/video-blog/olvadozo-jegtablak-kozott-zongorazott-az-eletrevalok-zeneszerzoje/
NULL
hirdetés

VIDEÓK

Olvadozó jégtáblák között zongorázott az Életrevalók zeneszerzője

Ludovico Einaudi, a világhírű zeneszerző az egyre fenyegetőbb klímaváltozásra kívánta felhívni a figyelmet nem mindennapi és kétségtelenül lenyűgöző akciójával.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. június 26.

hirdetés

Ludovico Einaudi, a neves zongorista és zeneszerző az egyre fenyegetőbb klímaváltozásra kívánta felhívni a figyelmet a Greenpeace-el közös akciójával. Az olasz művész a norvég Svalbard sziget közelében, a Wahlenbergbreen gleccser közvetlen közelében zongorázott, miközben körülötte óriási jégtáblák zuhantak a mélybe.

A művész az Elégia a Sarkvidékért című művét játszotta el, de ő szerezte többek között a Minden gyermek megváltó, az Ez itt Anglia és az Életrevalók zenéjét is. Érdemes megfigyelni a színpadot is, amelyen Einaudi játszik, hiszen az is egy hatalmas, olvadozó jégtömbnek van álcázva.

"Szédületes élmény volt itt zongorázni. A saját szememmel figyelhettem meg, hogy milyen makulátlan és törékeny a kompozíciómat megihlető sarkvidék. Nagyon fontos, hogy megértsük, milyen fontos számunkra ez a hely. Muszáj megakadályoznunk a pusztítást, és védelem alá kell helyeznünk a területet" – nyilatkozta a a koncert után Einaudi a Greenpeace hajóján. Ennél eredetibb és szívszorítóbb kampányt talán ki sem találhattak volna, hogy felhívják a világ figyelmét az Északi-sarkkör jégtakaróinak olvadására.

Ha téged is megérintett az akció, oszd meg a cikket ismerőseiddel is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


NULL
hirdetés
VIDEÓK

Nagyon csúnyán beégett a menőző Mustangos sofőr

Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy a lóerő nem minden.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. október 02.

hirdetés

Houstonban egy autós eseményen egy férfi nagyon meg akarta mutatni, hogy milyen nagyon tud vezetni. Mint a filmeken, gumicsikorgással, füstöléssel... Ám az eredmény balul sült el. Még szerencse, hogy nem lett komolyabb baj. A sofőr pedig a végén nyugodtan integetett a nézőknek, hogy bocsika.

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

NULL
hirdetés
VIDEÓK

Calidora: Én már nem című dalát a szerző saját élete ihlette

Oberritter Dóra első magyar nyelvű dalát szeptemberben mutatta be.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. október 04.

hirdetés

A fiatal énekesnő nem csak remekül gitározik, hanem saját dalokat is ír. Szepesi Zsolt segítségével most bemutatta egyik szerzeményét.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
VIDEÓK

Így emlékezett meghalt riporterére a Fókusz

Fürge Anett tévés karrierjének emlékezetes, számára kedves pillanatok felidézésével búcsúznak a kollégák.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. október 03.

hirdetés

Hétfőn lett volna negyvenegy éves az RTL Klub riportere, Fürge Anett. A Fókusz riportere péntek este otthon hunyta le örökre a szemét. Édesanyja és férje mindvégig mellette volt. Anett évek óta daganatos betegséggel küzdött.

Ahogy az RTL Klub honlapján írják:

Úgy tudta megmutatni a világunkat, ahogy csak kevesen képesek, humorral, együttérzéssel, hatalmas szívvel. Utolsó riportját állatmentőkről forgatta, egy hete láthatták a Fókuszban. Van úgy, hogy minden szó kevés kifejezni, amit érzünk.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
VIDEÓK

VIDEÓ: Fantasztikus látvány az első magyar animációs tűzfal

Az animáció Budapesten, az Arany János és Sas utca sarkán látható, és mindenképpen érdemes megnézned.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. október 03.

hirdetés

Az idei Színes Város Budapest Fesztivál jellemzően tűzfalfestésekre épülő, egy hónapos rendezvénysorozat, amely a város színesítésén túl kulturális és zenei programokat is kínál. A harmadszorra jelentkező fesztivál most egy különleges vizuális és egyben virtuális tartalommal bővült.

Hogy te is láthasd ezt a fantasztikus animációt töltsd le a LARA applikációt telefonodra, és keltsd életre a tűzfalat! Az animáció nappali fényben jól látható. A falfestménnyel szembe állva az alkalmazást használva kiterjesztett valóságként nézheted végig a rövid történetet, így elevenedik meg számodra is a tűzfalat díszítő színes mese.

VIDEÓ - Augmented reality

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: