hirdetés

VLOGOK

A vágóhídra várakozó malacokkal találkozott a Vászonzsákoslány

Évi már egy jó ideje vegán, és szeretne tenni is azért, hogy az embereket minél jobban informálja erről az életmódról. Legújabb videójában ezért elmagyarázta, milyen formái vannak a vegán aktivizmusnak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 27.

hirdetés

A Vászonzsákoslány YouTube-csatornája bizonyára már ismerősen cseng azok számára, akiket foglalkoztat a környezetvédelem és a low waste életmód. Évi ugyanis jó ideje készít videókat a témában, sőt, a vegánsággal is rengeteget foglalkozik, mióta ő maga is vegán életmódot folytat.

Legújabb videójában például a vegán aktivizmusról beszél, mivel, mint mondja, amikor vegán lett, benne is tombolt a vágy, hogy csinálhasson valamit aktívan az ügy érdekében. Úgy érezte, hogy nem elég, ha mondjuk főzős videókat készít, szeretett volna valami olyasmit csinálni, aminek nagyobb hatása lehet. Így jobban utánanézett annak, milyen formái vannak a vegán aktvizmusnak.

Évi a videóban elmondta, hogy először egy vegán rendezvényen vett részt, ahol találkozott a Vegán Aktivisták, Magyarország szervezet képviselőivel, akikhez csatlakozva aztán később részt vett egy békés tüntetésen az ország egyik legnagyobb vágóhídjánál.

Elmesélte, hogy az úton várták az állatokat szállító kamionokat, majd miután a sofőrök megengedték, felvételeket készítettek róluk és megsimogatták őket. Évi próbálta megszámolni, hány állatot zsúfolhattak be egy-egy kamionba, de sajnos nem tudta összeszámolni őket, azt viszont elmondta, hogy Magyarországon egy vágóhídon általában naponta kb. 3500-4000 malacot vágnak le.

A tüntetők ezután megosztották a helyszíni élményeiket és a készült felvételeket a közösségi médiában. Évi is így tett, a Facebook-oldalán és az Instagramon is megosztotta ezeket.

hirdetés

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

‼️Sokkoló képek‼️ Hajnali 5-kor keltem, hogy ellátogathassak az ország egyik legnagyobb vágóhídjára, hogy elkísérhessük a malacokat életük utolsó kínkeserves útjára. A képeken látható, csillogó tekintetű állatok mostanra már valószínűleg útban vannak becsomagolva, elkészítve, egy szupermárket polcára. A békés tüntetést a Magyar Vegán Aktivisták szervezték, a vágóhíd elé. Mielőtt behajtottak a furgonok, megálltak egy bekötő úton, ahol odamehettünk elköszönni tőlük. Mondanom sem kell, iszonyú látvány és szagok tárultak elénk, a képek nem is igazán tudják visszaadni ezt az élményt. Elkeseredetten matekoztam hányan lehetnek a többnyire 3 emeletes furgonokban, de az 5. jármű után abbahagytam a számolást. Sajnálom, hogy ilyen szomorú posztot hoztam ma, de úgy érzem ezt látnia kell a világnak.

Antal Éva (@vaszonzsakoslany) által megosztott bejegyzés,

Évi ezután az utcai és az aktivizmusról is beszélt. Azt is elmondta, hogyan lehet ezt jól és rosszul csinálni.

VIDEÓ: Vegán lány elment megnézni egy vágóhidat - beszéljünk a vegán aktivizmusról

VEGÁN LÁNY ELMENT MEGNÉZNI EGY VÁGÓHIDAT - beszéljünk a vegán aktivizmusról

Köszönöm, hogy megnézted a videómat. Sajnos itt kommentelni nem tudsz, de ha szeretnéd megosztani másokkal a tapasztalataidat, vagy esetleg felmerült benned ...hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk