VIDEÓK

Megrázó rajzfilm Hiroshimáról

A CBBC egy túlélő személyes történetével emlékezik a 70 éve ledobott atombombára.

Link másolása

Egy túlélő személyes történetét nézhetitek meg abban a megrázó rajzfilmben, amivel a CBBC emlékezik meg a 70 éve ledobott atombombára. A rajzfilmben a túlélő arról mesél, milyen volt az élete az előtt és az után, hogy Hiroshimában ledobták az atombombát.

A lány a bomba becsapódásakor éppen a munkahelyén nézett ki az ablakon. A robbanás fénye elvakította. Mikor magához tért, érezte, hogy megsérült a feje. Egy nő segített neki eljutni a kórházba. Ekkor szembesült vele, hogy a város szinte teljesen elpusztult. Nem voltak ép épületek, ahogy nem voltak kutyák és lepkék sem. Csak rémült emberek kóvályogtak a hamuval borított utcákon. Elindult megkeresni az édesanyját a még mindig lángoló romok között. Szerencsére édesanyja, nővére és nagynénje túlélte a robbanást, bátyja viszont életét vesztette.

Az egész olyan volt számára mint egy rossz álom, csak azt várta, hogy felébredhessen. A történtek után elhagyta Hiroshimát, és hosszú ideig nem tudott beszélni a katasztrófáról, a családja tanácsára osztotta meg végül történetét. A sugárzás miatt a lánynak rendkívül sok egészségügyi problémája lett, például erős fejfájás és állandó fáradtság. Az orvosok is azt tanácsolták neki, hogy ne a múltba nézzen, hanem a jövőjével foglalkozzon. Végül a hiroshimai túlélőnek szép nagy családja lett.

Bevallása szerint nem gyűlöli azokat, akik ledobták a bombát, inkább azokat az embereket csodálja, akik újra tudták kezdeni, miután mindent elvesztettek. Viszont soha nem fogja elfelejteni a tényt, hogy az emberek képesek voltak arra, hogy emberekre atombombát dobjanak.

Ha tetszett a videó, nyomj egy lájkot!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


VIDEÓK
Nagyon csúnyán beégett a menőző Mustangos sofőr
Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy a lóerő nem minden.

Link másolása

Houstonban egy autós eseményen egy férfi nagyon meg akarta mutatni, hogy milyen nagyon tud vezetni. Mint a filmeken, gumicsikorgással, füstöléssel... Ám az eredmény balul sült el. Még szerencse, hogy nem lett komolyabb baj. A sofőr pedig a végén nyugodtan integetett a nézőknek, hogy bocsika.

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

VIDEÓK
Calidora: Én már nem című dalát a szerző saját élete ihlette
Oberritter Dóra első magyar nyelvű dalát szeptemberben mutatta be.

Link másolása

A fiatal énekesnő nem csak remekül gitározik, hanem saját dalokat is ír. Szepesi Zsolt segítségével most bemutatta egyik szerzeményét.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:


VIDEÓK
Így emlékezett meghalt riporterére a Fókusz
Fürge Anett tévés karrierjének emlékezetes, számára kedves pillanatok felidézésével búcsúznak a kollégák.

Link másolása

Hétfőn lett volna negyvenegy éves az RTL Klub riportere, Fürge Anett. A Fókusz riportere péntek este otthon hunyta le örökre a szemét. Édesanyja és férje mindvégig mellette volt. Anett évek óta daganatos betegséggel küzdött.

Ahogy az RTL Klub honlapján írják:

Úgy tudta megmutatni a világunkat, ahogy csak kevesen képesek, humorral, együttérzéssel, hatalmas szívvel. Utolsó riportját állatmentőkről forgatta, egy hete láthatták a Fókuszban. Van úgy, hogy minden szó kevés kifejezni, amit érzünk.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


VIDEÓK
VIDEÓ: Fantasztikus látvány az első magyar animációs tűzfal
Az animáció Budapesten, az Arany János és Sas utca sarkán látható, és mindenképpen érdemes megnézned.

Link másolása

Az idei Színes Város Budapest Fesztivál jellemzően tűzfalfestésekre épülő, egy hónapos rendezvénysorozat, amely a város színesítésén túl kulturális és zenei programokat is kínál. A harmadszorra jelentkező fesztivál most egy különleges vizuális és egyben virtuális tartalommal bővült.

Hogy te is láthasd ezt a fantasztikus animációt töltsd le a LARA applikációt telefonodra, és keltsd életre a tűzfalat! Az animáció nappali fényben jól látható. A falfestménnyel szembe állva az alkalmazást használva kiterjesztett valóságként nézheted végig a rövid történetet, így elevenedik meg számodra is a tűzfalat díszítő színes mese.

VIDEÓ - Augmented reality

Link másolása
KÖVESS MINKET: