hirdetés

VLOGOK

Magyar valóságshow a YouTube-on

Az AranyVlog díjas imagiSHOW egy lakásnyi fiatal életét követi nyomon már több mint egy éve. Minden adást maguk csinálnak, napról-napra.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. augusztus 19.

hirdetés

"Egy kihívásként indult az egész - egy éven át minden napomat egy videóban összefoglalni, és azt felrakni a YouTube-ra. Ez a kihívás magamnak szólt, nem a közönségnek, mégis szerves része lett a közönség is a kalandnak, aminek a neve: imagiSHOW" - meséli Kesneme, az ötletgazda.

VIDEÓ: a 14. hónap összefoglalója

cimlap2

"A mindennapjaim része természetesen a húgom Dorcy, aki velem költözött be az általunk »bulipinytó« névre keresztelt albérletbe. A költözés és az új helyzetek adta élmények is inspiráltak, hiszen mi lehet érdekesebb, mint az ismeretlen felderítése. Az alapot és a kezdés időpontját ez adta meg, és indulhatott is a videózás. Mindebben támogatott végig Kobe is, aki munkatársam és barátom is egyben. És állandó szereplő Saci, a húgom barátnője, aki mára mindannyiunk jó barátja lett."

hirdetés

Az egy év májusban letelt, mégis úgy döntettek, folytatják. "Sokan megszerettek minket és azt, amit csinálunk. Rendeztünk egy nagyszerű finálét, aminek rengeteg nézője volt. Nagyon megszerettem a videózást, és persze a közönségünket sem hagyhattuk cserben. Így hát idén júniusban elindult a 2. évad." Ebben már Keseme barátnője, Réka is aktívan részt vesz.

VIDEÓ: a főcímdal

De miért csinál valaki rengeteg munkát beleölve egy saját napi valósághsowt?

"Én is furán néznék arra, aki levideózza a mindennapjait, és felteszi a netre. Bár biztos belenéznék" - válaszolja Kesneme. "Az imagiSHOW-ra a valóságshow elnevezést azért használom, hogy közérthetőbb legyen, mit is csinálunk napról napra. De ez nem a televíziós valóság, hanem pont az, amiről a tévés valóságshow már nem szól. Itt nincs se forgatókönyv, se színészkedés. Mi ilyenek vagyunk, így éljük az életünket, és csináljuk a dolgainkat. Ezért is szeretem, mert magamnak is egy remek dokumentáció, és folyamatos tanulás - saját magamról. Csinálom mert szeretem és élvezem, és úgy látom a benne szereplők is. Nem tudom azt mondani, hogy a közönségért csinálom, mert hazudnék. Ezt magamért csinálom, azaz magunkért. Viszont örülök neki, hogy embereket megmozgat, nézik, hozzászólnak és nyitnak felénk, így vagy úgy. Ráadásul mivel klipeket forgatunk és a média területén mozgunk, nem áll messze tőlünk a kamera, így megvan a technikai háttér és a szakmai tudás az elkészítéshez is."

VIDEÓ: imagiSHOW - portréfilm

Kesneme azt mondja, nagyjából napi 2 órát tölt vágással, az adások feltöltésével, és azzal, hogy kapcsolatban maradjon a nézőikkel.

"Kell hozzá elszántság és tántoríthatatlanság. Bár rólam szól, a barátnőm, húgom, a munkám és a barátaim úgy megszínesítik - a két macskánkról nem is beszélve -, hogy valami igazán egyedi dolog sült ki belőle, amit mások is elismernek. Az AranyVlog versenyen elért szakmai első helyezés és a közönség nekem azt mutatja, hogy van létjogosultsága ennek a dolognak. Magyarországon egyedülálló a sorozat, nem is tudom, hogy van-e olyan, aki úgy, mint mi, videózza magát."

"Jelenleg a 15. hónapnál tartunk és bár van vele munka, én nem adom fel, ahogy eddig sem. Most már folytatjuk, ameddig jólesik és szeretjük csinálni. Ki tudja, talán még a gyermekem cseperedését is követhetitek a neten..."

Ha belenéznél a sorozatba, KATT IDE

Nyomj egy lájot, ha tetszik a kezdeményezés!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk