18–május 27.

Hol?

Széchenyi Tér 1.

Miért?

10 nap Szegeden borozva. Ha a környékre készülsz, májusra időzítsd!

http://szegediborfesztival.hu21616399_1547492128645572_6601152980739200171_n

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


RÓKALAND
4 fantasztikus hely, ahol egyszerűen imádunk reggelizni
A kiadós reggelire könnyű rászokni. Főleg ha az ember olyan helyet talál, ahol közben nyugodtan intézheti a dolgát, és hangolhatja rá magát a napra.

Link másolása

Volt egy projektem. Le akartam tesztelni a város legmenőbb reggeliző helyeit, de elég gyorsan rá kellett jönnöm, hogy a lehetetlenre vállalkozom: Ebben a városban ugyanis annyi, de annyi klassz reggelizőhely van, hogy szinte lehetetlen korrekt és szuperfriss listát készíteni róluk (kivéve ha az ember napi háromszor reggelizik egy hónapon át)... Így inkább csak hátradőltem és élveztem azokat, amik szembejöttek velem.

Ez a lista most egyszerűen csak négy szuper helyet tartalmaz, ami egy rohangálós, folyton laptopon dolgozó, későn reggeliző nő rutinjához igazodik.

Írjátok meg, hogy ti hova jártok! Hátha még egyszer nekiveselkedem majd...

 

Pesten:

Spíler

Király utca 13

Reggeli: 8:30-11:30

A bulinegyed napközben sem halott, de azért szerencsére jóval kevesebben randalíroznak ilyenkor, mint éjjel.  A Spíler hangulatát nagyon szeretem, és így világosban jobban ki is lehet élvezni, például egy jó reggeli mellett.

Van itt minden, ami csak felmerülhet az emberben ha a reggelire gondol: Angol serpenyős 1980-ért vagy waffel 1320-ért, és nem egy szimpla, rohanós kávézóélményt kapunk mellé, hanem egy bohó és trendi étterem kiszolgálását, ami mellet szépen neki is lehet látni az e-mailekre válaszolgatásnak.

De randiszituációnak is tudom ajánlani. Reggelizni hívni valakit szerintem kifejezetten rendhagyó ötlet.

Budán:

Cafe Five Szépvölgyi

Szépvölgyi út 7.

Reggeli: 7:30-11:30

Ha Budán járok, a Cafe Five-ra esik a választásom. Kiadós, friss, finom minden, és meglepően olcsó. Szeretem, hogy igazi "gyorsan bekapok valamit és már rohanok is" hangulata van, de a hátsó falnál található kanapén sikerült már kicsit hosszabban is ejtőzni.

Itt az angol reggeli csak 990, de én a bundáskenyér rabja vagyok, amit kézműves sajttal és tejföllel szervíroznak. Van frissen facsart narancs és bitangjó kávé is. (Olyan espresso gépük van, amelyen az eltérő kávékhoz személyes beállításokat rendeltek, és olyan őrlőik, amelyek figyelik a hőmérsékletet, a páratartalmat, ezzel is segítve a tökéletes beállítást, és a tökéletes kávé elkészültét.)

A személyzet kedves és gyors. Mi kellhet még?

Egész nap:

BITE bakery café

Király utca 59. és Oktogon

Nyitvatartás: 7:00-20:00 (vasárnap 8:00-20:00)

A BITE az egyik kedvenc helyem, ha ennék egy kis glutént a nap bármely szakában. Nem kifejezetten reggeliző, mégis tökéletesen megfelel arra a célra is... meg ebédre, vacsorára, tízóraira, uzsonnára...

Nem magyaros és nem is hasonlít a többi pékséghez a kínálata, éppen ezért izgalmas, és baromi gyorsan függőséget okoz!

A kakaós csiga helyett itt olyan tekercs vagy roll van, amitől egy igazi édesszájúaknak könny szökik a szemébe. Nekem mégis inkább a hot dog feljavított verziója a kedvencem. Tökéletes tésztába van burkolva a minőségi kolbi, és ha olivás-sajtos mártogatót is kér hozzá az ember, az egekbe emel.

Vannak limitált finomságok is. Biztos, hogy erre a téli szezonra is kitalálnak majd valamit! (Tavaly egy pisztáciás panettone rabolta el a szívemet!)

Kedvenckém:

Solinfo Café & Tom Dixon Showroom

Wesselényi u. 6.

Nyitvatartás: 8:00-20:00

Érdekes, hogy bár ez a legszebb hely mind közül, a fotóimon ez baromira nem köszön vissza. Az a baj, hogy itt mindig elfelejtek fotózni, és csak vagyok, mint a befőtt. Túl jól érzem magam!

A Solinfo Café egy Tom Dixon Showroom is, ezét olyan pöpec a design. Szóval ami itt megtetszik neked, az később akár a nappalid vagy a szobád dísze és központi bútora is lehet.

Persze szerintem a legtöbben nem széket venni térnek be, sokkal inkább ez a "kényelmes és kellemes iroda" hangulat vonzza be az arra járókat. Itt lehet a legkomfortosabban laptopozgatni, és ezt nem csak én mondom, elég csak a nap bármely szakában körbenézni.

Eredeti olasz kávét lehet kapni (Caffé Vergnano) és egész nap elérhetőek a különböző reggelifélék (meg saláták meg sütik).

Itt ettem életem legfinomabb bundáskenyerét (gondolom lassan sejtitek, hogy ez a legkedvesebb reggelifélém), és hogy mindössze 690 forintba fájt sajttal és kis zöldségel együtt, az csak hab a tortán.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
RÓKALAND
Velő, kijevi és tökéletes rizses hús - Csopakig mentük a Szomszéd főztjéért
A Szomszéd kertje Csopakon a legzöldebb! Zseniális éttermet találtunk a Balaton partján.

Link másolása

Biztos mondtam már, de nekem az őszi Balaton az igazi. Kellemes idő, színek és nyugalom a köbön, miközben körbevesz a természet. Annyi mindent lehet ilyenkor csinálni, amihez a nyári kánikulában nem mindig van kedve az embernek. És miközben bebarangoljuk a hegyeket, völgyeket, bitang jókat lehet enni és inni. Egyre jobbakat!

Lassan, de biztosan haladnak a partmenti helyek az egész éves nyitvatartás irányába, és olyan új szereplők tűnnek fel, akik miatt valóban érdemes egy utazást szervezni a környékre ősszel, vagy akár télen is.

Az egyik ilyen friss gyöngyszem a Szomszéd Kertje, ami már első ránézésre izgalmas hely. Benne van a falusi kocsma életérzés, de annál sokkal több, annál sokkal varázslatosabb.

A tulajdonos, Tóth Attila Wes Andersont szerette volna megidézni. Szerintünk sikerült.  

De mit ér a trendi külső, ha nem ad annyit az étel, hogy még másnap is beszéljünk róla... Hát a Szomszéd kertjének séfje, Bajkai Gábor úgy főz, hogy mi hirtelen annyi mindent mondtunk volna, hogy nem találtuk a szavakat.

Nézzétek csak:

A hely nagy erőssége, hogy nem izzadtságszagú. A legegyszerűbb ételt is eléd rakják anélkül, hogy erőlködés és millió újragondolt elem lenne a tálon. A velős pirítós például szimplán egy karéj vastag kenyérszelet, irdatlanul megpakolva belsőséggel. Ha eddig nem mertél ilyet kóstolni, itt ugorj először fejest az élvezetbe!

És ha az előétel után még fér bármi az emberbe, akkor szerencséje van, mert a folytatás is figyelemreméltó.

Ezen a ponton meg kell említenem, hogy tényleg derék adagok vannak, és az árakra se lehet panasz. A "baconbe göngyölt szerelem" például 2800 forintba fáj, és egy olyan burgert takar, ami szinte lemászik a tányérról. A sajttal töltött és baconbe tekert hús mellett a zöldségeket sem spórolták ki belőle, és az uncsi jégsaláta helyett például fodros kel emeli a tétet.

De az egyszerű rizses hús vagy a kijevi is izgalmas tálalást kap, miközben az ízek hozzák azt az egyszerű nagyszerűséget, amire ilyen ételeknél vágyunk.

És van sok mentes finomság, így a vegán sem marad éhen. Jah, és a csokitorta! Na azt szintén nem szabad kihagyni!

A Szomszéd kertje sok fővárosi éttermet kenterbe ver, és a környezete is jobb hatással van a lelkünkre, mint a nyüzsgő belvárosé. Ha tehetitek, válasszátok a Balatont ezekben a nyugalmasabb hónapokban. Minden szempontból üdítő változatosságban lesz részetek!
Csopak
Kossuth Lajos utca 97
(30) 769 0528
Nyitvatartás:
Hétfő: 12-22
Kedd- Szerda: zárva
Csütörtöktől Vasárnapig: 12-23

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

RÓKALAND
Töltött, nutellás, tejbegrízes – a legfinomabb kürtőskalácsokat kóstoltuk az idei fesztiválon
Már a látványuktól is összefut a nyál a szánkban. Te melyiket kóstolnád meg?

Link másolása

Ott voltunk az idei Kürtőskalács Fesztiválon, ahol a legérdekesebb és legfinomabb verzióit kóstoltuk meg ennek a közkedvelt édességnek.

Volt például olyan, amit tejbegrízzel töltöttek meg, de az egyik kedvencünk a Kürtős Csapágy lett, ami egy igazán extra és nyálcsorgató finomság.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

RÓKALAND
"Van barnamedvénk és farkasunk is" – egy őszi délután a Budakeszi Vadasparkban
Használjátok ki ezeket a szép őszi napokat, és irány a Vadaspark. Rókákkal, medvékkel, de még dinoszauruszokkal is találkozhattok!

Link másolása

Kétség sem fér hozzá, hogy az állatkerteket inkább a gyerekes családoknak találták ki... de két infantilis felnőtt is jól szórakozhat ott.

Nem hiszitek? Nézzétek meg a mi kirándulásunkról készült videót, és ha tehetitek, húzzatok ti is túrabakancsot, és irány a természet!

 

Budakeszi Vadaspark

http://www.vadaspark-budakeszi.hu

Nyitva tartás:

Hétköznap: 9:00 - 15:30 (A vadaspark területét 16:30-ig kell elhagyni.)

Hétvégén és ünnepnapokon:  9:00 - 16:00 (A vadaspark területét 17:00-ig kell elhagyni.)

 

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk