hirdetés

VIDEÓK

Jeges vizes kihívás: az eddigi legdurvább videó

A tudós szuperhideg folyékony nitrogénnel öntötte le magát. Semmiképp ne csináljátok utána!

Link másolása

hirdetés

Nyilván unjuk az átlagos Ice Bucket Challenge-videókat. Ám, ami most következik, az valóban nem mindennapi. Egy torontói vegyész, Muhammad Qureshi a durvábbik pályát futotta meg: jeges víz helyett folyékony nitrogénnel öntötte le magát.

A folyékony nitrogén kissé hidegebb a jégkockákkal dúsított víznél: -195,8 és -210 fok válik cseppfolyóssá.

Természetesen, ha nem lenne tisztában az ún. Leidenfrost-hatással a kanadai srác, akkor eszébe sem jutott volna ilyet tenni. Ám, mivel vegyész, jól tudta, hogy a nitrogén és az ő testhőmérséklete közt akkora a különbség, hogy kettejük közt azonnal kialakul egy szigetelőréteg, és ez megakadályozza, hogy a nitrogén érintkezzen a testtel. (Ha egy pár csepp vizet csöppentetek a forró főzőlapra, ugyanez a jelenség játszódik le.) Ám azt is tudta, hogy ez nem tart sokáig, és gyorsan le is söpörte magáról a brutálisan hideg anyagot. Qureshi az adakozás mellett természetesen a kémia és a fizika szépségeire is fel akarta hívni a figyelmet, ezért választotta ezt a különleges módszert. De persze hozzáteszi: senki ne próbálja utánozni!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
VIDEÓK

Nagyon csúnyán beégett a menőző Mustangos sofőr

Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy a lóerő nem minden.

Link másolása

hirdetés

Houstonban egy autós eseményen egy férfi nagyon meg akarta mutatni, hogy milyen nagyon tud vezetni. Mint a filmeken, gumicsikorgással, füstöléssel... Ám az eredmény balul sült el. Még szerencse, hogy nem lett komolyabb baj. A sofőr pedig a végén nyugodtan integetett a nézőknek, hogy bocsika.

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
VIDEÓK

Calidora: Én már nem című dalát a szerző saját élete ihlette

Oberritter Dóra első magyar nyelvű dalát szeptemberben mutatta be.

Link másolása

hirdetés

A fiatal énekesnő nem csak remekül gitározik, hanem saját dalokat is ír. Szepesi Zsolt segítségével most bemutatta egyik szerzeményét.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
VIDEÓK

Így emlékezett meghalt riporterére a Fókusz

Fürge Anett tévés karrierjének emlékezetes, számára kedves pillanatok felidézésével búcsúznak a kollégák.

Link másolása

hirdetés

Hétfőn lett volna negyvenegy éves az RTL Klub riportere, Fürge Anett. A Fókusz riportere péntek este otthon hunyta le örökre a szemét. Édesanyja és férje mindvégig mellette volt. Anett évek óta daganatos betegséggel küzdött.

Ahogy az RTL Klub honlapján írják:

Úgy tudta megmutatni a világunkat, ahogy csak kevesen képesek, humorral, együttérzéssel, hatalmas szívvel. Utolsó riportját állatmentőkről forgatta, egy hete láthatták a Fókuszban. Van úgy, hogy minden szó kevés kifejezni, amit érzünk.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
VIDEÓK

VIDEÓ: Fantasztikus látvány az első magyar animációs tűzfal

Az animáció Budapesten, az Arany János és Sas utca sarkán látható, és mindenképpen érdemes megnézned.

Link másolása

hirdetés

Az idei Színes Város Budapest Fesztivál jellemzően tűzfalfestésekre épülő, egy hónapos rendezvénysorozat, amely a város színesítésén túl kulturális és zenei programokat is kínál. A harmadszorra jelentkező fesztivál most egy különleges vizuális és egyben virtuális tartalommal bővült.

Hogy te is láthasd ezt a fantasztikus animációt töltsd le a LARA applikációt telefonodra, és keltsd életre a tűzfalat! Az animáció nappali fényben jól látható. A falfestménnyel szembe állva az alkalmazást használva kiterjesztett valóságként nézheted végig a rövid történetet, így elevenedik meg számodra is a tűzfalat díszítő színes mese.

VIDEÓ - Augmented reality

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: