hirdetés

VIDEÓK

Fotók, amelyek megváltoztatták a világot

A fényképek ereje vitathatatlan: ez a 22 kép egyszerre felemel és letaglóz.

Link másolása

hirdetés

Képek, amelyek elhozták nekünk a világot, képek, amelyek megváltoztatták a világot.

Che Guevara portréja, amely később a forradalmak jelképe lett; Albert Einstein ikonikussá vált képe; Florence Owens Thompson portréja, aki a világválság után az éhező amerikaiak tömegéhez tartozott, és sátorban élt 2500 másik emberrel együtt - a fotó megjelenése után egy nagyobb összeget kapott a tábor élelmiszerre.

A fiatal pár, akinek nem sokkal ezelőtt ragadta el gyermekét a vadul hullámzó tenger; a kutya, amelyik nem tágít halott gazdája sírja mellől; a tankok 1989-ben a pekingi Tienanmen téren, pillanatokkal azelőtt, hogy agyontaposták volna a békésen tiltakozó diákot; 1968-ban az olimpiai dobogón álló Tommie Smith és John Carlos az afroamerikaiakért emeli fel a kezét; Himmler egy szovjet foglyot szemlél - kevesen tudják, de a második világháború alatt szovjet civilek és katonák milliói haltak meg azért, hogy megállítsák a hitleri birodalom terjeszkedését.

Egyetlen zsidó nő az izraeli katonákkal szemben; Luis Padillo atya feladja az utolsó kenetet egy sebesült katonának Venezuelában; édesanya ritka daganatos betegségben szenvedő fiával; a szerelő, aki mesterségesen lélegezteti áramütést szenvedett kollégáját - a munkatársának ugyanis leállt a szívműködése a baleset miatt. Idős pár ünnepli, hogy a melegházasság engedélyezésével végre egybekelhettek. Fiatal lány, aki virággal tiltakozik a vietnami háború ellen; kiscicát etető katona a lövészárokban a koreai háború idején; az első emberi lábnyom a Holdon.

A berlini fal lebontása. Nelson Mandela 27 év börtön után újra szabad; Dalí bohóckodása és a híres reggeli szédítő magasságban a felhőkarcoló építésekor.

hirdetés

Ha érdekes volt a videó, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
VIDEÓK
Nagyon csúnyán beégett a menőző Mustangos sofőr
Itt egy újabb bizonyíték arra, hogy a lóerő nem minden.

Link másolása

hirdetés

Houstonban egy autós eseményen egy férfi nagyon meg akarta mutatni, hogy milyen nagyon tud vezetni. Mint a filmeken, gumicsikorgással, füstöléssel... Ám az eredmény balul sült el. Még szerencse, hogy nem lett komolyabb baj. A sofőr pedig a végén nyugodtan integetett a nézőknek, hogy bocsika.

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
VIDEÓK
Calidora: Én már nem című dalát a szerző saját élete ihlette
Oberritter Dóra első magyar nyelvű dalát szeptemberben mutatta be.

Link másolása

hirdetés

A fiatal énekesnő nem csak remekül gitározik, hanem saját dalokat is ír. Szepesi Zsolt segítségével most bemutatta egyik szerzeményét.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
VIDEÓK
Így emlékezett meghalt riporterére a Fókusz
Fürge Anett tévés karrierjének emlékezetes, számára kedves pillanatok felidézésével búcsúznak a kollégák.

Link másolása

hirdetés

Hétfőn lett volna negyvenegy éves az RTL Klub riportere, Fürge Anett. A Fókusz riportere péntek este otthon hunyta le örökre a szemét. Édesanyja és férje mindvégig mellette volt. Anett évek óta daganatos betegséggel küzdött.

Ahogy az RTL Klub honlapján írják:

Úgy tudta megmutatni a világunkat, ahogy csak kevesen képesek, humorral, együttérzéssel, hatalmas szívvel. Utolsó riportját állatmentőkről forgatta, egy hete láthatták a Fókuszban. Van úgy, hogy minden szó kevés kifejezni, amit érzünk.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
VIDEÓK
VIDEÓ: Fantasztikus látvány az első magyar animációs tűzfal
Az animáció Budapesten, az Arany János és Sas utca sarkán látható, és mindenképpen érdemes megnézned.

Link másolása

hirdetés

Az idei Színes Város Budapest Fesztivál jellemzően tűzfalfestésekre épülő, egy hónapos rendezvénysorozat, amely a város színesítésén túl kulturális és zenei programokat is kínál. A harmadszorra jelentkező fesztivál most egy különleges vizuális és egyben virtuális tartalommal bővült.

Hogy te is láthasd ezt a fantasztikus animációt töltsd le a LARA applikációt telefonodra, és keltsd életre a tűzfalat! Az animáció nappali fényben jól látható. A falfestménnyel szembe állva az alkalmazást használva kiterjesztett valóságként nézheted végig a rövid történetet, így elevenedik meg számodra is a tűzfalat díszítő színes mese.

VIDEÓ - Augmented reality

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: