hirdetés

VIDEÓK

Olvadozó jégtáblák között zongorázott az Életrevalók zeneszerzője

Ludovico Einaudi, a világhírű zeneszerző az egyre fenyegetőbb klímaváltozásra kívánta felhívni a figyelmet nem mindennapi és kétségtelenül lenyűgöző akciójával.

Link másolása

hirdetés

Ludovico Einaudi, a neves zongorista és zeneszerző az egyre fenyegetőbb klímaváltozásra kívánta felhívni a figyelmet a Greenpeace-el közös akciójával. Az olasz művész a norvég Svalbard sziget közelében, a Wahlenbergbreen gleccser közvetlen közelében zongorázott, miközben körülötte óriási jégtáblák zuhantak a mélybe.

A művész az Elégia a Sarkvidékért című művét játszotta el, de ő szerezte többek között a Minden gyermek megváltó, az Ez itt Anglia és az Életrevalók zenéjét is. Érdemes megfigyelni a színpadot is, amelyen Einaudi játszik, hiszen az is egy hatalmas, olvadozó jégtömbnek van álcázva.

"Szédületes élmény volt itt zongorázni. A saját szememmel figyelhettem meg, hogy milyen makulátlan és törékeny a kompozíciómat megihlető sarkvidék. Nagyon fontos, hogy megértsük, milyen fontos számunkra ez a hely. Muszáj megakadályoznunk a pusztítást, és védelem alá kell helyeznünk a területet" – nyilatkozta a a koncert után Einaudi a Greenpeace hajóján. Ennél eredetibb és szívszorítóbb kampányt talán ki sem találhattak volna, hogy felhívják a világ figyelmét az Északi-sarkkör jégtakaróinak olvadására.

Ha téged is megérintett az akció, oszd meg a cikket ismerőseiddel is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
VIDEÓK
Nagyon csúnyán beégett a menőző Mustangos sofőr
Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy a lóerő nem minden.

Link másolása

hirdetés

Houstonban egy autós eseményen egy férfi nagyon meg akarta mutatni, hogy milyen nagyon tud vezetni. Mint a filmeken, gumicsikorgással, füstöléssel... Ám az eredmény balul sült el. Még szerencse, hogy nem lett komolyabb baj. A sofőr pedig a végén nyugodtan integetett a nézőknek, hogy bocsika.

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
VIDEÓK
Calidora: Én már nem című dalát a szerző saját élete ihlette
Oberritter Dóra első magyar nyelvű dalát szeptemberben mutatta be.

Link másolása

hirdetés

A fiatal énekesnő nem csak remekül gitározik, hanem saját dalokat is ír. Szepesi Zsolt segítségével most bemutatta egyik szerzeményét.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
VIDEÓK
Így emlékezett meghalt riporterére a Fókusz
Fürge Anett tévés karrierjének emlékezetes, számára kedves pillanatok felidézésével búcsúznak a kollégák.

Link másolása

hirdetés

Hétfőn lett volna negyvenegy éves az RTL Klub riportere, Fürge Anett. A Fókusz riportere péntek este otthon hunyta le örökre a szemét. Édesanyja és férje mindvégig mellette volt. Anett évek óta daganatos betegséggel küzdött.

Ahogy az RTL Klub honlapján írják:

Úgy tudta megmutatni a világunkat, ahogy csak kevesen képesek, humorral, együttérzéssel, hatalmas szívvel. Utolsó riportját állatmentőkről forgatta, egy hete láthatták a Fókuszban. Van úgy, hogy minden szó kevés kifejezni, amit érzünk.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
VIDEÓK
VIDEÓ: Fantasztikus látvány az első magyar animációs tűzfal
Az animáció Budapesten, az Arany János és Sas utca sarkán látható, és mindenképpen érdemes megnézned.

Link másolása

hirdetés

Az idei Színes Város Budapest Fesztivál jellemzően tűzfalfestésekre épülő, egy hónapos rendezvénysorozat, amely a város színesítésén túl kulturális és zenei programokat is kínál. A harmadszorra jelentkező fesztivál most egy különleges vizuális és egyben virtuális tartalommal bővült.

Hogy te is láthasd ezt a fantasztikus animációt töltsd le a LARA applikációt telefonodra, és keltsd életre a tűzfalat! Az animáció nappali fényben jól látható. A falfestménnyel szembe állva az alkalmazást használva kiterjesztett valóságként nézheted végig a rövid történetet, így elevenedik meg számodra is a tűzfalat díszítő színes mese.

VIDEÓ - Augmented reality

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: