VLOGOK
A Rovatból
hirdetés

10 tuti videóblog, ami neked is bejöhet

Az AranyVlog kapcsán a Star Network összegyűjtötte kedvenc vloggereit. Gamerek, sminktanácsok, paródiák, Do It Yourself-videók.

Link másolása

Hazánkban egyre divatosabb foglalkozássá növi ki magát a vloggerkedés, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy napi szinten indulnak újabb és újabb véleménykifejtő, gamer, filmekkel vagy akár szépségápolással kapcsolatos csatornák a YouTube felületén.

A YouTube kilenc éves fennállása során már renegeteg hazai felhasználó próbálkozott a közösségi oldalon sikereket elérni, azonban csak keveseknek adatott meg az, hogy több tíz, vagy akár százezres követőtábort építsen ki.

A Star Network YouTube ügynökség cikkében 10 hazai YouTube csatornát mutat be különböző szektorokból, amelyek példaként szolgálhatnak azok számára, akik még csak most kacérkodnak egy saját vlog indításával. Ennek támogatására egyébiránt egyre több pályázatot és versenyt írnak ki, amelyek közül jelenleg a Szeretlek Magyarország.hu által létrehozott Aranyvlog versenyre lehet most jelentkezni a feltörni kívánó vloggereknek.

Fontos megjegyeznünk, hogy a bemutatott csatornákon kívül is van jónéhány olyan a tartalomgyártó, akit érdemes követni hazánkban. A Star Network weboldalán részletes statisztikákat találhatsz minden témakörre vonatkozóan, ha érdekel kik a top magyar YouTuberek.

GAME, TECH

1. The OtherWorld Online

1

A hazai YouTube játékvideók terén az egyik legnagyobb és leginkább meghatározó szereplő az OtherWorld Online. Folyamatosan naprakészek a játékipart illetően, és nagyon élvezetesen, az elmondott szöveg és a videó vizuális elemeként szolgáló játékmenetek kombinációjával készítenek egyszerre szórakoztató és érdekes videókat. A második legtöbb feliratkozóval rendelkező gaming csatorna játékbemutatók mellett filmekkel is foglalkozik. Ez utóbbit egy ideje már vlogos formában valósítja meg a csapat, ahol ketten bemutatnak 1-1 filmet, mindezt úgy, hogy a filmben történtekről nem beszélnek konkrétan, de mégis adnak egy jó támpontot arra a nézőnek, hogy érdemes-e elmenni moziba megnézni a filmet.

2. Szefi

2

A játékvilág másik nagy szereplője Szefi csatornája, amely a játékbemutatókkal szemben inkább az élményre, a szórakozásra fókuszál. Több mint 1000 feltöltött videó közül találunk játékvideókat, ahol Szefi játszik egyedül vagy barátaival, illetve olyat is, ahol a nézőknek mesél el valamilyen személyes történetet vagy egy kérdést boncol fel. A csatorna egyaránt élvezetes azoknak, akik csak szórakozni, kikapcsolni akarnak egy órácskára, és azoknak is, akik kíváncsiak, milyen véleménnyel van Szefi egy témáról.

3. TheVR Tech

3

A TheVR Tech nevű csatorna egy újfajta tech csatornának számít Magyarországon, ugyanis a virtuális valóság témájával kapcsolatban készítenek videókat. Két végletekig őrült, tech imádó, VR függő srácról van szó, akik szeretnék minél több embernek megmutatni, hogy mi is az a virtuális valóság, és hogy hogyan fogja megváltoztatni az életünket. A videók során nemcsak beszélnek, hanem be is mutatják a VR-ral kapcsolatos technológiákat, adnak tippeket is és hasznos információkat mellé.

SZEMÉLYES

4. Goodlike

4

Leginkább a szókimondásáért kedvelt Goodlike csatornája a TOP 10 legtöbb feliratkozóval rendelkező hazai YouTube csatorna közé tartozik. Videóiban nemcsak személyes témákkal foglalkozik, hanem játékokkal is játszik, így sok nézőt tudhat magáénak. Népszerűségét és elismertségét bizonyítja, hogy számos alkalommal adott már elő jelentős marketing konferenciákon.

5. Delypeter

5

Korábban a legtöbb feliratkozóval büszkélkedhető csatornával Dely Péter (Herby) rendelkezett, azonban ezt saját döntése alapján letörölte, majd újat hozott létre, ami azonban így is magáénak tudhat már majdnem 60 ezer feliratkozót. Dely Péterrel számos internetes médiaportál foglalkozott, köztük az Index is, ami ékes bizonyítéka hírnevének, sikerességének. Herby abban különbözik más vloggerek csatornájától, hogy hosszabb, akár 50 perces videókat tölt fel, és legtöbbször vágatlanul. Így folyamatosan beszél valamilyen témáról, és nagyon hosszú ideig kell fenntartani a néző figyelmét, amit ő személy szerint is a legnehezebb feladatnak tart egy vlogger számára. Esetében a témák rendkívül széles skálán mozognak, mindig arról beszél, ami éppen az érdeklődését felkelti.

SZÉPSÉG, OTTHON

6. SzilvaléSzilvuplé

6

A szépségipar terén is számos csatorna jelent meg már hazánkban, egyre több fiatal lány mutatja meg a külvilág számára szépségápolási tanácsait, osztja meg tippjeit. Ezek közül a sminkes videók a leggyakoribbak, köztük szerepel például SzilvaléSzilvuplé csatornája. Szilvi a sminkes videók mellett blogot is ír, amely szintén sok lány számára népszerű, és igencsak olvasottnak bizonyul. Videóit úgy készíti el, hogy a találati listában megjelenő indexképe a végső sminket mutatja, így remek figyelemfelkeltő eszköz, főleg ha extrémebb sminkekről van szó, mint például egy halloweeni zombis.

7. Gabifrizurai

7

A sminkes videók mellett Gabi ruhákat és egyéb kiegészítőket is bemutat, továbbá hajápolási tippek is előkerülnek a repertoárból. Nagyon élvezetes videókat tölt fel, a sminkes videók mellett szórakoztatóbbakat is készített, így például találhatunk olyat, amelyen apukája készít neki sminket (természetesen nem a legnagyobb hozzáértéssel).

8. Videosmart

8

A DIY (do-it-yourself) videók terén az egyik leghasznosabb csatorna, a Videosmart már több mint 5 éve tölt fel videókat. Ezek között a kocsma trükköktől a randizáson át a logókészítésig temérdek téma található, így tuti, hogy mindenki megtalálja a számára érdekeset. Ha éppen színházba mész, de nem tudod, hogyan köss nyakkendőt vagy szeretnél karácsonyi díszeket készíteni, akkor ez a te csatornád.

ZENE, FILM

9. Pamkutya

9

A zenei poénvideók terén méltán híres Pamkutyát talán nem kell senkinek sem bemutatni. Egyik legnépszerűbb videójuk a tavaly szeptemberi sulikezdés alkalmával készített Avicii – Wake me up paródia mellett számos más híres zeneszámot feldolgoztak, mint a Belehalok Majkától vagy a Gangnam Style-t. Szórakoztató videóik gyakori szereplője a srácok pulikutyája, innen a Pamkutya elnevezés.

10. Hollywood News Agency

10

Listánk zárásaként érkezzék egy filmkritikai vlog, a Hollywood News Agency. Szirmai Gergő 3 éves YouTuber pályafutása alatt egy rendkívül sikeres csatornát épített fel. Filmkritikai videói nemcsak viccesek, szórakoztatóak, hanem hasznos információkkal telik, ráadásul minden videóban alaposan végigboncol egy-egy mélyebb témát, amely alapjában kapcsolódik az éppen aktuálisan kritizált filmhez, legyen az a Bosszúállók vagy a Mr. Nobody. Sikerét azonban nemcsak videóinak és stílusának köszönheti, hanem annak is, hogy egy remek közösséget sikerült összekovácsolnia. Gergő folyamatos rendszerességgel tart találkozókat, közös mozizásokat és további más közösségi programokat csatornája rajongóinak. A Hollywood News Agency mellett már közel 1 éve működtet gamer csatornát is barátjával GameDay Iroda néven, amelyen szórakoztató formában készítenek játékbemutatókat, kritikákat. A csatorna ide kattintva érhető el.

Természetesen még hosszan sorolhatnánk a szuper vlogokat, amik népszerűségükben nem maradnak el a felsoroltakhoz képest. Éppen ezért arra kérünk, hogy kommenteld be azokat a csatornákat, videókat, amiknek szerinted mindenképpen itt lenne a helyük.

Amennyiben pedig úgy érzed, hogy Te is készen állsz arra, hogy megmutasd magad a nagyközönségnek, akkor ne habozz, jelentkezz itt a Szeretlek Magyarország.hu AranyVlog versenyére és legyél Te a legújabb csillag a hazai YouTube egén!

Reméljük cikkünk érdekesnek bizonyult számotokra, így ha tetszett nektek, akkor osszátok meg barátaitokkal, hogy ők is megismerjék ezekat a hazai YouTubereket!

Stay Tuned!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


VLOGOK
A Rovatból
„Orbán Viktor egy óriási politikus, de a legnagyobb gazember is sajnos” – A kormánypárt és az ellenzék is felvonult március 15-én, mindkét oldal győzelemre készül
Március tizenötödike mindig fontos politikai erőpróba, a választások előtt különösen.

Link másolása

Tegnap két koronavírusos év után, korlátozások nélkül vonulhatott a kormánypárti Békemenet, hogy meghallgassa a miniszterelnök beszédét és megtartotta nagygyűlését az Egységes Ellenzék is. Számháború nélkül elmondható, hogy mindkét rendezvényen rengetegen voltak kint. Bár az erőviszonyok itt sem kiegyenlítettek, hiszen a Békemenetre hagyományosan nemcsak az ország, de a Kárpát-medence sok részéből is szervezetten, buszokkal hozták a résztvevőket, most első ízben az ellenzék rendezvényére is érkeztek buszokkal, ha nem is olyan sokan, mint a kormányrendezvényre.

Az idei esemény alig húsz nappal a választások előtt zajlott, ami mindenképpen a végső mozgósítást jelentette, ráadásul a tétet nemcsak ez, hanem az ukrajnai háború is emelte.

Mindkét helyszínen ott voltunk, és a megjelentektől azt kérdeztük, mit várnak a választástól.

Kormánypárti és ellenzéki tüntetők az április 3-i választás tétjéről


Link másolása
KÖVESS MINKET:

VLOGOK
Elárulta Pottyondy Edina, hogy miért borotválta kopaszra a fejét legújabb videójában
Sokkan aggódtak, hogy esetleg egészségügyi okok állhatnak a háttérben.

Link másolása

Alig egy nappal rövid videós bejelentkezése posztolt Facebook-oldalán Pottyondy Edina. A vlogger nagy feltűnést keltett azzal, hogy szokásos, nagyjából 10 perces közéleti humoros videója helyett ezúttal csak egy kétperces tartalommal jelentkezett, aminek egy pontján ollóval, majd egy hajnyíróval kopaszra borotválta fejét.

Mivel sokan kommentben aggódtak, és állítólag az újságírók felől és érkezett megkeresés, hogy egészségügyi okok állnak-e a radikális változtatás mögött, Pottyondy maga igyekezett eloszlatni a kételyeket. Mint posztjában írja: szándékosan készítette úgy videót, hogy „ne legyen egyetlen kizárólagos értelmezése.”

„Köszönöm az aggódást, a „mi van, rákos vagy?”-kommenteket, a sajtó eddig soha nem tanúsított érdeklődését a hogylétem iránt. Nyugalom, minden rendben. Egészséges vagyok, csak az a baj, hogy nem áldott meg a sors Orbán Viktor raptorerejével, így néha kell a pihenés, a távolság a nyilvánosságtól. Dominika az én grazi klinikám”

– utalt egyszerre saját szabadságára, és az Orbán ellenzőinek körében régóta népszerű, eddig nem bizonyított pletykára, amit nemrég Márki-Zay Péter is meglovagolt.

A vlogger hozzáteszi: „A hajamat pár évente letolom. Ez már a harmadik kopaszságom. Ha őrült is vagyok, hát nem ezért, és nem is most kezdődött. Jóleső érzés, megkönnyebbülök tőle, szeretem tapizni, és tetszik. Szóval kösz a törődést, minden ok, leszámítva, hogy az első nap vörösre égtem.”

Pottyondy Edina - Szépség és motiváció

Link másolása
KÖVESS MINKET:


VLOGOK
„Az oroszok bajszát húzogatták az ukránok, most megkapták a magukét” - A háborúról kérdeztük a március 15-én vonulókat
Mindenki elítéli a háborút, azonban az okokat másképp látják. Két tábor és sokféle vélemény.

Link másolása

Amikor a Békemeneten, illetve az ellenzék nagygyűlésén jártunk, megkerülhetetlen volt a kérdés, mit gondolnak a résztvevők a háborúról. Az biztos, hogy senki sem tartja elfogadhatónak, hogy háborúval oldják meg a konfliktusokat. De arról már sokfélét gondoltak, hogy mindez miért alakult így, és mi a megoldás.

Van, aki a gázellátást félti, van, aki a katonaköteles fiát.

Van, aki felmondja a putyini érveket, de az is a Békemeneten hangzott el, hogy Putyinnak elment az esze. Annak megítélését persze, hogy ki tudja az országot megóvni, már a pártállás döntötte el.

VIDEÓ: A háborúról kérdeztük a március tizenötödikén vonulókat


Link másolása
KÖVESS MINKET:


VLOGOK
„Nem hatotta meg az embereket az árbefagyasztás”
Az árbefagyasztás első napján járókelőket kérdeztünk a kormány döntéséről. De egy hús-hentesárú üzletben is jártunk, ahol a tapasztalatokról is beszéltek.

Link másolása

Február elsején lépett életbe a kormány januárban bejelentett új intézkedése, az élelmiszerárstop. Ennek értelmében keddtől hét alapvető élelmiszert a tavaly október 15-i áron lehet megvásárolni három hónapon keresztül, vagyis május 1-ig. Ezek a következők: búzafinomliszt, kristálycukor, 2,8%-os UHT tehéntej, napraforgó-étolaj, csirkemell, csirke farhát, sertéscomb.

Az árbefagyasztás első napján járókelőket kérdeztünk arról, mit gondolnak a kormány döntéséről, számukra segítséget jelent-e, hogy ez a néhány élelmiszer olcsóbb lesz a következő három hónapban, és, hogy emiatt vásárolnak-e többet ezekből a termékekből.

De egy hús-hentesárú üzletben is jártunk, ahol azt mondták, egyelőre úgy látják, nem hatotta meg az embereket az árbefagyasztás, ugyanis nem volt nagyobb a forgalom a szokásosnál. Az üzletben cukrot, lisztet, étolajat és tejet is árulnak. Azt mondják, ezek veszteségesek, a csirkemell árát ugyanakkor még ki tudják hozni.

Videó: „Nem hatotta meg az embereket az árbefagyasztás”

Link másolása
KÖVESS MINKET: