VIDEÓK

Madonna sírva mondott beszédet az áldozatokért

Az énekesnő november 14-i stockholmi koncertjén a párizsi merényletről emlékezett meg a Like Prayer című száma előtt.

Link másolása

Egyértelmű, hogy ez az egész show arról szól, hogy ünnepeljünk az életet, kiálljunk a jogainkért és harcoljunk azért, amiben hiszünk. (Igazából nem is lesz szükségem a gitáromra ehhez.) Nehéz volt anélkül végigcsinálnom a fellépést, hogy ne feledkezzek meg a tegnap este történtekről.

Emlékezzünk a tegnap esti párizsi tragédiára, a gyilkosságokra, a kivégzésekre és az értelmetlen halálokra. Egész nap ott motoszkált bennem, nehéz volt végigcsinálni ezt a műsort. Kettős érzéseim vannak: miért szórakozok itt a színpadon, amikor emberek sírnak az elvesztett szeretteik miatt. Azonban ezek az emberek pont ezt akarják: el akarnak hallgattatni minket.

El akarnak némítani. De nem hagyjuk nekik! Soha nem fogjuk hagyni! Mert az egységben van az erő. És tényleg hiszem, hogy habár káosz, fájdalom, értelmetlen erőszak és terrorizmus van nemcsak Párizsban, hanem az egész világon, de még ennél is több jóság van ezen a Földön. Itt vagyunk, hogy bebizonyítsuk.

Le akartam mondani a ma esti fellépésem, aztán eszembe jutott: miért adnám meg ezt nekik? Miért hagynám, hogy megakadályozzanak engem, minket abban, hogy élvezzük a szabadságot? Mindegyik helyszínre, ahol gyilkoltak, az emberek szórakozni mentek. Jól érezték magukat, étteremben ettek, táncoltak, énekeltek, focimeccset néztek. Ezeket mi természetesnek vesszük, habár nem kéne. Az azonban biztos, hogy megérdemeljük, mert keményen megdolgozunk érte, hogy szórakozhassunk. És nincs senki ezen a világon, aki eltántoríthat minket attól, hogy azt csináljuk, amit szeretünk.

Egy másik fontos dolog, amit szeretnék kijelenteni: igen, vannak emberek, akik nem tisztelik az emberi életet, és vannak emberek, akik megbocsáthatatlan dolgokat tesznek más emberek ellen, de soha, soha, soha nem fogjuk tudni megváltoztatni ezt a világot, ha nem változtatjuk meg magunkat. Ha nem változtatunk azon, hogy mi hogyan bánunk egymással a mindennapokban. Ahhoz, hogy megváltoztassuk a világot nem egy másik elnököt kell választanunk, nem emberek százait kell leölnünk, hanem azon kell változtatni, ahogy egymással bánunk a mindennapokban. A legkisebb dolgokban.

El kell kezdenünk minden egyes embert méltóssággal és tisztelettel kezelni. Ez fogja megváltoztatni a világot. Ez az egyetlen dolog, ami megváltoztathatja. Csak a szeretet tudja megváltoztatni a világot. Nagyon nehéz feltétel nélkül szeretni. Nagyon nehéz azt szeretni, amit nem értünk meg, ami különbözik tőlünk, de muszáj lesz. Vagy ez így fog menni tovább örökké. Mielőtt folytatnánk a showt, szeretnék egy perc csendet kérni, hajtsunk fejet és mondjuk el imáinkat a tegnap esti párizsi áldozatokért és családjukért! Egy percre csöndesüljünk el! Köszönöm.

Remélem mindannyian csatlakoztok hozzám, és együtt énekeljük el ezt az imát.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


VIDEÓK
Nagyon csúnyán beégett a menőző Mustangos sofőr
Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy a lóerő nem minden.

Link másolása

Houstonban egy autós eseményen egy férfi nagyon meg akarta mutatni, hogy milyen nagyon tud vezetni. Mint a filmeken, gumicsikorgással, füstöléssel... Ám az eredmény balul sült el. Még szerencse, hogy nem lett komolyabb baj. A sofőr pedig a végén nyugodtan integetett a nézőknek, hogy bocsika.

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

VIDEÓK
Calidora: Én már nem című dalát a szerző saját élete ihlette
Oberritter Dóra első magyar nyelvű dalát szeptemberben mutatta be.

Link másolása

A fiatal énekesnő nem csak remekül gitározik, hanem saját dalokat is ír. Szepesi Zsolt segítségével most bemutatta egyik szerzeményét.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Link másolása
KÖVESS MINKET:


VIDEÓK
Így emlékezett meghalt riporterére a Fókusz
Fürge Anett tévés karrierjének emlékezetes, számára kedves pillanatok felidézésével búcsúznak a kollégák.

Link másolása

Hétfőn lett volna negyvenegy éves az RTL Klub riportere, Fürge Anett. A Fókusz riportere péntek este otthon hunyta le örökre a szemét. Édesanyja és férje mindvégig mellette volt. Anett évek óta daganatos betegséggel küzdött.

Ahogy az RTL Klub honlapján írják:

Úgy tudta megmutatni a világunkat, ahogy csak kevesen képesek, humorral, együttérzéssel, hatalmas szívvel. Utolsó riportját állatmentőkről forgatta, egy hete láthatták a Fókuszban. Van úgy, hogy minden szó kevés kifejezni, amit érzünk.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


VIDEÓK
VIDEÓ: Fantasztikus látvány az első magyar animációs tűzfal
Az animáció Budapesten, az Arany János és Sas utca sarkán látható, és mindenképpen érdemes megnézned.

Link másolása

Az idei Színes Város Budapest Fesztivál jellemzően tűzfalfestésekre épülő, egy hónapos rendezvénysorozat, amely a város színesítésén túl kulturális és zenei programokat is kínál. A harmadszorra jelentkező fesztivál most egy különleges vizuális és egyben virtuális tartalommal bővült.

Hogy te is láthasd ezt a fantasztikus animációt töltsd le a LARA applikációt telefonodra, és keltsd életre a tűzfalat! Az animáció nappali fényben jól látható. A falfestménnyel szembe állva az alkalmazást használva kiterjesztett valóságként nézheted végig a rövid történetet, így elevenedik meg számodra is a tűzfalat díszítő színes mese.

VIDEÓ - Augmented reality

Link másolása
KÖVESS MINKET: