hirdetés

VLOGOK

5 súlyos hajószerencsétlenség, amelyeknek rengeteg halálos áldozata volt

A Le Joola elsüllyedése a második legnagyobb hajókatasztrófa volt békeidőben. De volt robbanás egy kikötőben, ami még a környező város jó részét is lerombolta.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 16.

hirdetés

A Titanic borzasztó tragédiáján kívül sajnos még számos súlyos hajószerencsétlenség volt, melyekről azonban kevesebbet tudni.

Egyik ilyen az M/S Estonia komp volt, melyet 1979-ben Németországban, Papenburgban építettek. 1994. szeptember 28-án elsüllyedt a Balti-tengeren, 852 áldozatot követelve. Az első figyelmeztető jel hajnali 1 óra körül egy furcsa fémes zaj volt az orrkapu felől...

A halifaxi robbanás 1917. december 6-án következett be, egy hadianyagokkal megrakott francia hajó robbant fel a kikötőben. Több mint 2000 ember halt meg, a robbanás lerombolta a fél várost.

Az MV Le Joola egy 2002. szeptember 26-án, Gambia partjainál elsüllyedt szenegáli komphajó. Balesetében több, mint 1800 ember vesztette életét, ezzel a Le Joola elsüllyedése a második legnagyobb hajókatasztrófa békeidőben (az első az MV Doña Paz 1987-es pusztulása). A hajó indulása után, éjjel 23 óra körül a komp viharba került. A túlterhelt hajót az erős szél és a hullámok felborították. Sok utas egyszerűen leesett a fedélzetről, de a legtöbben a hajó gyomrában rekedtek. A parti őrség hajói csak másnap reggelre érkeztek a helyszínre, addig a helyi halászok siettek a segítségükre. Mikor a mentőhajók odaértek, még sikoltozás és kiabálás hallatszott odabentről.

Az SS Eastland amerikai utasszállító gőzhajó volt. 1915. július 24-én elsüllyedt, 848 utas halálát okozva. Ez volt Amerika egyik legsúlyosabb hajószerencsétlensége.

hirdetés

A Sultana katasztrófájában pedig több mint ezren vesztették életüket. Az oldalkerekes gőzhajó 1865. április 27-én leégett és elsüllyedt, miután négy kazánjából három felrobbant.

VIDEÓ: 5 súlyos hajószerencsétlenséghirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk