hirdetés

VLOGOK

10 tuti videóblog, ami neked is bejöhet

Az AranyVlog kapcsán a Star Network összegyűjtötte kedvenc vloggereit. Gamerek, sminktanácsok, paródiák, Do It Yourself-videók.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. július 04.

hirdetés

Hazánkban egyre divatosabb foglalkozássá növi ki magát a vloggerkedés, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy napi szinten indulnak újabb és újabb véleménykifejtő, gamer, filmekkel vagy akár szépségápolással kapcsolatos csatornák a YouTube felületén.

A YouTube kilenc éves fennállása során már renegeteg hazai felhasználó próbálkozott a közösségi oldalon sikereket elérni, azonban csak keveseknek adatott meg az, hogy több tíz, vagy akár százezres követőtábort építsen ki.

A Star Network YouTube ügynökség cikkében 10 hazai YouTube csatornát mutat be különböző szektorokból, amelyek példaként szolgálhatnak azok számára, akik még csak most kacérkodnak egy saját vlog indításával. Ennek támogatására egyébiránt egyre több pályázatot és versenyt írnak ki, amelyek közül jelenleg a Szeretlek Magyarország.hu által létrehozott Aranyvlog versenyre lehet most jelentkezni a feltörni kívánó vloggereknek.

Fontos megjegyeznünk, hogy a bemutatott csatornákon kívül is van jónéhány olyan a tartalomgyártó, akit érdemes követni hazánkban. A Star Network weboldalán részletes statisztikákat találhatsz minden témakörre vonatkozóan, ha érdekel kik a top magyar YouTuberek.

hirdetés

GAME, TECH

1. The OtherWorld Online

1

A hazai YouTube játékvideók terén az egyik legnagyobb és leginkább meghatározó szereplő az OtherWorld Online. Folyamatosan naprakészek a játékipart illetően, és nagyon élvezetesen, az elmondott szöveg és a videó vizuális elemeként szolgáló játékmenetek kombinációjával készítenek egyszerre szórakoztató és érdekes videókat. A második legtöbb feliratkozóval rendelkező gaming csatorna játékbemutatók mellett filmekkel is foglalkozik. Ez utóbbit egy ideje már vlogos formában valósítja meg a csapat, ahol ketten bemutatnak 1-1 filmet, mindezt úgy, hogy a filmben történtekről nem beszélnek konkrétan, de mégis adnak egy jó támpontot arra a nézőnek, hogy érdemes-e elmenni moziba megnézni a filmet.

2. Szefi

2

A játékvilág másik nagy szereplője Szefi csatornája, amely a játékbemutatókkal szemben inkább az élményre, a szórakozásra fókuszál. Több mint 1000 feltöltött videó közül találunk játékvideókat, ahol Szefi játszik egyedül vagy barátaival, illetve olyat is, ahol a nézőknek mesél el valamilyen személyes történetet vagy egy kérdést boncol fel. A csatorna egyaránt élvezetes azoknak, akik csak szórakozni, kikapcsolni akarnak egy órácskára, és azoknak is, akik kíváncsiak, milyen véleménnyel van Szefi egy témáról.

3. TheVR Tech

3

A TheVR Tech nevű csatorna egy újfajta tech csatornának számít Magyarországon, ugyanis a virtuális valóság témájával kapcsolatban készítenek videókat. Két végletekig őrült, tech imádó, VR függő srácról van szó, akik szeretnék minél több embernek megmutatni, hogy mi is az a virtuális valóság, és hogy hogyan fogja megváltoztatni az életünket. A videók során nemcsak beszélnek, hanem be is mutatják a VR-ral kapcsolatos technológiákat, adnak tippeket is és hasznos információkat mellé.

SZEMÉLYES

4. Goodlike

4

Leginkább a szókimondásáért kedvelt Goodlike csatornája a TOP 10 legtöbb feliratkozóval rendelkező hazai YouTube csatorna közé tartozik. Videóiban nemcsak személyes témákkal foglalkozik, hanem játékokkal is játszik, így sok nézőt tudhat magáénak. Népszerűségét és elismertségét bizonyítja, hogy számos alkalommal adott már elő jelentős marketing konferenciákon.

5. Delypeter

5

Korábban a legtöbb feliratkozóval büszkélkedhető csatornával Dely Péter (Herby) rendelkezett, azonban ezt saját döntése alapján letörölte, majd újat hozott létre, ami azonban így is magáénak tudhat már majdnem 60 ezer feliratkozót. Dely Péterrel számos internetes médiaportál foglalkozott, köztük az Index is, ami ékes bizonyítéka hírnevének, sikerességének. Herby abban különbözik más vloggerek csatornájától, hogy hosszabb, akár 50 perces videókat tölt fel, és legtöbbször vágatlanul. Így folyamatosan beszél valamilyen témáról, és nagyon hosszú ideig kell fenntartani a néző figyelmét, amit ő személy szerint is a legnehezebb feladatnak tart egy vlogger számára. Esetében a témák rendkívül széles skálán mozognak, mindig arról beszél, ami éppen az érdeklődését felkelti.

SZÉPSÉG, OTTHON

6. SzilvaléSzilvuplé

6

A szépségipar terén is számos csatorna jelent meg már hazánkban, egyre több fiatal lány mutatja meg a külvilág számára szépségápolási tanácsait, osztja meg tippjeit. Ezek közül a sminkes videók a leggyakoribbak, köztük szerepel például SzilvaléSzilvuplé csatornája. Szilvi a sminkes videók mellett blogot is ír, amely szintén sok lány számára népszerű, és igencsak olvasottnak bizonyul. Videóit úgy készíti el, hogy a találati listában megjelenő indexképe a végső sminket mutatja, így remek figyelemfelkeltő eszköz, főleg ha extrémebb sminkekről van szó, mint például egy halloweeni zombis.

7. Gabifrizurai

7

A sminkes videók mellett Gabi ruhákat és egyéb kiegészítőket is bemutat, továbbá hajápolási tippek is előkerülnek a repertoárból. Nagyon élvezetes videókat tölt fel, a sminkes videók mellett szórakoztatóbbakat is készített, így például találhatunk olyat, amelyen apukája készít neki sminket (természetesen nem a legnagyobb hozzáértéssel).

8. Videosmart

8

A DIY (do-it-yourself) videók terén az egyik leghasznosabb csatorna, a Videosmart már több mint 5 éve tölt fel videókat. Ezek között a kocsma trükköktől a randizáson át a logókészítésig temérdek téma található, így tuti, hogy mindenki megtalálja a számára érdekeset. Ha éppen színházba mész, de nem tudod, hogyan köss nyakkendőt vagy szeretnél karácsonyi díszeket készíteni, akkor ez a te csatornád.

ZENE, FILM

9. Pamkutya

9

A zenei poénvideók terén méltán híres Pamkutyát talán nem kell senkinek sem bemutatni. Egyik legnépszerűbb videójuk a tavaly szeptemberi sulikezdés alkalmával készített Avicii – Wake me up paródia mellett számos más híres zeneszámot feldolgoztak, mint a Belehalok Majkától vagy a Gangnam Style-t. Szórakoztató videóik gyakori szereplője a srácok pulikutyája, innen a Pamkutya elnevezés.

10. Hollywood News Agency

10

Listánk zárásaként érkezzék egy filmkritikai vlog, a Hollywood News Agency. Szirmai Gergő 3 éves YouTuber pályafutása alatt egy rendkívül sikeres csatornát épített fel. Filmkritikai videói nemcsak viccesek, szórakoztatóak, hanem hasznos információkkal telik, ráadásul minden videóban alaposan végigboncol egy-egy mélyebb témát, amely alapjában kapcsolódik az éppen aktuálisan kritizált filmhez, legyen az a Bosszúállók vagy a Mr. Nobody. Sikerét azonban nemcsak videóinak és stílusának köszönheti, hanem annak is, hogy egy remek közösséget sikerült összekovácsolnia. Gergő folyamatos rendszerességgel tart találkozókat, közös mozizásokat és további más közösségi programokat csatornája rajongóinak. A Hollywood News Agency mellett már közel 1 éve működtet gamer csatornát is barátjával GameDay Iroda néven, amelyen szórakoztató formában készítenek játékbemutatókat, kritikákat. A csatorna ide kattintva érhető el.

Természetesen még hosszan sorolhatnánk a szuper vlogokat, amik népszerűségükben nem maradnak el a felsoroltakhoz képest. Éppen ezért arra kérünk, hogy kommenteld be azokat a csatornákat, videókat, amiknek szerinted mindenképpen itt lenne a helyük.

Amennyiben pedig úgy érzed, hogy Te is készen állsz arra, hogy megmutasd magad a nagyközönségnek, akkor ne habozz, jelentkezz itt a Szeretlek Magyarország.hu AranyVlog versenyére és legyél Te a legújabb csillag a hazai YouTube egén!

Reméljük cikkünk érdekesnek bizonyult számotokra, így ha tetszett nektek, akkor osszátok meg barátaitokkal, hogy ők is megismerjék ezekat a hazai YouTubereket!

Stay Tuned!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk